Alla inlägg under februari 2009

Av Åse - 7 februari 2009 15:50

Här kommer mer som blivit färdigstickat. Den blev faktiskt klar redan förra helgen, men har inte kommit mig för att få den på bild. Men nu så. Jätteskön att ha på axlarna. Väger ingenting men värmer superbra. Tyvärr inte superkul att sticka. Axelvärmare stickad i Drops Alpacka färg nr 3800 och Drops Vivaldi färg nr 32.

ANNONS
Av Åse - 7 februari 2009 15:15

Igårkväll blev vantarna klara. Det var mönster och garn från Galen i Garn's månadsprenumeration. Supersnabbstickade vantar i en riktigt härligt lila färg som jag blir glad av.

Och imorse gjorde jag klart min senaste pendeltågsstickning. Ett par pärlmuddar med ett mönster som jag kallar istappar. Det är en beställning som ska levereras på jobbet på måndag.

Annars har det varit en lugn lördag i dis. Trist trist väder. Yngsta dottern lämnade vi på kalas och sen passade vi på att åka förbi Handelsboden som igår öppnade i Stockholm. Prisvärda MC-kläder finns det och kul att dom nu har öppnat här. Det suger lite i motorcykeltarmen när man går där och kikar på kläder. Nu ska jag hitta något nytt att sticka och ikväll ska vi fira minstingkusinen som fyllt 1 år.

ANNONS
Av Åse - 6 februari 2009 19:59

Idag var jag så frisk så jag gick till jobbet. Efter jobbet gick jag och tränade lite lugnt. Mest för att känna hur det kändes efter att legat sjuk. Nu har vi ätit middag. Tacotallrik med tillbehör. Till den drack vi öl, jag tycker det passar bättre än vin. Den öl vi  drack till maten idag tycker jag är jättegod, Gambrinus.

Passar på att baka lite bröd också. Det är dags att börja förbereda lite som ska med på sportlovet.

Nu ska det bli kaffe med tillbehör och Let's Dance på tv och en stickning i händerna. Ha en trevlig helg.

Av Åse - 5 februari 2009 12:54

Det finns en fördel med att vara hemma och vara sjuk. Man hinner sticka lite mer än vanligt. Så nu är mina februarisockor redan klara. Dom är stickade i Opal, en härligt intensiv röd färg. Jag tycker dom blev söta och passar alldeles utmärkt till Alla hjärtans dag.

Annars har jag idag sorterat och städat bland alla mina restgarner, det är så skönt att få det gjort. Nu hoppas jag att jag vet lite mer vad jag har och ska försöka använda upp en del av restgarnerna. Därför har jag också börjat sticka på Galen i Garn's månadsKAL för februari. Får se vad det blir. Använder lite av mitt restgarnslager. Börjar känna mig piggare så imorgon bär det av till jobbet igen. Skönt. Man tror att det ska vara skönt att vara hemma, men det är mest tråkigt.

Av Åse - 4 februari 2009 12:31

Fortfarande nerbäddad men idag har jag stickat lite mer. Så det kanske har vänt, jag håller tummarna.

Igår blev första sockan klar på Sockklubbens februarimönster. Det går riktigt fort eftersom det bara är mönster i början på sockan, sen är det bara att sticka på. Har kommit till halva benet på socka nr 2. Idag har jag stickat på min pendeltågsstickning eftersom jag inte åkt till jobbet på ett par dagar och det är en beställning kände jag att det behövdes lite stickning där och sen variation från sockorna. Så nu är mudd 1 klar där också, dags att trä på pärlorna till mudd nr 2.

Igår kom det ett kul paket på posten. Jag har hoppat på Galen i Garns månadsprenumeration på mönster och garn. Så igår kom det 3 nystan Ara från Dalegarn. En härlig lila som ska bli ett par tumvantar. Kul.

Av Åse - 3 februari 2009 11:37

Idag har förkylningen vunnit över mig. Jag är däckad och ligger under täcket. Har inte orkat ta i stickningen ännu och det är ett tecken på att jag är dålig. Men nu har jag orkat upp och ätit lite lunch och fått lite krafter så nu ska jag sätta mig i soffan med en god bok i öronen och stickningen i handen. Det är en underbar dag ute. Sol och -3 grader, men jag får njuta innefrån.

Igårkväll var jag på en jättehärlig föreläsning. En föreläsning som hölls av 4good. Ett kvinnligt nätverkt som bla ger föreläsningar för idéer och inspiration. Igår var det en föreläsning som hette Get Bodywise and Soulful. Fyra härliga föreläsare som gav oss mycket inspiration, dessutom får man varje gång en härlig goodiebag med div innehåll. Igår var det med en liten flaska från The Body Shop med Total Energy Pulse Point Balm. Passar mig perfekt idag. Och jag köpte en härlig bok med många läckra recept från Sanna Ehdin, Sannas Matbok: för den självläkande människan. Den ska jag bläddra i och kanske hitta mat som gör att jag blir frisk snabbare :-)

Av Åse - 1 februari 2009 18:16

Usch, jag har en förkylning som inte vill ge sig. Hoppade över träningen i fredags men fick göra det idag också för det känns inte bra i kroppen. Lite hes och rosliga, irriterad i halsen. Försöker boosta kroppen med vitaminer, men just nu verkar det inte hjälpa.

Här är sjalen som jag stickade igårkväll.

Köpte ett par "budskapsringar" på mässan igår, och av den ena har jag knytit ett "vänskapsband".

Annars har det mest blivit soffan idag för att försöka kurera mig. Gillar det inte. Blir alldeles tossig när jag inte får träna som jag tänkt.

Av Åse - 1 februari 2009 09:58

Igår var vi på Kreativa Mässan. Jag, barnen och en klasskamrat till Sara och hennes mamma följde med. En trevlig dag med lagom mycket folk. Vi provade på lite olika saker. Emma gjorde en Marsipankanin.

Sen provade alla tjejerna på decoupage.

Innan vi gick hem gjorde de större tjejerna elastiska armband med fina pärlor. Hade gärna provat på pärlmakramé också, men jag hann aldrig fram till workshopborden innan det blev fullt och sen blev vi trötta och gick hem. Fick med mig garn hem till en sjal som jag stickade på en kväll. Det var en beställning av klasskompisen som följde med. Bild kommer senare.

Jag gjorde klart min pendeltågsstickning. Ytterligare ett par svarta muddar med silverpärlor med "Hedemönster". En beställning som jag lämnade över igår.

 

 Nu ska jag starta ett par nya muddar, men med annat mönster. Också

 en beställning. Det är så perfekt som stickning på tåget.

Har även börjat på februarisockorna i härligt rött.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se