Alla inlägg under januari 2009

Av Åse - 11 januari 2009 17:26

Igår hade vi julgransplundring hemma hos oss. Julen åkte ut. Lika mysigt som jag tycker att det är att julpynta i december, lika skönt tycker jag det är att stoppa ner allt igen i januari. Dock blir det lite tomt i hörnan där granen stått, men snart har man vant sig. Samtidigt passade vi på att storstäda några av rummen. Det tycker jag ger sån skön känsla efteråt, då går jag runt och bara myser.

Idag har storasyster S bakat Grekiskt lantbröd nästan helt själv,dock efter mix, men det är alltid en början och när jag kom hem från dagens spinningpass ville lillasyster E också baka. Då blev det sockerbullar. Härligt gott till eftermiddagskaffet.  Nu är det tvättstugan som gäller och så småningom middag.

Håller på att maska av sjalen till S som är gjord i garnet hon färgade själv. Hoppas vi får till en bra bild på den imorgon.ANNONS
Av Åse - 10 januari 2009 22:13

Har blivit utmanad av Tomtan.

4 av Mina favoritprogram på TV:

 • Let's Dance
 • Körslaget
 • Alla olika inrednings o byggprogram
 • Wallanderfilmerna

4 saker jag gjorde igår:

 • Jobbade
 • Tränade på lunchen
 • Köpte garn
 • Stickade o tittade på TV

4 saker jag längtar till:

 • Sportlov i Härjedalen
 • Hojsäsongen
 • Semester
 • Sommar

4 favoritrestauranger:

 • Cafe Milano
 • T.G.I Friday's
 • Byn
 • Jimmys Marina Steakhouse

4 saker på min önskelista:

 • Att min familj får vara frisk
 • Att mina barn ska få vara lyckliga
 • Slut på orättvisor i världen
 • Att jag ska orka åka Kortvasan

4 bloggar jag utmanar:


ANNONS
Av Åse - 9 januari 2009 23:38

Det har varit lite ont om bilder här ett tag, så nu tänkte jag att jag kan visa hur långt jag kommit på min socka ikväll. Lite småstökigt tyckte jag att det var i början med alla markeringar man skulle ha, så jag hittade en svensk beskrivning på nätet och följde den, men insåg efter ett tag att det inte var samma, men jag har iallafall börjat vid tårna och nu följer jag mönstret igen. Mycket roligt mönster. Dessutom får jag inviga mina strumpstickor från Knit Picks. Superhärliga att sticka med. Känner att jag inte vill sluta, men nu börjar klockan närma sig sovdags så jag måste väl lägga ner stickningen en stund. Garnet har jag inte stickat i förut, men är helt OK, kanske lite löst tvinnat men påminner mycket om Fabel.

Av Åse - 9 januari 2009 19:59

Nu är det fredag!!! Trots att veckan har varit kort är det så skönt att det är fredag. Nu är middagen uppäten och strax ska jag sätta mig i soffan och starta januarimönstret i Pulsklubb 2009. Jag hade beställt garn men när jag ringde idag och undrade varför inte garnet kom så sa dom att det var slut. Så nu gick jag och köpte mig ett nystan, för jag är så sugen på att börja. Det verkar lite krångligt i början, så man får väl koncentrera sig lite extra.

Ha nu en riktigt skön fredagskväll, för det ska jag ha.

Av Åse - 7 januari 2009 21:46

Så var alla tillbaka på jobbet igen. Stor skillnad mot i måndags. Idag var det kö i matsalen och ont om plats. Det plingade i mailkorgen som vanligt under hela dagen och inbokade möten. Känns rätt ok att vara tillbaka. Men det är bra med en mjukstart på 3 dagar innan det är helg igen.

Idag har jag lite ont i kroppen efter gårdagens skidtur. Framförallt i ljumskarna. Men samtidigt tycker jag det är skönt att ha så där lite lagom ont efter träning. Då känner man att man har gjort något.

Stickar vidare på sjalen i det egenfärgade garnet och väntar på garnbeställning. Har beställt garn som jag ska sticka januarisockorna med. Sen måste jag fundera ut någon bra pendetågsstickning. Just nu fungerar sjalen bra eftersom den ännu inte är så stor i knät.

Av Åse - 6 januari 2009 18:55

Idag har jag äntligen fått prova mina nya skidor. Inköpta för att kunna åka Kortvasan i februari. 40-årskris säger nog många och inte vet jag, men roligt är det iallafall att träna och ha ett mål. Åkte till Rudan i Haninge och provade deras skidspår av konstsnö. Banan var 700 meter och jag kämpade mig runt 14 varv vilket borde bli ungefär en mil och tog ungefär 1 timme. Så nu är jag väldigt trött, men härligt trött. Dessutom har det börjat snöa ute, så snart finns det kanske riktiga skidspår och längre spår. Det var inte superkul att åka varv på varv,men bättre än ingenting.


Av Åse - 5 januari 2009 10:49

Idag har jag provat en ny garnbutik på nätet. Framförallt för att köpa Knit Pro - Starter Set som hon har 10% på nu i Januari. Har inte köpt garn därifrån ännu, men hon har garn från Manos del uruguay och det har jag hört mycket gott om, så det ska jag väl prova någon gång. Affären heter Handlas Hantverk.


http://handlashantverk.noxshop.se" target="_blank">

Av Åse - 4 januari 2009 17:01

Spetsjalen blev torr igår så att jag kunde ha den. Mycket nöjd med den. När jag stickade den hade jag en arbetskamrat i huvudet som jag vet vill ha en svart sjal. Men nu är jag så nöjd med den att jag inte vet hur jag ska göra, samtidigt har jag lika mycket till av garnet så jag kan ju faktiskt sticka en till.

Idag har jag varit på ett spinningpass, jobbigt men skönt. Kändes lite dumt att gå inomhus och träna när vädret var så underbart ute. Men efter lunch åkte jag och maken ner till Drevviken som nu har kanonis. Vi var nere hela familjen igår och åkte lite. E som har brutit handleden fick åka snowracer medan vi andra kämpade på skridskor. Tror det var flera år sen jag åkte långfärdsskridskor. Härligt. Nu tog jag och maken och åkte från Sjöängsbadet och ner till Hökarängsbadet. Jag försökte staka med stavar hela vägen för att få till den träningen inför Vasaloppet. Tyvärr är det fortfarande ont om snö här så det blir ingen skidträning. Vet inte hur långt det var, men jag blev iallafall trött.

Nu håller jag på att frosta av frysen. Bra att passa på när det är minusgrader ute -13 står det på termometern. Än har inte en maska blivit stickad idag, men hoppas att jag får sjunka ner i soffan så småningom ikväll.

Såg förresten att nu har jag haft min blogg i 1 år. Hipp hipp hurra. Trodde inte att det skulle finnas så stort intresse, men jag verkar ha en stadig krets som läser den. Jättekul.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se