Alla inlägg under januari 2009

Av Åse - 20 januari 2009 21:17

Idag känns det som det aldrig blev ljust. Grått, grått, grått. På eftermiddagen kom det snöflingor stora som lovikavantar men tyärr var det plusgrader så på backen blev det bara slask. Trist! På väg hem från jobbet åkte jag till garnaffären och skaffade lite garn. Bla blev det Vivaldi och Alpacka från Drops. Det ska bli en "axelvärmare" från Garnstudio. Sen blev det M&K EcoUll till en mössa. Mössan började jag på med en gång, men tyvärr verkar den bli för liten. Har inte bestämt mig om den ska stickas om eller om dottern ska överta den. Känns som hon ofta övertar mina mössor. Medan jag funderar ska jag ta hand om min socka som har en bit på skaftet kvar.

ANNONS
Av Åse - 19 januari 2009 21:21

Precis hemkommen från ett dubbelpass i spinning = 2x55 min. Ja, jag är lite knäpp :-) Men just nu känner jag mig stark och vill testa vad jag orkar inför Kortvasan. Och jag orkade. Men nu börjar tröttheten komma. Tanken var att jag snabbt skulle sätta mig här och skriva, men jag fastnade som vanligt när jag skulle leta lite roliga bilder. På stickfronten inget nytt. Socka 2 går sakta men säkert framåt och pendeltågstickningen likadant. Ska ta mig till garnaffären tänkte jag och köpa lite garn till en eller två boleros. Idag lämnade jag vidare den svarta spetssjalen. Den stickade jag på måfå till en arbetskamrat som sagt att hon ville ha en svart sjal. Jag frågade inte vilket mönster utan valde själv och hon ville självklart ha sjalen, så nu får jag sticka en till åt mig själv för jag blev väldigt förtjust i sjalen.

ANNONS
Av Åse - 18 januari 2009 21:21

Jag tyckte nyss att det fredagskväll och hela helgen låg framför mig och nu är det söndagskväll och helgen är slut. Visst har jag hunnit göra ganska mycket, men det känns ändå för kort. I lördags packade vi ryggsäcken och gick ner på Drevviken. Där grillade vi korv med några kompisar och jag passade på att åka lite långfärdsskridskor och träna stakning medans grillen blev lagom varm. Sen var det hur skönt som helst att sätta sig ner, få en liten whiskyhutt, kaffe och grillad korv. Sen var det dags att åka hem, lämna barnen till farmor & farfar och göra sig iordning till kvällens fest. Det var grannar som hade inflyttningsfest. Riktigt trevlig kväll. Det är skönt med "snubbelavstånd" hem. Vi kunde gå i källargången och behövde inte ens gå ut. Kvällen försvann snabbt som vanligt när man har trevligt. Tror kl blev 3 innan jag kom i säng. Var lite trött i morse men kom iallafall iväg på spinningpass mitt på dagen. Sen hem, käka lunch och hämta barnen. Medans maken tog sin träning så bakade jag och barnen kanelbullar och fixade middag. Nu har jag ramlat ner i soffan efter en kvällspromenad, dricker thé och smakar på kanelbullarna. Ska sticka några varv på sockorna och sen blir det i sängs tidigt.

Av Åse - 16 januari 2009 23:07

Ikväll är jag så trött. Skönt att det är fredag. God middag (kyckling) så klart när det är fredag, lite gott vin och Let's Dance på TV. Nu ska jag strax gå å sussa. Har  startat upp socka 2 för Sockklubben 2009 och har plötsligt massa nya idéer vad jag vill göra mera. Har funderat ett tag på en bolero. Så idag har skrivit ut lite mönster från Garnstudio som jag ska fundera på. Dels skulle jag vilja göra en lite "finare" och sen en lite "tuffare" och den "tuffare" vill jag göra slätstickad och sen göra mönster som MC-chick gör på sin kofta. Tycker det var jättesnyggt. Och sen vill jag göra Dödergöks fluffiga basker. Den ser ut att gå fort, så jag ska nog gå till garnaffären imorgon och se vad dom har.

Av Åse - 14 januari 2009 22:16

Idag blev första sockan för Sockklubb 2009 klar. Det har varit ett jätteroligt mönster att sticka, men som vanligt har jag valt lite tokigt garn så mönstret blir svårt att se fast jag gillar färgerna på sockan. Kul också med en ny erfarenhet att sticka från tån och upp. Nu är det bara att ta tag i socka nr 2. Har precis trätt upp 240 pärlor på garn som sak bli mudd. Har fått en beställning på svart mudd med silverpärlor och mitt vanliga Hedemönster. Passar perfekt som pendeltågsstickning. Har varit utan i två dagar och det är så tråkigt att åka pendeltåg då, trots att jag har en ljudbok i öronen. Lyssnar just nu på Conn Iggulden, Roms portar. Inte riktig min typ av bok, men maken rekomenderade den. Så ny lyssnar jag på.

Av Åse - 14 januari 2009 14:26

Nu är jag hemkommen och nyduschad. Har varit till Rudan och konstsnöspåret idag. Härligt väder, sol från blå himmel och några plusgrader. Nu var spåret förlängt till 1,4 km. Men spåret var stenhårt så vi har stakat oss runt 10 varv och vi är supernöjda att vi klarade det.

Nu ska jag sätta mig och sticka lite innan barnen kommer hem från skolan.

Av Åse - 14 januari 2009 08:22

Ny webshop! Jag har provat att handla. Bra service och snabbt. Varför inte prova?

Av Åse - 13 januari 2009 21:14

Så var sjalen blockad och klar. Väldigt svår att fota. Skulle nog försökt ute idag, men nu blev det så här. Garnet är ett egenfärgat ullgarn. Den är väldigt färglad, nästan som karamell. Mönstret är detsamma som den svarta  jag gjorde tidigare, Stick å brinn, Ingrid. Skönt att sticka samma mönster igen. Nu gick det undan, samtidigt blir det självklart lite tjatigt.

Januarisockorna flyter på ganska bra, nu har jag kommit förbi hälen och en bit upp på benet, ska strax få börja med mönstret bak på sockan. Jag är väldigt spänd att få prova sockan, den ser lite bred ut över foten och jag har ingen aning om den är lagom lång. Imorgon har jag min härliga lediga onsdag. Framförallt är det skidåkning som står på listan över saker att göra. Nu ska slingan vara 1,4 km lång så man behöver inte åka riktigt lika många varv som sist.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se