Alla inlägg under november 2008

Av Åse - 9 november 2008 21:53

Igår var jag som sagt på Syfestivalen. Massor av folk och för få fikaställen, men så roligt. Mycket att titta och klämma på. Jag var där med min mamma och i sista stund fick även äldsta dottern för sig att följa med, så vi fick springa till pendeltåget. Jag hade nog kunnat köpa hur mycket som helst. Det fanns så mycket som man skulle vilja göra, men så inser man att dygnet består tyvärr inte av 24 timmars stickning, utan kanske 1-2 timmar och då måste man minska antalet idéer av vad man vill göra.

Här är det jag köpte:

Två Opalgarn på REA, liten påse med svarta pärlor till Mrs Beeton, ett startpaket för att färga garn med Kool-Aid och vaxad bomullstråd. Bomullstråden ska bli armband av ormknutar. Tittade på en workshop och dottern blev sugen att prova. Eftersom hon är lite opysslig av sig är jag gärna på när hon vill göra något. Köpte även ett nystan Eskimo, men det är redan uppvirkat och skulle köpt ett nystan Garnstudios Alpacka, men den färgen jag ville ha fanns inte på mässan, utan jag får handla i butiken. Färga garn ska bli kul, tittade på hur det gick till och även det tyckte dottern var kul, så hon fick välja färger och ska sen färga sitt garn, får se om det blir sockor eller benvärmare av det. Färgerna hon valde var limegrön, orange och turkos. Blir nog läckert att blanda.

Idag har vi städat barnens rum från golv till tak, dammat, sorterat bort leksaker och ställt tillbaka allt på "nya" platser i bokhyllan. Sen har båda tjejerna suttit vid sina rena skrivbord och läst och ritat. Något dom aldrig göra annars eftersom det är fullbelamrat av tidigare pyssel och saker som inte plockas bort när man är klar. Nu har jag bett dom hålla efter sina skrivbord, får se hur det går det är inte första gången jag ber om det. Eftersom det ekat tomt i kylskåp och brödlådor sen vi kom hem bakade jag två olika sorters bröd idag också. Dels en kavring som låter god och ett rågbröd. Den här bloggen kan få vem som helst att bli sugen på att baka. Efter att börja läsa den har jag bakat minst en gång i veckan och recepten är riktigt bra. Nu sitter jag äntligen ner med en kopp thé, nybakat bröd och läser lite olika bloggar. Har stickat lite på novembersockorna och vet att jag borde sticka på bröllopssjalen, men den har tyvärr blivit lite tråkig att sticka, det blir väl så när det finns ett måste på när den ska vara klar och för att inte tala om alla nya garner som skriker i garnkorgen. -Jag vill bli stickad!!!


ANNONS
Av Åse - 8 november 2008 09:14

Idag bär det av till Kistamässan och Syfestival. Jag ska åka tillsammans med min mamma. Det ska bli riktigt kul och nu ska Festivalsjalen få följa med. Får se om vi hittar några sjalkamrater. Jag ska försöka titta mest, men det blir väl ett och annat garnnystan inhandlat kan jag tro.

Igårkväll startade jag upp novembersockorna. Det blir Candle Flame Stockings. Jag var inte helt överrens med mönstret i början, men nu känns det bra och jag var orolig att det skulle bli rörigt med så många mönsterdelar, men det är bara roligt. Det verkar bli superfina. Som pendeltågsstickning igår startade jag upp muddar från Stickfrossa. Det är andra gången jag provar, var inte helt nöjd första gången men jag har sett så många fina att jag måste prova igen. Och en beställning på Mrs Beeton-muddar fick jag igår också. Jag minns att dom var roliga att sticka. Så nu är stickkorgen fylld med projekt igen. Precis som det ska vara.

ANNONS
Av Åse - 6 november 2008 18:10

Hemma igen efter en vecka på Gran Canaria. Vi har haft det härligt. Ungefär som svensk sommar, 20 grader och växlande molnighet. God mat på kvällarna och härliga morgonpromenader. Vi har bott i San Augustin och varje morgon har jag gått strandpromenaden till Playa del Ingles. Helt underbart. Vi har badat i härliga vågor. Här är utsikten från "vår" altan.

Nu är man tillbaka i vardagen och allt vad det innebär. Tvättstuga ikväll och försöka få ordning på all tvätt som blir efter en semester.

Eftersom vädret inte varit toppen har det hunnit blivit lite stickat. Ungefär halva "bröllopssjalen" har jag gjort och på flygresan har det blivit en virkad halsduk med tillhörande mössa. Det är en beställning till en kompis och var alldeles perfekt som flygvirkning. Använde plastvirknål nr 8. Vakten bara skrattade när jag frågade om den var ok att ta med den i handbagaget. Nu ska halsduken sys ihop och fästas trådar på och mössan måste förmodligen modifieras lite eller virkas om. Jag måste testa lite. Bilder kommer när jag är helt klar.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21 22 23
24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se