Alla inlägg under december 2008

Av Åse - 21 december 2008 20:20

Idag har jag hunnit med en hel del. Började förmiddagen med inhandling av all julmat, vi var inte ensamma i affären, men det gick över förväntan iallafall. Efter lunch åkte vi till stan och Rosendals Trädgård. Där hade dom årets Eldsfest för att fira vintersolståndet. En riktigt läcker eftermiddag när mörkret kom och hela Rosendal lystes upp av marshaller och eldar. Här kommer lite smakprov.

Ett hjärta av eld

Eldstubbe

Eldpelare av en hel hög av vedträn och eldstubbarna framför.


Väl hemma efter mycket trängsel på bussen så har vi klätt granen och jag har kokat Knäck och gjort Mandlar från Barcelona. Båda receptern från Leila. Knäcken har jag gjort med kanelsmak. Spännande. Snart hoppas jag få sätta mig i soffan och göra dagens kalenderstickning. Ligger hela tiden lite efter så det känns inget roligt att lägga ut bild när man inte är i fas, men hoppas snart vara det.

ANNONS
Av Åse - 20 december 2008 22:13

Jag har fått en utmärkelse till. Väldig smickrad. Den här gången ifrån Ulrica.  Jag som är så imponerad av hennes insatser som hon gör med Hjälpstickan. Men jag gör som jag gjorde förra gången.

Jag tycker att det är kul att få den som bekräftelse på att de finns dom som läser min blogg och förhopppningsvis får lite inspiration av den. Men jag har ändå svårt för den här typen att man ska skicka vidare typ kedjebrev. Det är inte riktigt min grej. Jag läser en massa olika bloggar runt om i cyberrymden, ni som vet att jag läser era bloggar får gärna ta åt er och skicka den här vidare. Jag utnämner ingen speciell.  Men om det är någon som vill skicka den vidare kommer instruktionen här:

1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.

2. Länka till den bloggen du fick den ifrån

3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor

4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden

ANNONS
Av Åse - 19 december 2008 14:45

så var det fredagseftermiddag. Fredag för jul. Lugnet på arbetet har redan börja lägga sig. Därför fuskar jag och skriver detta från jobbet. Nere på stan är det full fart. Eftersom jag jobbar vid Sergels Torg har jag full kontroll över julstressade människor. På väg till lunchträningen idag blev man nästan omkullsprungen. Men själv ska jag jobba även nästa vecka innan det blir julledigt.

Julkalenderstickningen verkar närma sig sitt slut. Men vi får väl se. Bild kommer senare.

Utöver den stickningen har jag börjat med ett par benvärmare till mig själv den här gången och pärlmuddar som pendeltågsstickning. Har beställt garn också som jag hopppas ska komma snart. Dels lite nya nystan till min Curlicue och svart garn till en beställningssjal.

Ikväll är vi bortbjudna på middag, mycket trevligt en fredag tycker jag.

Av Åse - 16 december 2008 20:13

SKÖNT!! Nu är i stort sett alla julklappar inhandlade. Har några småsaker kvar, men det känns inte som någon panik. Idag träffades jag och maken på stan. Vi började kvällen med att gå till Champagnebaren på NK. Där tog vi oss varsin Champagnedrink och lite nötter. En alldeles utmärkt början på julhandeln tycker vi. Sen handlade vi snabbt det mesta, fick lite idétorka och tog en latte & macka. Köpte de sista sakerna innan vi kunde ta tåget hem. Kanonhärligt att vara klar.

Igår hittade jag en stickning i korgen som jag glömt, min Curlicue. Och som tur är hade jag ytterligare ett nystan hemma och kunde göra del 2. Så här blev det och nu har jag beställt 3 nya nystan. Jag tycker verkligen om färskiftningarna i Noro Silk Garden.

Av Åse - 15 december 2008 21:00

Så var mina Chevalier socks färdiga i stickameras sockklubb. Dom blev alldeles för små för mig men passar precis på döttrarnas fötter. Jag har stickat dom i Juvel och i en härlig julröd. Syns tyvärr inte så bra på bilden. Jag gillar mönstret så någon gång ska jag göra mig ett par egna, men just nu har jag annat jag vill göra.

Kalenderstickningen rullar vidare. Får se om det blir en bild imorgon. Imorgon har vi fått barnvakt och ska stanna kvar i stan och köpa de sista julklapparna. Det är bara att hålla tummarna för att det vi vill ha finns.

Av Åse - 14 december 2008 22:40

En decembersöndag har farit förbi. Dagen började ungefär lika lugnt som igår. Sen åkte jag och körde en Cykel Puls-pass. Det är riktigt roligt. Sen har jag varit hemma resten av dagen. Övriga familjen åkte på hockey på Hovet och såg AIK-Oskarshamn. Det var första gången tjejerna gick på hockey. Dom tyckte det var OK, men inte helförtjusta. Under tiden var jag hemma, bakade bröd och förberedde middagen och hade tvättstuga. Hann även ta det lugnt med lite stickning. Nu är jag ikapp med kalenderstickningen och har kommit till hälen på decembersockan. Imorgon har jag min lediga onsdag, men den här veckan blir det en ledig måndag. Skönt.

Av Åse - 13 december 2008 22:09

Idag vaknade jag av två lussande systrar. En tomte, en tärna, en bricka med kaffe och lussebullar. Härligt. Vi låg länge och myste i sängen hela familjen innan vi orkade upp. Sen hade vi en slöardag tills vi tog oss i kragen och åkte in till den stora staden för att titta på julskyltningar och alla fina träd med sina lampor. Först köpte vi lite julklappar. Sen lyckades vi se kortegen med Sveriges Lucia på väg mot Kungsträdgården där det också var julmarknad.

Tittade en stund på alla som åkte skridskor där också. Vi mötte kompisar och tittade på NK's julskyltning. Vandrade mot Gamla Stan, tittade på Stenbäcksgranen på Skeppsbron. Sen gick vi vidare in och mot Julmarknaden i Gamla Stan. Tyvärr stängde dom precis men vi hann se lite av Gamla Stans levande julkalender. Nu var vi hungriga och tog oss till Birger Jarlsgatan och T.G.I Fridays. Där satt vi länge och åt och hade mysigt innan vi tackade för oss och åkte hem. Mätta, trötta och belåtna. Det var andra året vi gjorde det här, så nu är det en tradition. Tråkigt bara att det inte var snö. Snart kommer jag stupa i säng och inget mer lär bli stickat idag. Blev klar med ena Chevaliersockan på förmiddagen och har nästan stickat allt på dagens kalenderlucka. Får sticka ifatt mig imorgon.

Av Åse - 12 december 2008 19:57

Ute regnar det och har gjort hela dagen, urtrist! Men nu är det fredag och tanten har druckit ett kalasgott vin. Maken fick det i födelsedagspresent och kan varmt rekomenderas; Allesverloren Touriga Nacional. Snart är det dags att inta soffan med en stickning, kaffe, likör och ngt trevligt på TV.

Ha en trevlig helg!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13 14
15 16
17
18
19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se