Alla inlägg under december 2008

Av Åse - 11 december 2008 22:18

Så var nästa par benvärmare i Opal klara. Så nu har systrarna Puh varsit par. Nystanen köpte jag när jag var på Syfestivalen. Jag har lite garn kvar av varje nystan, ev blir det pulsvärmare av dom när andan faller på.

Idag hade vi avslutning på vårt lilla stickcafé i bostadsrättsföreningen. Vi drack lite glögg, åt pepparkakor och bullar. Trevligt. Jag har börjat sticka på decembermönstret i Sockklubben. Jag har valt Chevalier Socks i tomterött, räknar med att få dom klara till julafton. Tyvärr verkar dom bli lite små, men jag har ju två barn som dom kanske kan passa.

Idag fick jag en utmärkelse av Två Nystan. TACK!


Jag tycker att det är kul att få den som bekräftelse på att de finns dom som läser min blogg och förhopppningsvis får lite inspiration av den. Men jag har ändå svårt för den här typen att man ska skicka vidare typ kedjebrev. Det är inte riktigt min grej. Jag läser en massa olika bloggar runt om i cyberrymden, ni som vet att jag läser era bloggar får gärna ta åt er och skicka den här vidare. Jag utnämner ingen speciell.  Men om det är någon som vill skicka den vidare kommer instruktionen här:

1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.

2. Länka till den bloggen du fick den ifrån

3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor

4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden

ANNONS
Av Åse - 9 december 2008 21:21

Så har jag precis stickat klart ledtråden för lucka 9. Idag hade jag Johannas kalenderstickning från 2006 på mig, måste säga att dom påminner om varandra. Svårt att få till bilden så att mönstret syns, antingen blir det för ljust eller för mörkt och då väljer jag ändå den ljusa bilden. Garnet ser väldigt rosa ut men är mer åt hallon.

Jaha idag blev det mer eller mindre tvingande. Idag har jag hoppat på nästa tokiga idé. Jag har betalt startavgiften till Kortvasan i februari och för att klara det var jag och köpte mig en skidutrustning idag. Har inte köpt skidor på ca 15 år tror jag. Mina gamla har fungerat utmärkt för den skidåkning jag har ägnat mig åt i fjällen, men jag har förstått att man måste ha lite modernare och mer lättåkta skidor när man ska ge sig på Vasaloppet om än bara det korta på 3 mil. Men det känns som lagom sträcka att börja med. Så nu längtar jag efter snö. Ryktet säger att det kan tänkas komma till helgen. Jag håller iallfall tummarna för det.

På stickfronten håller jag förutom kalenderstickningen på med ytterligare ett par benvärmare i Opal till lillasyster och ett beställningsjobb, ett par pärlmuddar som pendeltågsstickning.

ANNONS
Av Åse - 7 december 2008 10:57

Så var jag ifatt igen med julakalenderstickningen. Roligt med nya mönster varje dag.

Igår var jag och tittade på "min" sjal. Bruden var såååå vacker. Hon hade en helt underbar klänning och sjalen gjorde sig riktigt bra när hon klev ut från kyrkan. Tyvärr regnade det så vi kunde inte stå så länge och beundra brudparet utan dom smet ganska snabbt in igen. Tyvärr fick jag inga bra bilder att visa här på sjalen.

Sen var vi på en supertrevlig och rolig 40-årsfest som gör att det passar bra med stickning i soffan. Orkar kanske ut på en promenad senare idag.

Av Åse - 6 december 2008 13:15

Så blev benvärmarna i Opal färdiga i morse. Härliga och glada färger. Kan behövas i detta gråa väder. Har varit en snabbis till Farsta centrum och köpt födelsedagspresent till en kompis som har 40-årsfest ikväll. Det ska bli riktigt kul. Innan ska jag smita in på bröllopet i Brännkyrka och titta på "min" sjal och så ska jag försöka komma ifatt på julkalenderstickningen, för nu har jag äntligen köpt garn. Ha en trevlig lördag.


Av Åse - 5 december 2008 22:15

Fredag och slutet av veckan har dragit förbi i ilfart. Igår firade vi maken som fyllde år. Bjöd på hemlagad ärtsoppa, plättar och punsch. Mycket gott tyckte iallafall jag. Ikväll har vi tagit det lugnt och ätit kyckling (eftersom det är fredag). Nu har lugnet nästan lagt sig och jag har fortfarande lite vin kvar i glaset, mmmm

Jag har sen i söndags tänkt ta mig till garnaffären för att köpa garn till kalenderstickningen, men har ännu inte lyckats ta mig dit. Har klarat mig på en liten bit restgarn, men nu går det inte längre så imorgon måste jag dit. (stackars mig). Övrig stickning den här veckan är ett par benvärmare i Opal  till äldsta dottern. En är klar och jag började idag på nr 2. Dom går riktigt fort att sticka. Rätstickning och garnet med olika färger får göra jobbet.

Av Åse - 2 december 2008 19:22

Här kommer äntligen bilderna på bröllopsjalen. Den är stickad av 1-trådigt naturvitt garn från Solkustens Spinnverkstad. Det gick åt ganska precis 2 hg. Den är 170 cm lång och 80 cm bred. Jag har lagt till picotkant och guldpärlor i kanten och på kortändarna har jag virkat fm och guldpärlor. Jag har också med ojämna mellanrum lagt till några små guldhjärtan. Sjalen ska användas på lördag. Jag önskar brudparet all lycka i framtiden. Troligen smiter jag till kyrkan på lördag och tjyvkikar hur sjalen gör sig tillsammans med klänningen.

Av Åse - 2 december 2008 19:15

Så var novembersockorna klara! Jag hann nästan klart i november. Jag valde att sticka Candle Flame Stockings. Dom var roliga att sticka och jag är jättenöjd med resultatet.

Om man inte vill sticka själv kan man köpa dessa på Lindex. Något tjockare och med mockasinsula så man inte halkar runt.

Av Åse - 2 december 2008 10:56

Här är en julkalender av annat slag. Verkar bli spännande. Den ska iallafall jag följa.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13 14
15 16
17
18
19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se