Alla inlägg under januari 2009

Av Åse - 3 januari 2009 14:18

Jag maskade av sista halvan på sjalen i morse och nu ligger den blockad och jag hoppas den ska torka till ikväll. Svärfar fyller 75 år och jag hoppas kunna ha sjalen då.

Stickad i Entrådigt ullgarn från Ullcentrum. Det gick åt nästan en hel härva. Har lagt till små grå pärlor i spetsarna (syns tyvärr inte på bilderna). Mönstret kommer från Stick å Brinn, Ingrid. Lätt mönster att lära sig utantill. Jag har redan startat på nästa i samma mönster. Nu i det karamellfärgade garnet som vi färgade själva häromdagen. Det är storasyster S som vill ha en sjal av det garnet.

Är sugen också att börja sticka januari sockorna i Sockklubb 2009, men har ingen skrivare hemma, så jag får vänta tills jag kommer till jobbet och kan skriva ut mönstret.

ANNONS
Av Åse - 2 januari 2009 18:06

Handleden var bruten. Stackars E som fick lov att sova en natt innan vi kom till akuten. Men vi klämde och kände på nyårsafton och hon hade inte superont och med en alvedon i kroppen kunden hon leka under kvällen. Men nu är armen gipsad och hon ska ha det i 4 veckor. Som tur är var det vänsterarmen så hon inte får så jobbigt i skolan.

Så idag har jag jobbat hemifrån, kände att hon behövde lite stöd så här första dagen med gips ;-)

Jag har börjat med kanten på sjalen. Har trätt på lite pärlor som jag tänkte skulle vara längst ute på uddarna. Får se om jag får den klar ikväll.


ANNONS
Av Åse - 1 januari 2009 14:47

Näe, jag har inte något speciellt nyårslöfte. Men som vanligt tänker man att man ska äta lite nyttigare osv. Men det blir som det blir.

Vi hade en väldigt trevlig nyårsafton hos goda grannar. Tyvärr ramlade lillasyter och gjorde illa armen vilket gjorde att hon var lite låg hela kvällen och idag har maken och hon åkt till Astrid Lindgrens barnsjukhus för att röntga armen. Hon hade väldigt svårt att röra den i morse och den var lite svullen över handleden. Jag och storasyster väntar här hemma och har lite tråkigt. Vi orkade inte ens ta oss ner till sjön där det ska vara kanonis har vi hört och det hade varit skönt i det härligt vädret, men det får vänta nu tills vi vet hur det är med lillasyster.

Den svarta sjalen i pälsull går sakta men säkert framåt, nu har den blivit så där härligt skön att sticka med långa varv och man har lärt sig mönstret som återkommer hela tiden, måste bara hålla reda på vilket varv jag är på för det lyckas jag inte se.

Och StickaMera har fortsatt med en sockklubb för 2009. Kul, jag kommer fortsätta men kanske inte lika ihärdigt som förra året utan hänga på när det verkligen ser ut att vara roliga mönster och nu i januari ser mönstret jättekul ut, Plainted Points, ska stickas från tån och upp något som jag länge velat göra, men har inte kommit längre än till tanken, så nu har jag chansen. Ska bara fundera ut vad jag vill ha för garn.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se