Alla inlägg under mars 2009

Av Åse - 20 mars 2009 20:46

Nu har jag väntat ett par dagar och inte haft något jättekul på stickorna. Men idag kom min beställning från Umbra. Två härvor Lila skyar från Färgkraft. Det ska bli en sjalkofta. Åh vad jag längtar till att få lägga upp maskorna, men först ska det nystas ett nystan.

Idag är det äntligen fredag igen. Middagen idag blev ostfondue, italienska charketurier och lite annat småplock. Till det öppnade vi en flaska Prosecco La Robinia. Gott gott! Känns extra gott efter att ha varit på ett spinningpass ikväll. Skönt. Nu ska jag snart be maken hålla garn så att jag får till ett nystan ikväll.

ANNONS
Av Åse - 18 mars 2009 22:06

Så var även Gotlandsmuddarna klara. Stickade i Drops Alpackca. Garn och mönster köpte jag hos Marias Garn. Mönstret såg jag för länge sen som medlem hos Sticka. Men nu när jag ville ha det var det bara försvunnet, men det är tur att man kan efterlysa mönster och få tips om var det finns. Maria skriver själv att de grå ränderna ska symbolisera Visby ringmur. Tyvärr tycker jag att just de grå avigmaskorna är svåra att få snygga när man stickar på strumpstickor, man ser tyvärr skarvarna väldigt tydligt.


ANNONS
Av Åse - 17 mars 2009 22:15

Så fick jag sjalen på bild. Tyvärr är det svårt att ta en bild som gör sjalen rättvisa. Stickad i svart 1trådigt ullgarn och i spetsarna har jag stickat in guldpärlor. Mönstret kommer från Stick å brinn, Spetsjalen Ingrid. Det är sjal nummer tre i detta mönster och jag tycker att det är ett lättstickat och roligt mönster att sticka.


Av Åse - 16 mars 2009 21:26

Inte för att sjalen blev blockad igårkväll som jag hoppats, utan den blev blockad nu ikväll. Annars har det varit en vanlig måndag med jobb, middag, kort kvällspromenad och läxläsning. Nu ligger barnen äntligen till sängs och jag ska ta mig en kopp thé och min stickning och hoppa ner i soffan en stund innan det är dags för sängen.

Har fått till riktigt många steg idag tack vare lunchpromenad mellan Södra Station och Sergels torg. Imorgon hoppas jag att jag promenerar mellan Sundbyberg och Rissne istället för att ta tunnelbanan. Ja, vi har börjat en ny stegtävling på jobbet. Vi ska gå till Berlin på två månader. Det är tur att man får räkna om sin vanliga träning till steg :-)

Disktrasan har jag börjat använda, men vet inte om jag tycker att det är någon höjdare, måste nog vänja mig lite. Men den är väldigt snygg när den hänger där.

Av Åse - 15 mars 2009 18:42

En lugn söndag utan en massa måsten. Efter härlig söndagsfrukost med äggröra och bacon blev det spinning. Härligt. Hem för lunch. Makens tur att träna och lillasyster på kalas. Jag och storasyster storstädade buren till våra nya familjemedlemmar. Sen tog vi en härligt promenad. Kul att promenera med barnen. Man pratar om allt mellan himmel och jord. Efter promenaden blev det en skön stund med stickning i soffan. Nu har vi ätit en god kycklinggryta till middag och snart är det dags för stickning i soffan igen.

Igår stickade jag klart svarta spetssjalen. Den ska bara läggas i blöt och blockas, hoppas jag orkar det ikväll. Första gotlandsmudden är också klar. Ska strax börja på nummer två. Annars har jag faktiskt ingen annan stickning på gång, eller.......... Jo en pendeltågsstickning så klart (pärlmudd) och en randig elefant. Honom började jag sticka under sportlovet men tappade lusten efter ett tag, men hoppas hitta den igen. Jag har sett enfärgade sötingar också hos Under solen. Nästa stickning ska bli en sjalkofta. Har beställt garn och mönster från Umbra.

Av Åse - 13 mars 2009 18:04

Äntligen är det fredagskväll igen. Ikväll ska vi ha vänner på middag. Vi är 3 par som brukar träffas hos varandra ibland på fredagar och ikväll är det vår tur att stå för maten. De fredagar man få gå till dukat bord är himla trevliga, men det ska bli trevligt idag också. Tyvärr har ena familjen blivit tvungna att tacka nej då deras son är sjuk. Trist. Vi ska bjuda på Italiensk kycklingsoppa och Creme Bruleé. Till det blir det gott vin och gott bröd. Förmodligen åker det fram lite goda ostar också om jag känner oss rätt.


Av Åse - 12 mars 2009 19:49

Här är våra nya familjemedlemmar. Marsvinet Alfons och kaninen Molle. Väldigt söta och har nu börjat vänja sig vid oss. Dom trivs väldigt bra ihop och letar efter varandra om man skiljer dom åt.

Av Åse - 11 mars 2009 10:01

Disktrasan var väldigt snabbstickad. Nu är den klar att börja användas. Den är stickad i M&K Eco Bomull. Stickor 5. La upp 41 maskor. Sen var det bara att dra igång. Färgen är lila även om det på bilden ser ut som den är blå. Den var kul att sticka trots att det var bomull vilket inte är mitt favoritmaterial. Nu ska jag bara prova att använda den. Återkommer med vad jag tycker om den då.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20 21 22
23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se