Alla inlägg under september 2008

Av Åse - 17 september 2008 20:36

Idag har det varit en vanlig onsdag. Började med den vanliga morgonbestyren och iväg med barnen till skolan. In tills stan och jobbet. Hem. God middag lagad av maken, köttfärssås & spaghetti. Ett halvt glas vin till trots att det är onsdag det är så gott med vin till köttfärssås. Sen åkte vi till Eriksdalsbadet. Lekte, åkte vattenrutschbana och hade kul. Äldsta dottern hade kompis med sig. Nu är vi hemma och jag ska snart dyka ner i soffan.

Som pendeltågsstickning håller jag nu på med en vit streetmössa till mig i härligt alpacka. På kvällarna stickar jag vidare på sjalen, nu går det sakta framåt då varven är ganska långa. Dessutom gör jag ett par ankelsockor till yngsta dottern. Dom jag gjorde i våras har fått egna fötter och sprungit och gömt sig. Bilder kommer när det är klart.

ANNONS
Av Åse - 15 september 2008 22:42

Har idag blivit utmanad av Tomtan. Så då är det väl bara att anta utmaningen. Men jag kommer tyvärr inte skicka vidare, då jag är emot sådant som liknar kedjebrev. Men om det är någon som läser min blogg och vill anta en utmaning och vill skicka utmaningen vidare är det fritt fram.

Utmaningen består av att: Svara på alla frågorna, välj ut fyra personer som du vill ska svara och utmana dem på deras blogggar, be dem läsa din. Låt personen som utmanade dej veta när då besvarat utmaningen.

1. Vilken mat äter du oftast?

Försöker variera så mycket som möjligt, men mycket kyckling brukar det bli.

2. När du är på kalas är du personen som sitter eller den som hjälper till att duka av?

Är nog en sådan som hjälper till

3. Var sitter du hellst när du bloggar?

Vid närmaste dator.

4. Köper du ofta triss?

Aldrig.

5. I vilket land/stad har du haft din bästa semester?

Semester med familjen är alltid bäst oavsett var.

6. Vilken TVkanal tittar du mest på?

Väldigt blandat. Den kanal som har ett intressant programANNONS
Av Åse - 14 september 2008 16:09

Idag kom vi iallafall ut med motorcyklarna en sväng. Vi åkte ut till Drottningholms slott för att titta på när min lillebror hade vaktavlösning. Han gör lumpen i Boden, men ska nästa vecka vakta slottet vid Drottningholm. På väg hem så tog vi lunch o fika vid Brostugan. Trevligt och gott.

Av Åse - 14 september 2008 16:02

Så var även septembersockorna klara. Valde att sticka mönstret Oak Leaf. Kanske pga att vi har så oerhört många ekar på landet och får kratta så mycket eklöv varje vår. Då kan jag ha dom här sockorna när jag kommer in på kvällen :-) Sockorna är stickade i Regia Silk. Ett mycket mjukt och skönt garn. En bild är tagen med blixt och en bild utan. Garnet blev lite väl glänsande med blixt, men lite tråkig utan.

Av Åse - 12 september 2008 19:16

Så var det äntligen fredagskväll. Har precis ätit en god middag och vinglaset är fyllt med härligt rödvin. Känner att jag kan dricka det med gott samvete då jag hunnit med att träna och dessutom en motorcykeltur denna härliga eftermiddag. Strax får man inta soffhörnet med en stickning. Kan det bli bättre?

Av Åse - 11 september 2008 21:51

Så var min pendeltågsstickning färdig. Den här gången är det septembermuddarna från Pulsklubben. Jag har stickat Rätstickad Drops pulsvärmare i Fabel, men jag har inte använt Fabel för ovanlighetens skull utan jag har stickat dom i Austermann's Step med Aloe Vera och Jojoba olja. Jag har en väninna som jag tänkte direkt på när jag såg dessa pulsvärmare. Hon har nämligen ont i sina handleder och jag har hört att pulsvärmare i detta garn kan hjälpa. Så imorgon ska jag skicka dom till henne och hoppas att dom kommer till användning. Tyvärr blev dom något trånga trots att jag ökat ett par maskor och tagit 0,5 mm större sticka. Men jag tror att hon har lite nättare händer än vad jag har.

Så nu måste jag komma på en ny bra pendeltågsstickning. Funderar på en till Streetmössa, men denna gång till mig.


Av Åse - 10 september 2008 13:35

Vädret utanför är fortfarande grått. Eller som min mamma sa: -"Ett riktigt disktraseväder". Fram tills nu har jag mest varit duktig. Jag har handlat, pantat flaskor, föreberett två middagar (kalvfärsfrikadeller i tomatsås), gjort hemgjord müsli, vaniljdoftande grötbladning, bakat ett bröd som strax ska in i ugnen,tvättat och hängt två maskiner med tvätt. Nu äter jag äntligen lunch och hjälper äldsta dottern med läxor. Jag har hunnit sitta en liten stund med stickningen, men nu hoppas jag snart kunna sitta en stund till och fika med färskt bröd.

Av Åse - 10 september 2008 08:25

Idag har jag min lediga onsdag. Massor av saker jag vill göra och massor av saker som jag borde göra. Frågan är vad som vinner, men hoppas att det blir en blandning. Vill göra: Sticka o lyssna på ljudbok, träna, klippa håret och åka motorcykel (lär inte bli gjort pga vädret). Borde göra: Tvätta, städa, panta returflaskor, handla, förbereda ett par middagar, baka bröd, den här listan kan dock göras hur lång som helst. Men nu har jag iallafall startat en tvättmaskin, slängt returpapper och börjat skriva handlingslista. Så nu tänker jag göra mig en kopp kaffe sätta mig i soffan och ta fram stickningen ett tag.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< September 2008 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se