Alla inlägg under oktober 2008

Av Åse - 7 oktober 2008 20:41

Idag fick jag förfrågan om jag ville sticka en sjal åt en arbetskamrat. Hon ska ha ett vinterbröllop och behöver något att ha runt axlarna till brudklänningen. Först var jag lite tveksam för det blir lite tidspress. Men ju mer jag tänkt på det så vill jag nog göra det. Förmodligen blir den en Icarus. Jag har själv beställt mönstret för jag tycker den är så fin. Nu ska hon bara välja ett garn, hoppas det inte blir allför tunt. Och jag hoppas att jag hinner. Får väl lägga några andra projekt på hyllan.

ANNONS
Av Åse - 5 oktober 2008 09:26

Har även fått klart pulsklubbens oktobermuddar. Jag fick tankarna på tegelsten när jag såg mönstret och råkade ha ett Drops Alpacka hemma i rätt färg. Så det blev ett par riktigt höstfärgade muddar. Men jag valde att göra muddar utan hål för tummarna. Muddarna var väldigt lättstickade och

jag har haft dom som pendeltågsstickning. Perfekt mönster för det. Och lagom till att dom var färdiga fick jag beställning på ett par pärlmuddar, som också är perfekt pendeltågsstickning. Ska bli jättekul att sticka ett par, för det var längesedan jag stickade några pärlmuddar och det var egentligen med det som det startade med för ett par år sedan. Då hade jag inte stickat så mycket på flera år, men sen dess stickas det som aldrig förr.

ANNONS
Av Åse - 5 oktober 2008 09:14

Igårkväll stickade jag klart andra delen på mysteriestickningen Festival. Den här gången utan att behöva repa upp, bara något halvt varv när jag inbillade mig att jag kunde mönstret i huvudet. Startade redan i onsdagskväll, var så nyfiken så jag kunde inte vänta utan satt på ett fik i Gallerian. Sen var det fullt upp resten av veckan så jag hann inte sticka mer, men igår hade jag härlig eftermiddag på landet och kom en bra bit och resten blev klart senare på kvällen hemma i soffan. Mönstret är kul att sticka och jag är så nöjd med garnet, väldigt mjukt och gosigt.

 

Av Åse - 4 oktober 2008 22:22

Idag har vi varit på landet för att vägföreningen hade städdag. Vi hade härligt väder och var klara efter lunch. Resten av dagen tog vi det lugnt, plockade undan studsmattan och barnen badade i vedeldade tunnan.

Jag passade på att virka klart de sista varven på mina nya grytlappar som jag ska ha på landet, så nu hänger dom på plats, och så här blev dom.

Virkade efter Garnstudio's mönster. Fast jag virkade i enkelt garn och gjorde dom större. Dom passar perfekt på landet. Har två nystan till, får se om jag försöker göra någon kombination av dom.

Hjälpstickan har starta en insamling till Rosa Bandet på sin sida. Jag tycker att vi alla ska lämna ett bidrag där. Och jag passade på att sno hennes bild på olika rosa band som bakgrund på min blogg under oktober månad.

Och Stickamera har en ny tävling. Leta reda på det Rosa Bandet! Gör det ni också.

Av Åse - 2 oktober 2008 21:32

Nu är det oktober och dags för Rosa Bandet. Om man inte hade så många andra stickningar på gång skulle man kunna skicka efter detta. Nu finns det massor av saker att köpa för att stödja Rosa Bandet. Titta gärna på den här sidan. Jag är lyckligt lottad och är förskonad från detta i min närhet, men jag har alltid brunnit för den här insamlingen. Jag tycker det är så viktigt med pengar för forskningen om bröstcancer. Så här vacker är Globen nu i oktober. Jag ändrar även min bakgrund till lite mer rosa, precis som Urmodern.

Ikväll har vi haft stickcafé igen i vår föreningslokal. Den här gången blev vi faktiskt 5 stycken. Kul! Det stickas sockor, barntröja, halsduk och virkad duk. Vi pratar och hjälps åt med mönster när vi kör fast.

Av Åse - 2 oktober 2008 09:28

Jag hittade faktiskt en väldigt trevlig hörna igår på ett fik i Gallerian. Där satt jag och väntade på min kamrat med kaffe latte, espressotryffel, ljudbok i öronen och del 2 av Festival och hade det hur bra som helst. Hann göra 6 varv på sjalen innan hon kom. Då blev det prat och fnitter fram tills det var dags att gå till Hamburger Börs. Vi var 8 tjejer som åt god mat, drack ganska mycket vin och tittade på showen. Men jag måste säga att jag tyckte inte den var så rolig. Visst skrattade man ibland, men det kändes som den där sista poängen saknades hela tiden. Men vi hade trevligt iallafall. Efter showen blev jag hämtad av min underbare make.

Av Åse - 1 oktober 2008 16:36

Idag har del 2 av mysteriestickningen Festival kommit. Det riktigt kliar i fingrarna på att få börja. Men det lär inte bli tid för så mycket stickning idag. Kanske om jag hittar ett café på stan där jag kan sitta efter jobbet i väntan på att vi ska mötas på Börsen för jag ska  på R.E.A. och det ska bli jättekul. Jag stoppade ner stickningen i väskan i morse ifall jag skulle hitta en hörna där jag kan sitta.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20 21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se