Alla inlägg under november 2008

Av Åse - 22 november 2008 09:13

Massor av snö utanför fönstret när man vaknade idag. Och vi som planerat att ta upp båten på landet. Men det är bara bita ihop och åka ut. Ibland kan det vara så att det faktiskt inte kommit någon snö där fast det är mycket här. Och vinderdäck på bilen? Ja inte när vi vaknade, men nu sitter dom där. Tänk att man aldrig lär sig att göra saker i tid. Nu ska vi plocka ihop frukosten och dra till landet.

ANNONS
Av Åse - 21 november 2008 22:14

Så var jag klar med Annas muddar. Har haft dom som pendeltågsstickning nu. Det var andra gången jag startade dom och nu tyckte jag det var roligt och man lärde sig mönstret snabbt. Jag har stickat dom i Drops Alpacka och förlängt dom lite i handleden. Efter blockning tycker jag att mönstret gjorde sig även i det här lite luddigare garnet. Tyvärr är dom på gränsen smala till mig, så dottern har fått agera fotomodell.

Det är så skönt när det är fredagskväll man har en hel helg framför sig. Ikväll har vi ätit god mat, kyckling eftersom det är fredag :-) och det blev som vanligt ett glas rött till maten och nu har vi avverkat olika musikprogram på TV:n. Börjat stickat på ett par tjocka rosa raggsockor ( ytterligare en beställning) och det går framåt med foten på novembersockorna. Sen är det bara socka 2 kvar och den lär inte bli klar i november. Men vad gör det. Ha nu en riktigt trevlig helg, för det ska jag ha.

ANNONS
Av Åse - 19 november 2008 16:16

Så har det varit en härlig ledig onsdag igen. Nu är den nästan passerad men idag har jag haft en lugn dag. En långpromenad mitt på dagen och "kvartsamtal" med yngsta dottern i skolan. Annars har jag suttit i soffan och stickat resten av tiden med en ljudbok i öronen och äntligen känner jag att mina stickprojekt kommer någon vart. Igår blev jag klar med brölloppssjalen sånär som på kortsidorna. Där tänkte jag försöka hitta på något roligt med guldpärlor. Någon som har bra tips?? Jag lägger ut en bild på hur kanten ser ut nu. På sidorna är det picoter med en guldpärla i varje picot.

 

Första novembersockan börjar närma sig hälen. Det har inte gått fort, men nu känner jag ändå att det händer något även där. Det är väl så att sjalen har  tagit det mesta av min sticktid.

Nu är det snart dags för middag och sen bär det av till ett träningspass innan det är dags att få sticka vidare i soffan.

Av Åse - 18 november 2008 10:46

Igårkväll var jag med jobbets konstförening på ateljebesök hos Stina Wirsén. En härlig illustratör och barnboksförfattare. Framförallt är det hennes böcker om Rut & Knut som jag känt till sen tidigare. Men hon illustrerar även i DN. Sen visade hon sin nya kollektion brokiga. Många mysiga saker, önskar att barnen var lite yngre så att dom uppskattade om jag köpte något därifrån. Men det är ju inget som hindrar mig för jag tycker att det är roliga saker.

Sen är det extra kul att jag varit klasskamrat med Stina hela grundskolan. Vi hade inte sett varandra sen vi gick ut 9:an så det var riktigt kul att ses.

Av Åse - 17 november 2008 22:39

Idag levererade jag basker + halsduk till beställaren. Båda är virkade på flygresan till och från Gran Canaria. Virknål 8 och virkat i Eskimo så det var väldigt snabbvirkat men mössan har jag virkat om ett antal gånger innan jag blev nöjd. Bland annat har jag ökat antalet varv för att få det rätta "hänget" på den. Nu hoppas jag att båda ska värma bäraren gott i vinter. Hade behövts redan idag kan jag säga, det bet ordentligt i kinderna när jag var ute på lunchen för att överlämna dessa.

Av Åse - 16 november 2008 19:32

Idag har det varit en väldigt seg dag. Mycket tid har tillbringats i soffan. Ibland stickande ibland halvsovande. Ja det blev sent på min fest igår, men kul hade vi. Det var längesen jag var uppe så länge och festade och det märks idag. Hyrde två filmer mitt på dagen och nu är dom avverkade. Härligt att slappa så ibland. Nu har barnen kommit hem från mormor som haft med dom till landet i helgen. Det är alltid skönt när familjen är samlad igen. Fast man inte varit ifrån varandra så länge så hinner jag börja längta.

Jag stickar och stickar på bröllopssjalen för att få den klar, men det är fortfarande en bit kvar. Några varv blir nog stickade senare ikväll, men jag lär hoppa i säng tidigt ikväll. Idag fick jag klar mössan som är beställd, så nu ska den blötas och fixas till. Hoppas jag kan leverera den imorgon tillsammans med sjalen. Behöver få till en bild på dom också. Får se vem som vill vara modell.

Av Åse - 16 november 2008 03:31

Nu har jag precis haft en kanonkul kväll med härliga vänner. Vi har firat min 40-års dag i efterskott. Vi har ätit gott, skrattat och festat. Snart är det undanplockat och jag får krypa till kojs. Tack alla vänner som var här ikväll och sett till att vi haft en roligt kväll! (natt)

Av Åse - 13 november 2008 09:08

Upptäckte idag att det redan är torsdag och jag har inte varit här och skrivit på några dagar. Trist tycker jag själv. Jag tycker det är stiltje på stickfronten just nu. Jag harvar på med bröllopssjalen, men tycker inte att det händer något. Måste nog skaffa mig en Varvpeppare. Har sett några som använder sig av det och på en sjal som ska bli ca 170 cm lång och ingen större variation i mönstret skulle det behövas. Candle Flame Stockings går också sakta framåt och då menar jag sakta eftersom jag prioriterar bröllopssjalen. Men tillåter mig göra några varv per dag även på sockorna som en belöning när jag gjort x antal varv på sjalen. Pendeltågsstickning går däremot framåt med stormsteg och nu är Annas muddar riktigt roliga att sticka. Snart klar med första mudden. Annars går min tid nu till planering av kalas. Ska ha försenad 40-årskalas för mina kompisar på lördag. Ca 20 gäster så resten av veckan blir det förmodligen ännu mindre stickat men desto mer av matlagning.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21 22 23
24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se