Alla inlägg under januari 2008

Av Åse - 6 januari 2008 20:54

Nu är mina randiga fingervantar klara. Jag blev riktigt nöjd. Tycker det är svårt med fingrar. Och vad tråkigt det är att fästa alla trådar.


Nu ska jag börja med ett par Monkey i Austermann Step. Jag missade tyvärr att anmäla mig till Stickameras sockklubb men har sett så många fina Monkeys som ni andra gjort, så jag måste prova att göra ett par jag också. Får se om jag klarar mönstret på engelska. Har aldrig stickat efter engelskt mönster förrut.

ANNONS
Av Åse - 5 januari 2008 15:18

Igår fick jag ett paket med nya garner från Garnhärvan. 3 nystan Austermann Step och 2 härvor 6/1 rött ullgarn från Ullcentrum på Öland. Det är alltid lika roligt och man vill påbörja något nytt på en gång. Men jag ska försöka sansa mig och göra klart det jag håller på med nu. Randiga fingervantar i Alpacka, design Johanna Wallin. Vante 1 är klar och jag håller på med fingrarna på vante 2. Att fingrarna tar så lång tid! Dags att sätta sig en stund och ta tag i dom. 


Ikväll ska jag gå på konsert med en kompis på Konserthuset,  Peter Jöback . Det ska bli härligt med en stund skön musik. Lite mat och ett glas vin blir det innan.


ANNONS
Av Åse - 4 januari 2008 19:59

Stickat har jag gjort ända sen högstadiet. Men det har gått i perioder. Ibland mycket på gång och ibland flera år utan stickning. Senaste perioden började för ungefär 1 år sedan då jag på jobbet hade på mig mina pulsvärmare med pärlor. En arbetskamrat blev sugen och jag gjorde ett par till henne. Sen rullade beställningarna in och jag stickade pärlmuddar i olika färger och mönster. Jättekul!


Samtidigt började jag surfa runt på Internet för att få inspiration. Och det fick jag i massor. Så samtidigt som jag stickade muddar på beställning hittade jag olika mönster som jag ville göra själv. Vilket slutade med att jag stickar muddar på tåget till och från jobbet och på kvällarna när jag får tid stickar jag på egna objekt. Det blir mycket sockor och vantar. Både till mig och övriga familjen. Jag tycker om när det blir klart ganska fort. Har gjort några tröjor, men tycker att dom tar lite för lång tid att göra.


Av Åse - 2 januari 2008 18:32

Jag har starta en blogg! Det trodde jag aldrig, men eftersom man behövde en för att vara med i stickameras pulsklubb var det bara att starta en. Vi får se hur duktig jag blir på detta, men eftersom jag tycker det är kul att läsa när andra bloggar om sig själva och sina stickäventyr ska väl jag också klara av det.


Jag är snart 40, har två underbara barn och mannen i mitt liv som jag nu varit tillsammans med i 21 år! Jag stickar mycket och har ofta flera projekt på gång samtidigt.


Ska fram till sommaren även ta körkort för MC, så nu har jag börjat med teorin. Trodde inte det skulle vara så svårt, men det är knivigare än jag väntat mig.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se