Alla inlägg under maj 2008

Av Åse - 20 maj 2008 07:24

Det här är ett mönster som jag gillar. Fetching. Det blir fint och det är snabbstickat. Jag har ett par egna i tjockt garn och använder dom dagligen just nu när det är kallt på morgonen. Här har jag gjort ett par i tunnare garn till min ena dotter. Jag har använt Fabel, färg 901 Candy Mix. Jag blir så glad av det här garnet och alla härliga färger det finns i. Nu måste jag sticka ett par till åt min andra dotter. Men hon ville ha en annan färg, så jag måste "tyvärr" gå till garnbutiken idag.

ANNONS
Av Åse - 18 maj 2008 19:19

 Majsockorna blev klara i fredags. Men har inte haft tid att fota och skriva förrän idag. Jag är helnöjd och mönstret var lätt och roligt att sticka.

Jag har stickat i Cherry Tree Hill Supersock, färg Spring Frost. Garnet köpte jag hos Garnkorgen. Jätteskönt och mjukt garn. Kommer nog sticka något mer i det. Jag hann läsa att många tyckte att dom blev små, så jag gjorde ett mönsterset till och la upp 64 maskor som jag vet brukar bli lagom åt mig. Var lite orolig på slutet att garnet skulle ta slut, men det räckte. Fick en liten boll över som får ligga i påsen med alla andra rester av det man stickat. Det brukar användas ibland och göras barbiekläder av.


ANNONS
Av Åse - 16 maj 2008 08:39

Den här veckan har försvunnit i snabb galopp. Jag har knappt hunnit blinka så är det fredag igen. Alla kvällar i veckan har varit upptagna med diverse aktiviteter. Så upptäcker jag att jag inte skrivit något här på en vecka heller. Fy skäms. Jag någon inbyggd tröskel att jag helst ska skriva att jag stickat något färdigt och ha en fin bild att lägga in. Samtidigt läser jag massa andra bloggar som inte har bild varje gång och jag tycker det är lika kul att läsa ändå. Så här kommer lite rapporter om vad som hänt.

När det gäller stickningen är jag på sluttampen på socka 2 av majsockorna. Jätteroliga att sticka och jag har valt ett härligt garn. Det enda jag är lite orolig för nu är att garnet inte ska räcka, men jag håller tummarna. Hoppas dom blir färdiga ikväll. Maken ska ut med jobbet, så jag har en härlig kväll i soffan framför mig.

Vår gåtävling på jobbet fortsätter i flygande fart. Jag själv gick i mål i Amsterdam på 45 dagar. Men jag traskar vidare och har precis passerat Antwerpen. Mitt eget mål är att komma till Paris före den 17 juni, då tävlingen är slut. Laget är också snart framme. Förhoppningsvis under helgen.

Motorcykeln har fått vila en vecka, vädret har inte varit något roligt och tyvärr finns det annat man måste göra ibland. Men hoppas att vädret bättrar på sig så att jag kan få köra lite igen.

Men här är iallafall en bild på hur det ser ut just nu utanför mitt fönster. Det är härligt när träden blommar.


Av Åse - 9 maj 2008 17:51

Vill bara önska alla en härlig helg. Ska snart ut i parken och grilla lite med familjen. Sitter just nu på min soliga balkong med en kall cider i handen. Bättre kan det inte bli.


Av Åse - 6 maj 2008 06:58

Här kommer bilden på mina majmuddar. Jag har lagt till pärlor. Men varken pärlor eller mönster syns särskilt bra. Jag tyckte dom var roliga att sticka och gick snabbt att göra. Kommer troligen göra fler i det här mönstret, men då välja ett garn där mönster och pärlor syns bättre.

Jag stickade i Drops Alpacka. Jag fick också lära mig ett nytt sätt att lägga upp och ett nytt sätt att maska av. Tänk vad det är kul att man lär sig något nytt varje dag.

Av Åse - 4 maj 2008 21:41

Vilken härlig helg det har varit! Mycket sol & värme. Helgen började med Valborgsfirande hos trevliga vänner och tyvärr brasa i regn. 1 maj började med träning på förmiddagen. Emma skulle på kalas på eftermiddagen och sen packade vi bilen och åkte till landet. På fredagen tog jag mc-lektion igen. Den här gången fick jag lite aha-upplevelser och känner att jag kan börja lita på motorcykeln. På kvällen var jag på en tjejmiddag. Det är alltid trevligt att dricka vin och fnittra lite.

 Lördag & söndag har vi mest slappat och lapat sol. Helt underbart. På söndagskvällen blev det en motorcykeltur på kringelikrogvägar och en

Caffe Latte på Rosenhill's café. Ett café där det ofta finns gott om hojåkare. Nu har jag landat i soffan, barnen sover och jag ska börja sticka majsockorna. Majmuddarna är klara sånär som på avmaskning och ihopsättning. Men det får det bli imorgon.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se