Alla inlägg under oktober 2008

Av Åse - 20 oktober 2008 10:08

Dockmamman har tävling på sin sida där man kan vinna två nystan Fabel, i en härligt rosa kombination. Perfekt så här i oktober och Rosa Bandets anda. Var med och tävla så gå in på Dockmammans sida och läs.

ANNONS
Av Åse - 19 oktober 2008 20:00

I helgen har det inte blivå it mycket stickat. Istället har vi varit på landet och plockat "Trattisar". Både lördag och söndag. Det fanns hur mycket som helst i skogen. Jag har lagt en del på torkning, en del har jag stekt och två kassar är fortfarande kvar att rensa, men ikväll får dom vänta. Jag ska sticka lite.

På lördagen fick jag och ihop den här korgen.

Sen på kvällen fick jag ihop den här. En ny Åremössa, nu i Caramell.

Och idag har vi varit i skogen igen. Lite blötare eftersom det regnade inatt, men ändå lika härligt. Och minst lika mycket i korgen igen.

Jag trodde att jag skulle få massa tid att sticka, men sen hittar man alltid på så mycket annat på landet. B la så trodde jag att jag skulle bli färdiga med den nya ledtråden till Festival, men igår gick min sticka sönder. Så det blev inget stickat på den. Imorgon måste jag reklamera den. Den lossade i fästet och det tycker inte jag att en rundsticka som är köpt för 4 veckor sen göra. Jag har blivit klar med pendeltågsstickningen, ska bara sy ihop dom innan det blir bild. Och jag har börjat på min Curlicue Coverlet. Verkar jättekul att sticka. Bild kommer när första delen är klar.

Steg har det tyvärr inte blivit så många, Trattisarna stod för nära varandra i skogen.

ANNONS
Av Åse - 16 oktober 2008 22:24

Det verkar vara fler än jag som snöat in på flätstickade muddar. Men nu är mitt andra par i det här garnet klara. Det första paret var kortare och är numera i ägo hos en arbetskamrat. Dom här har jag stickat till mig själv. Mycket nöjd med längden på dom. Kommer vara skönt i höst/vinter. Dom här är stickade efter Garnstudios mönster Pulsvärmare med flätor. Garnet är ett ullgarn som jag köpt tidigare och skulle bli virkade stövlar, men jag tyckte inte dom blev bra, så jag repade upp det jag gjort och nu blev det muddar. Jag har fortfarande mycket garn kvar, så jag får se vad det blir av det.

Idag har jag också fyllt på garnlagret. Som om det nu behövdes ;-). Men ibland kan man inte låta bli.

Från Garnkorgen har jag köpt två nystan Noro Silk Garden och mönstret till en Curlicue Coverlet från Oat Couture. Ett mönster jag är mycket spänd på, får se hur länge jag kan hålla mig utan att börja. Så här fin hoppas jag den ska bli. Sen var jag och köpte ytterligare ett nystan JG Naturgarn. 70% ull och 30% soja, men nu i karamellfärg, ska också bli en "Åremössa". Den började jag med på stickcafét som vi har haft idag i vår förening, det går ju så fort att sticka den.

 

Har också hunnit med några varv på Festival. Idag har det inte blivit så många steg som igår. Bara 9 638. Får ta en vända ner i källaren och hämta lite saker, så kommer jag kanske upp i 10 000.

Av Åse - 15 oktober 2008 21:38

Idag har jag samlat steg till vår nya stegtävling. Den här gången är vi på väg mot Berlin. Idag har jag gått ca 19 000 steg. Så benen är väldigt trötta nu.

B la har jag gått en stadsvandring på Söder med projektet jag jobbar med. Kul och intressant. Man kan så lite om sin egen stad. Efter stadsvandringen så åt vi en underbar buffé. Massor av god mat så magen står just nu i fyra hörn.

Strax ska jag titta på nya ledtråden på Festival.

Av Åse - 14 oktober 2008 22:15

Det har varit ett par lugna dagar. Jobb och sen hem, hjälpa till med läxor, äta middag och till slut lite stickning i soffan. Idag blev det ett träningspass också innan det blev stickning i soffan. Ena pärlmudden är klar, så idag har jag trätt på 230 nya pärlor till nästa mudd. Det är min pendeltågsstickning. Är i sluttampen på halvvantarna också, så det borde bli bild snart. Har beställt garn och mönster till det som förhoppningsvis ska bli något till den blivande vinterbruden. Vi har haft lite svårt att komma fram till vad som kan passa klänningen, men nu tror vi att vi hittat rätt. HAr beställt Naturvitt 1 trådigt garn från Solkustens spinneri, och vi ska prova två mönster därifrån. Förra veckan köpte jag garn till ett par benvärmare också, får se när jag startar dom. I morgon kommer ny ledtråd till Festival. Spännande. Typiskt nog ska jag vara borta hela kvällen, så det får vänta till torsdag innan jag kan börja sticka på den.

Av Åse - 12 oktober 2008 15:18

Alldeles nyss blev jag klar med del 3 av Mysteriestickningen Festival. Jag tycker mönstret är riktigt fint, men är sugen på att sticka något nytt i nästa del. Blommorna gör sig fint i det härliga garnet. Och det har dessutom blivet som en halv stjärna i mönstret.

Idag är den ännu en härlig höstsöndag. Hela familjen tog en promenad på förmiddagen i det härliga vädret. Det är så underbart när solen skiner och löven är gula o röda. Strax ska jag iväg och köra ett bodypumppass innan det är dags för söndagsmiddag.

I fredagskväll stickade jag mig en ny mössa. Det blev "norrländska luvan" i JG Naturgarn. 70% ull och 30% soja. Kul garn att sticka i. Stickade dessutom med stickor 12 så gissa om det gick undan. Får se om jag får behålla mössan den här gången. Förmodligen kommer jag att sticka fler. Yngsta dottern har redan beställt en, men lite mer färgglad.


Av Åse - 10 oktober 2008 16:00

Så var det fredag igen. Har hunnit med ett spinningpass på lunchen. Ikväll ska vi till Globen och se High School Musical - The Ice Tour. Tjejerna har längtat i flera dagar. Så det ska bli riktigt kul. Åker nog dit en stund innan och äter lite.

Har nu bestämt mig för att det blir inga oktobersockor.  Tycker mönstret är lite för likt septembersockorna för att jag ska bli inspirerad att göra dom. Ett tag tänkte jag använda riktigt tjockt garn, för jag saknar några myssockor, men mönstret gör sig nog bättre i tunt garn, så jag avstår. Skulle vilja sticka ett par härligt rosa tjocka raggsockor. Passar bra i dessa Rosa Bandet tider. Får se om jag tar tag i det. Man har ju lite andra projekt på gång också.

Idag har jag levererat ett par halvvantar (glömde ta kort på dom). Dom är gjorda efter Garnstudios mönster, men gjorde dom lite kortare. Håller på med ett par till mig själv också, så bild kommer. Vante 1 är klar och ska försöka börja på vante 2 i helgen.

Av Åse - 8 oktober 2008 17:01

Idag var det en sån där onsdag när jag är ledig igen. Jag tycker det är så härligt. Började morgonen med en promenad på 10 km. Vi gick runt delar av en sjö och såna här härliga bilder kunde jag ta då.

Det är sjön Magelungen som ligger vid Farsta.

Har baka kolakakor med barnen när dom kom hem från skolan, stickat några varv på Festival, då det kom en ny ledtråd idag, köpt lite nytt garn och påbörjat en ny mössa till mig, eftersom den streetmössa som jag stickade tidigare har börjat användas av ena dottern. :-)

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20 21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se