Alla inlägg under augusti 2008

Av Åse - 23 augusti 2008 17:25

Nyss hemkommen från en härlig tur med motorcyklarna. Idag har vi åkt gamla Värmdövägen ner till färjan mot Rindö. Färjan över till Vaxholm, fika hos kompisar på Resarö. När det var dags att åka hem åkte vi via Bogesundsvägen som är en omtalad mc-väg. Mycket härlig med många och långa kurvor. Sen blev det raka vägen hem genom city. Turen var en perfekt dagstur. Nu är det en snabb dusch som gäller innan vi ska vidare till kompisar och käka kräftor och ha trevligt.

ANNONS
Av Åse - 22 augusti 2008 09:14

Jag har fått en utmärkelse idag. Jag niger ett stort TACK! till Nina som har Ninas Hörna. (Det är hon som fixat dom fina Barbamönstren). Nu skickar jag den vidare till 5 st bloggar som jag läser dagligen: Ninas Hörna, Garnlivet, mc-chick som sticks, Smyckas blogg och Mitt i ko och fårflocken. Detta utan rangordning och det finns fler, men nu skulle man välja 5.

Det värmer i hjärtat när man får en utmärkelse.  Sköt om er alla bloggare som förgyller min vardag.


ANNONS
Av Åse - 20 augusti 2008 20:33

Så var det onsdag, mitt i andra veckan efter semestern. Jobbet börjar flyta på och hjärnan har snart kommit igång som den ska efter semestern. Det har varit trögare än vanligt den här gången. Beror kanske på 5 veckors semester i följd. Första gången på länge.

Jag har en trevlig pendeltågsstickning, ska bli en streetmössa och som tv-stickning blir det ett par barnsockor i resterna av garnet jag gjorde de senastse pulsvärmarna i. Annars väntar jag på septembermönster i både pulsklubben och sockklubben. Hoppas det blir några mönster jag gillar eftersom jag valde bort augustimönstren i båda klubbarna. Har även beställt garn till en sjal som jag nu väntar på.

Av Åse - 18 augusti 2008 23:01

Dom två senaste dagarnas dåliga väder har varit bra för stickningen. Började på ett par pulsvärmare med spets i söndags och ikväll blev jag klar.

Garn och mönster har jag köpt från Slöjd & Hantverk i Färila. Ett härligt sockgarn San Francisco. Köpte två nystan i två olika färger i förra veckan. Garnet är väldigt smidigt att sticka i. Mönstret syns inte så tydligt på bilden men är flätresår på handleden och spetsmönster över handen. Oerhört snabbstickade.

Utöver stickningen igår hann jag med ett pass på gymet. Jag körde det passet som jag fått av min PT. Det är så skönt att komma igång med träningen igen efter uppehåll. Sist fick jag sån otrolig träningsvärk, men den här gången känns det bättre.

Av Åse - 17 augusti 2008 11:37

Igår var vi med och åkte en bit av Mälaren Runt på motorcykel. Det var helt otroligt. Att det finns så många motorcyklar. Vi åkte till starten som gick i Solna kl 11. En mäktig känsla när alla började rulla iväg. Sen åkte vi Essingeleden ner till Hallunda där vi svängde av och började åka på riktigt härliga motorcykelvägar. Det var kul med alla människor som stod utmed vägen och vinkade. Folk hade med sig campingbord, stolar och fikakorgen för att sitta och titta på alla som åkte förbi. Vid Turinge Kyrka tog vi paus och käkade korv, drack kaffe & bulle vid Fattigstugan. Det var välbehövligt med paus och påfyllnad. Sen rullade vi vidare och stannade inte förrän vi var i Eskilstuna, där åkte vi till Speedwaybanan. Så här såg det ut när vi kom fram dit.

Helt galet med så många motrocyklar. Vi gick runt en liten stund och fick en rejäl regnskur över oss, men vi lyckades hitta lite tak att stå under. Sen åkte vi till resturang "Gyllene Måsen" och fyllde på depåerna igen innan det var dags att åka hem. Vi såg många mörka moln på vägen hem men vi lyckades på något sätt snirkla oss runt dom och klarade oss hem utan en droppe. Vi fick en härlig hemresa i sol. Men vi var TRÖTTA när vi kom hem. Jag beundrar tjejerna som åkte med hela tiden utan att klaga. Visst kom det frågor om hur långt det är kvar, men dom gav aldrig upp. Hemma blev det ett glas rött och lite ost & kex innan jag somnade i soffan. Tjejerna fick ny ork och började leka. Fattar inte hur dom orkar.

I fredags började jag på augustimuddarna i härliga höstfärger, men imorse gav jag upp och repade upp det jag gjort. Jag tyckte inte dom var roliga att göra. Jag blev bara arg på "knapphålen", det var inte min grej. Så nu blir det varken muddar eller sockor av augustimönstren. Hoppas det blir bättre för september. Däremot har jag börjat på den mössa som jag repade upp. Nu tror jag storleken blir bättre och det är bara räta och aviga maskor utan att tänka. Men ska nog börja på något annat också innan dagen är slut. Mössan blir perfekt pendeltågsstickning. Har hittat ett mysigt garn till en sjal. Så nu ska jag bara hitta det perfekta mönstret också. Någon som har bra förslag?

Av Åse - 15 augusti 2008 18:26

Nu har Barbafamiljen blivit helt klar och dessutom velat ställa upp på bild.

Det har varit kul att virka familjen. Jag har gjort det efter Ninas mönster. Det som varit tråkigt är att brodera ansikten. Därför har det dröjt lite innan jag fått hela familjen klar. Familjen kommer nog mest stå som prydnad, men självklart får man leka med den.

Igår åkte vi till landet eftersom jag är ledig idag. När vi ätit middag åkte vi till Stenstrand. Det ligger längst ut på Torö och när det blåser är det gott om vågsurfare och vindsurfare därute. Trots att klockan var halvåtta på kvällen när vi kom dit var det ca 40 surfare som låg och väntade på den "rätta" vågen. Det var mäktiga vågor som rullade in över stranden. Försökte ta kort och så här blev en bild.

Svårt att få till när man har en väldigt enkel kamera. Men tänk att i dom här vågorna ligger det fullt av vågsurfar som inte syns just på den här bilden.

Jag blev klar med min enkla pendeltågsstickning igårkväll. Fuskade och stickade det sista när jag lyssnade på reprisen av sommarpratarna som igår var Mia & Klara. Det är ett par väldigt enkla rätstickade muddar i det underbara garnet Fabel. Ett par muddar som jag ska ha när jag åker motorcykel i höst. Jag fryser så ofta om händerna och hoppas att detta ska hjälpa.

Nu har vi kollat vädret på flera ställen och bestämt att vi kommer åka med en bit på Mälaren Runt som går av stapeln imorgon. Det lär bli en upplevelse och massor av motorcyklar. Återkommer med rapport.

Av Åse - 14 augusti 2008 06:52

Igår köpte vi riktigta mc-kläder även till barnen. Det känns skönt. Så för att prova dom åkte vi till landet för att köra hem min motorcykel. Det hann komma en skur innan vi kunde ge oss iväg, men sen blev det en härlig tur hem på Sorundas småvägar. Kvällen var riktigt varm. Det var både mörka moln i fjärran och vacker måne. Man hörde syrsorna utmed vägen. Tjejerna tycker att det är jättekul att åka. Så nu håller vi tummarna för vädret på lördag så ska vi nog åka med en bita av Mälaren Runt.

Nu har jag bara idag kvar att jobba den här veckan, så ikväll åker vi troligtvis till landet. Då ska jag försöka brodera klart min barbafamilj och få ett gruppfoto på dom. Annars har jag väldigt lite på gång nu. Bara min pendeltågsstickning. Men den lär också bli klar i helgen. Repade upp en mössa jag gjorde i vintras i ett härligt alpackagarn. Men mössan var alleles för stor så bara stickorna som jag har till pendeltågsstickningen blir lediga ska jag börja på en ny mössa. Och idag tänkte jag köpa garn till augustimuddarna. Nu har jag iallafall bestämt mig för att göra dom och lika eldiga som Marias. Imorse fick jag till en bild på benvärmarna som blev klara häromdagen. Garnet är lila fast dom ser blå ut på bilden. Jag tog mönstret till Pomatomus. Ett kul sätt tyckte jag för att få fina mönster på benvärmare. Så det blir troligtvis fler.

Av Åse - 12 augusti 2008 22:21

Nu har jag jobbat i två dagar. Lite segt att komma igång. Det känns nästan som man är nybörjare igen och jag kommer nästan inte ihåg vad jag gjorde innan jag gick på semester. Det kanske är ett sundhetstecken, för det visar iallafall att jag kopplat av ordentligt. Och det har jag gjort när det gäller träning också. Jag har inte tränat något alls på 5 veckor. Det var inte vad jag planerat, men nu blev det så.Jag tränade ganska mycket i våras så det var faktiskt ganska skönt att inte träna, men lite dåligt samvete har jag självklart haft. Men nu har jag satt igång. Både igår och idag har jag klivit av pendeltåget en station tidigare på väg till jobbet och gått sista biten, det blir ungefär en halvtimmes promenad. Och ikväll var jag iväg och körde ett pass med PT (personlig tränare) Jag köpte några PT-timmar i våras för att försöka komma igång med styrketräning och inte bara köra gruppträning. Det blev lite si och så med det iallafall, så nu provar jag igen. Och jag lovar att han har sett till att jag kommer ha träningsvärk imorgon eller övermorgon. Otroligt vad man tappar styrka fort. Kroppen tog helt slut. Men nu känns det skönt att kommit igång ordentligt.

När det gäller min stickning har jag stickat klart ett par benvärmare till. Har inte hunnit tagit bild på dom. (usch vad jag har blivit slarvig). Stickar lite på tåget och virkar nu på mitt sista barbabarn. Ska försöka få dom klara till helgen och ta ett fint kort på hela familjen.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se