Alla inlägg under september 2008

Av Åse - 22 september 2008 16:33

Så var oktobermönstren redan ute för både pulsklubben och sockklubben. Då börjar det genast klia i fingrarna och vill-göra dyker upp i huvudet. Samtidigt har jag en överenskommelse med mig själv att vänta tills rätt månad infinner sig, men det är svårt. Tur att man har några andra

vill-göra-projekt på gång också. Men mönstrena är fina och jag kommer troligen göra båda.

Såg också att Stäkets Hantverk & Design har startat en mysteriestickning fram till Syfestivalen. Självklart var jag tvungen att beställa en härva garn för att hänga med på den. Passar bra med en ny sjal, då jag blev färdig med en annan igår. För sjalar kan man väl aldrig ha för många? ;-)


ANNONS
Av Åse - 21 september 2008 21:27

Idag åkte vi till Rosendals Trädgård på Djurgården. Tyvärr inte med motorcyklarna trots att det var fint väder. Tjejerna var inte så sugna på att åka motorcykel utan ville åka bil. Men vi hade en härlig dag där.  Vi åt en härlig lunch ute i deras trädgård. Titta här vilken vacker sallad jag fick.

Efter lunchen handlade jag ett härligt Levainbröd och lite surdeg i butiken. Tänkte jag skulle ge mig på att baka ett surdegsbröd i veckan. Sen gick vi och tittade på fint uppdukade höstbord där bla denna fina skål fanns.

Sen gick vi vidare till labyrinten på Rosendal. Det är en häcklabyrint i Hagtorn. Tjejerna tyckte det var jättekul att gå den.

Resten av söndagen har varit lugn. Lite stickning och så har jag blockat sjalen som blev färdig i gårkväll. På stickorna just nu är det sockor av restgarner.

ANNONS
Av Åse - 20 september 2008 15:43

Idag är det nästan så där härligt väder som det kan vara en lördag i september. Så det har faktiskt blivit lite motorcykelåkning. Först åkte jag in till Söder för att träna när SATS Södra Station öppnade. Sen skulle maken in till stan för att träffa lite kompisar och dricka öl mm. Så jag skjutsade in honom också. Och då passade jag på att köra makens hoj. Den är lite större än min. Det var riktigt roligt. Troligen är det så att jag kommer överta den och sälja min FEO. (snyft) Maken har nämligen köpt en ännu större hoj. Och jag har inget emot att köra lite större hoj än vad jag gör idag.

Nu ska jag ta en fika med mina tjejer. Ena dottern ska på kalas senare idag, så jag och stora dottern ska hitta på någon god middag och äta för oss själva ikväll. Sen ska vi bara mysa i soffan och då åker självklart stickningen fram.

Av Åse - 19 september 2008 19:23

Här kommer bild från ett Lindexfönster någonstans i Sverige, Stockholm, Farsta idag. Tyckte det var så roligt och passande för en som gillar att sticka.

Nu är det fredagskväll. Har precis ätit en väldigt god middag. (Indiskinspirerad) och snart får jag sätta mig i soffan och sticka. Ska försöka få till några varv på min sjal, börjar nämligen närma mig slutet. Men som det alltid är med sjalar; ju närmare slutet ju längre tid tar det. :-)

Av Åse - 19 september 2008 11:02

Ni har väl sett reklamen från Lindex. Nu är det inne med stickning! Det har ju vi som stickar alltid tyckt. Igår fick jag syn på Lindex skyltfönster, en massa tjejer där huvudena består av garnnystan. Försökte ta kort, men det blev tyvärr så mycket speglingar av annat bakom. Får se om jag kan få till ett nytt kort idag som blir bättre. Sen på kvällen såg jag TV-reklamen som innehöll en massa stickat. Kul tycker iallafall jag.

Av Åse - 18 september 2008 21:07

Nu är jag hemma från stickcaféet. Tyvärr bara en ny som kom för att vara med men det är bättre än ingen. Det känns inte som det blev så mycket stickat men desto mer pratat & fikat. Stickade lite på sjalen, och startade ett par nya muddar efter inspiration från Garnlivet. Det känns alltid som man inte kommer någonstans när man börjar ett nytt mönster, men jag ska nog få fart i den stickningen också.

Av Åse - 18 september 2008 15:41

Ikväll drar Stickcaféet igång som jag och min mamma startat i vår bostadsrättsförening. Tyvärr var inte anslutningen så hög i våras men vi hoppas på nya ansikten ikväll. Jag vet att tre av dom som var med i våras är bortresta just idag, men har lovat komma nästa gång. Så ikväll ska jag samla ihop lite av det jag stickat under året för att ge inspiration till andra. Sen är det alltid kul och veta att jag ska få sitta ostört och sticka i två timmar!

Av Åse - 17 september 2008 22:34

Ankelsockorna blev klara ikväll. Tänkte komma i säng i tid, men då var det bara avmaskning vid tårna kvar. Då kan man ju inte lägga sig utan man måste göra klart, eller? Så här blev dom iallafall, hoppas dottern tycker om dom och att dom inte springer bort den här gången.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< September 2008 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se