Alla inlägg under augusti 2008

Av Åse - 10 augusti 2008 19:14

Nu har jag äntligen fått till en bild på Perdita som jag stickat i sommar. Det var extra påskmönster i Pulsklubben. Från början var jag inte så sugen på att göra någon, men efter att ha sett så många fina ville jag också prova, men det var inte riktigt min grej. Men jag har iallafall provat.

ANNONS
Av Åse - 10 augusti 2008 17:59

Igår var vi så sugna på att åka en tur med motorcyklarna. Vädret var växlande molnighet så vi tyckte att det kändes okej. Så efter lunch drog vi iväg. Men vi hann inte långt innan vi kände de första regndropparna. Vi stannade till och diskuterade om vi skulle vända eller fortsätta. Men vi fortsatte till Café Grindsjön. Ett väldigt mysigt ställe som låg vid perfekta motorcykelvägar. När vi kom dit var det inget regn och vi kunde sitta ute. Men så småningom hittade regnet även dit. Så när det var dags att åka hem så var det regn. Men vi bet ihop och försökte åka hem så fort vi kunde. När vi är nästan hemma så blir vägen torr och vi inser att hade vi vänt och åkte till Sjöbodarna på Ankarudden så hade vi inte haft något regn. Men så blir det ibland. Får se om vi får för oss att åka med Mälaren Runt som går på lördag. Det beror på väder och vind. Men lite roligt verkar det.
Idag har vi nästan flyttat hem från landet. Jag börjar jobba imorgon och maken och barnen ville vara hemma några dagar med tanke på hur vädret sett ut de senaste dagarna. Så vi packade hem det mesta. Det känns faktiskt ganska skönt. Jag har varit ledig i 5 veckor. Helt underbart. Nu får vi se om nästa ledighet blir till höstlovet. Vi funderar på en resa till varmare breddgrader då.

Feo
ANNONS
Av Åse - 7 augusti 2008 22:22

Idag har det varit en ganska trist torsdag. Regn hela förmiddagen och trötta lite griniga barn. Jag fick förstås en del stickat pga regnet. Sen blev eftermiddagen lite skönare och vi åkte in till Nynäs för att handla lite och kika i dom affärer som finns där. Bla var vi på Åsas leksaksförmedling. Det är en stor källarlokal där det finns massor av begagnade leksaker, småbarnsgrejer, cyklar mm. Det finns nästan allt (tror jag). Ganska rörigt men kul att gå omkring och kolla. Tjejerna hittade en Bratz-kille som dom letat efter i ett par år. Den tillverkas inte längre, men här fanns han för 59:- helt ok. Vi köpte även lite böcker eftersom stora tjejen har börjat sluka böcker. Då är det bra att köpa begagnade billiga böcker.

Jag skrev tidigare att jag inte var så sugen på Pulsklubbens augustimönster. Men efter att ha sett dom här, hos Marias Garnhändelser har jag definitivt börjat tänka om. Då är dom jätteläckra! Så det kanske blir ett par iallafall när jag flyttat hem och kan skriva ut mönstret. Sen måste jag hitta på någon pendeltågsstickning. På måndag är det ju dags igen att sätta sig på pendeltåget efter 5 veckors ledighet. Nu ska jag gå och sussa kudden. Tyvärr blir det väl att man vaknar i regn igen imorgon. Får se om vi blir kvar här på landet, eller ger upp och åker hem till stan. Det beror på vad resten av helgen kan lova för väder.

Av Åse - 6 augusti 2008 21:45

I söndags åkte vi tillbaka till landet. Men vilket dåligt väder vi haft! Regn, regn och åter regn. Hade en liten ljusglimt på måndag förmiddag. Sen regnade det ända till igårkväll. Äldsta dottern hade en kompis här i två dagar. Så det var trångt i våra små hus när det regnade, men det gick över förväntan. Idag har vi haft helt okej väder med en underbar eftermiddag och kväll. Då glömmer man fort att det varit dåligt. Nu har dom lovat dåligt väder resten av veckan. Får se hur det blir och hur länge vi stannar kvar här då. Jag har min sista semestervecka nu. Längtar inte tillbaka till jobbet! Maken och barnen ska ha en vecka till. Sen börjar höstterminen för oss allihop.

Vi hade tänkt att avsluta semestern med en kortare MC-semester, men vädergudarna verkar inte vara med oss. Men jag håller tummarna för att det ska bli bättre än vad rapporterna säger.

Sen har jag lyckats få till en bild på min blivande Barbafamilj. Den växer sakta och blir större och större, men här är iallafall några av dom.        

Dom verkar trivas fint i blåbärsriset. Jag har en syster nästan klar och en lurvig Barbaskön på gång.

Makens sockor fick jag också klara idag.

Helt vanliga sockor, och jag tycker dom blir så snygga i mitt favoritgarn Fabel. Jag provade dom själv imorse när jag var kall om fötterna efter morgondoppet. Men så fort maken vaknade blev jag av med dom :-)

Har börjat på ytterligare ett par benvärmare, nu till lillasyster och jag fortsätter med barnen i Barbafamiljen. 

Av Åse - 3 augusti 2008 10:28

Jag hade faktiskt med mig kameran hem i väskan, så här är iallafall två bilder.

Här är  benvärmarna. Dom är stickace efter Ilsefins mönster. Tog bilden ute på Stenstrand längst ut på Torö. Det är alltid läckert att åka dit. Nu var det stilla med dyningar som rullade in. Ibland är det STORA vågor och fullt med vågsurfare och vindsurfare.

Här är sälen vi såg. En liten svart prick mitt på bilden.  Men vi har iallafall bildbevis.


Av Åse - 2 augusti 2008 21:59

Idag är vi hemma i lägenheten för första gången på 2 veckor! Det skulle bli regnväder idag, så vi passade på att åka hem och tvätta. Trots att jag tvättat lite för hand på landet var tvätthögen gigantisk. Tur att det var ledigt i tvättstugan. Nu är allt tvättat och torrt och ligger i kassar färdiga att ta med ut till landet igen. Jag hoppas att regnvädret bara är här tillfälligt så att vi kan fortsätta vår underbara semester på landet imorgon.

Vi har även hunnit med en tur till IKEA och köpa lite saker till landet. Fixar lite med köket. Det är så litet, så man måste hela tiden försöka tänka ut smarta lösningar. Nu tror jag att vi tänkt ut något nytt smart som vi ska prova.  

Det är helt otroligt vilket väder det varit. Vi har mest solat och badat hela dagarna. Sista veckan som varit har vi dessutom haft lite kompisar på besök och eftersom vi har så litet krävs det fint väder för att vi ska kunna ha gäster. I onsdags skulle vi ut en tur med båten och fika på någon härlig ö. Men när vi kommit bara en liten bit ifrån vår ö får jag se att det är alger i vattnet. Vad ska man iväg och göra? Vi som hade vindstilla och inga alger vid våran brygga? Men man vill ju ha lite omväxling ibland. Det roligaste med den lilla turen (eftersom vi vände hem igen) var att vi vid vår ö:s södra udde såg en säl! Jag som förra veckan åkte ända ut till Möja för att se säl och sen var det en hemma vid vår ö! Den brydde sig inte om oss utan jag lyckades till och med fånga den på kort. Får se om det kan göra sig på bloggen, det är lite långtifrån så man kanske inte ser att det är en säl.

Värmen har också gjort att det inte är så mycket som hänt på stickfronten. Jag har gjort klart ett par benvärmare till dottern, 1,5 socka till maken, en grön Perdita (påskmönstret i pulsklubben) och jag har nu virkat Barbastark och Barbabok. Eftersom jag bara är på snabbvisit hemma i lägenheten har jag inga kort att visa, kommer senare.

Det börjar sina lite på ideér vad jag ska göra sen. Tyvärr är jag inte sugen på augustimönstren i Pulsklubben och Sockklubben. Muddarna för att det är inte min stil och sockorna pga det börjar bli fullt i socklådan. Vet inte om jag behöver fler just nu. Men mönstret är himla fint. Hinner kanske ändra mig innan augusti är slut.

Minsta dottern vill också ha ett par benvärmare så det är väl vad som står näst på tur och resten av Barbabarnen.

Hoppas kunna åka till garnaffären en snabbis imorgon.Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se