Alla inlägg under mars 2008

Av Åse - 14 mars 2008 06:59

Så var korvmudden klar. Marsmönstret i Stickameras Pulsklubb. Jag har stickat den i Drops Alpacka. Som vanligt är jag för slö för att sticka provlapp så jag gissade hur många maskor som skulle bli bra, vilket gjorde att dom inte blev lagom till mig, men som tur är passar dom mina döttrar. Här på bilden har dom på sig varsin.

ANNONS
Av Åse - 9 mars 2008 19:14

Så har den här helgen också bara flugit förbi. I fredags var brorsan med familj här. Igår åkte vi till landet. Har inte varit där sen november. Det ligger ute i skärgården utanför Nynäshamn. Jätteskönt att komma ut. Vädret var fint. Vi har en älg som flyttat till ön i vinter. Tyvärr lämnar han massa stora högar efter sig. Vi hade minst 20 högar på vår tomt. Idag har det varit en lugn dag med massor av regn utanför fönstret. Åkte och tränade trots att jag absolut inte hade lust. Men åh vad det var skönt efteråt. Igår provade jag att sticka ett litet ägg från Garnstudios påskkalender. Jag tyckte det blev gulligt och gick snabbt att göra, så det kommer bli fler. Har ganska gott om restgarner i Fabel.

I fredags köpte jag garn till Korviga pulsmuddar. Det blev Garnstudios Alpacka. Garnet köpte jag hos Nysta. Har inte varit där förrut, men det låg på lagom promenadavavstånd från jobbet, så dit kommer jag gå igen någon lunch. Färgvalet avslöjar jag senare när jag stickat klart. Nu ska jag sitta i soffan resten av kvällen och jaga på sista raggsockan i Step, jag tycker inte den är rolig att sticka längre. Som tur är har jag bara foten kvar.

ANNONS
Av Åse - 7 mars 2008 07:01

Igår ringde min bror och ville komma över som ikväll. Jättekul. Jag gillar när man inte behöver planera så långt innan. Dessutom ska vi förmodligen äta hämtmat och det gillar jag också när man kommer hem trött på en fredag. Och sen blir det Let's Dance. Mina tjejer tycker att det är jättekul. Detta gjorde också att jag la på ett sista kol på den tröja som jag började sticka för ett tag sen till deras lilla tjej. Det är en spetsstickad kofta med virkad bård. Stickad i M & K Eco Babybomull. Färgen är mild lindblomsgrön. Färgen är finare än vad bilden visar.

Sen lyckades jag fästa trådarna på mina Februarisockor som jag stickat utan att vara med i Sockklubben bara för att jag tyckte dom var fina. Dom stickade jag i Opals mocca.

Det är alltid skönt när man kommit ifatt sig lite. Jag har alltid väldigt många ideér på vad jag ska göra och beställer garn, ibland långt innan jag är klar med det jag håller på med och då kliar det i fingrarna att få börja med det nya. Jag har t ex inte ens börjat med marsmönstret i Pulsklubben. Ska ut i helgen tänkte jag och leta garn. Däremot har jag börjat sticka en mudd Bella vriden från Helylle. Och som pendeltågsstickning har jag ett par raggsockor i Step. Dom gör jag till en arbetskamrats make. Idag är vädret härligt så jag hoppar nog av tåget en station tidigare och tar en promenad till jobbet. Hoppas det håller i sig över helgen.


Av Åse - 4 mars 2008 22:21

Trots att man varit ledig en vecka är man snabbt tillbaka i det gamla tempot på jobbet. Och det med blandade känslor. Dels vill man att ledighetskänslan ska hänga kvar, men gör den det för länge blir ingenting gjort. Dels är det skönt att man är tillbaka och inte har så lång startsträcka efter sin ledighet. Det brukar vara värre efter sommaren när man varit långledig.

När vi var i fjällen fick jag iallafall tillfälle att använda min tovade mössa. Det var första gången jag provade att tova. Jag köpte ett färdigt paket på Hantverksmässan i Sollentuna i december. Kul att sticka och framförallt kul att nålfilta mönstret. Min dotter Sara skäms när jag har mössan på mig. Hon säger att mössan är fin, men jag är pinsam när jag använder den. Själv tycker jag att det är roligt att använda den. Här är en bild på hur den ser ut.Av Åse - 2 mars 2008 14:41

Jaha, så var vi hemma igen. Vädret gråtrist. Man har blivit bortskämd efter 1 vecka med 120 cm snö. Sol några dagar, snö några dagar och mulet några dagar. Men när man har sporlov spelar det ingen roll, man är ute och åker skidor, leker i snön eller åker skoter oavsett väder för det finns ju SNÖ. Jag gillar snö och vinter när det är riktig vinter, inte som den vi har haft här iår.


Vi har haft en riktigt härlig vecka. Tyvärr var vi magsjuka ett par dagar, men det är sånt man får ta. Vi har varit både i Björnrike och Vemdalsskalet för att åka slalom. Vi har också åkt skidor och skoter där vi bor. Särvfjället, Hede.

Här är mina två tjejer på slalomskidor efter skotern.


Jag har ett tag varit på jakt efter mönster på pärlstickade muddar från Härjedalen, vet att det funnits ett sådant mönsterhäfte, men det har varit svårt att få tag i. Jag har nämligen stickat muddar med ett mönster som jag trott varit ett "Hede"-mönster. Nu var jag till  Trosavik Slöjd & Café i Hedeviken där jag frågade om dom hade mönstret. Dom hade det inte just då men fixade fram ett mönster till mig som jag kunde hämta några dagar senare. Ett stort TACK! Och jag fick bekräftat att jag gissat rätt. Det mönster som jag använt härstammar från Hede. Kul. Så nu kan jag med rätta säga att jag använder ett HEDE-mönster. Tyvärr var det längesedan jag stickade några pärlmuddar. Det har blivit en del annat ett tag, så jag saknar det. Får ta tag i det. Men nu har ju marsmönstren kommit i pulsklubben, jag börjar nog med Korviga muddar från från Ilsefin. De passar mig bäst. Ska hitta några fina färger att kombinera. Sen tjyvkikade jag på mönstren i sockklubben. Jag anmälde mig inte dit, för då hade jag ingen blogg och var lite för feg för att starta en, men jag har trots det stickat både mönstret för januari och februari där iallafall och nu var ju marsmönstret Tropicana jättefint, så det blir nog ett par sådana också, bara tiden räcker till.


Har stickat en del, men inget som blivit helt färdigt under semestern, och det kanske är tur för familjen. Det betyder att jag gjort saker tillsammans med dom. Hoppas dom tycker det också. Får ibland höra att jag bara stickar och stickar. Men har på sportlovet även fått min 9-åriga dotter att börja sticka. Vi har börjat med räta maskor. Hon tar fram "sin" stickning ibland och sitter i soffan bredvid mig. Det tycker jag är kul. Vi har försökt några gånger tidigare, men våra humör är för lika och vi blir lätt osams. Men nu var det precis som hon var "mogen" att börja. Jag har lovat att ta kort på hennes stickning och visa här på min blogg. Kommer senare. Nu är det dags att ta hand om tvätthögen som skriker på mig.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se