Alla inlägg under mars 2009

Av Åse - 11 mars 2009 08:04

Nu är baskern klar som skulle virkas i Galen i Garns månadsmönster. Garnet här helt underbart mjukt och jag gillar färgerna. Men tyvärr fick jag inte till min mössa så som mönstret sa, utan jag fick virka fler varv med ökning och när jag ändå trodde att jag gjort tillräckligt passade den bättre på lillasyster E istället för på mig. Men det gör ingenting, hoppas hon kommer använda den för jag tycker ändå att den är snygg. Skulle den inte bli använd får jag repa upp igen och virka mer jag har ganska mycket kvar av garnet.

Idag har jag ledig dag. Ska börja dagen men en lugn stund i soffan med stickning och ljudbok, ska nog börja på både disktrasa och Gotlandsmudd. Sen ska jag iväg och träna Core Puls. Efter träningen ska min träningskompis bjuda på lunch och helkroppsmassage. Känns som det blir en perfekt ledig dag.

Utanför fönstret har det fortsatt att snöa. Det är nog 1,5 dm snö som har kommit sen igår. Det ser riktigt härligt ut när man ser all snö som tynger tallarna.

ANNONS
Av Åse - 10 mars 2009 08:07

Så här såg det ut när jag klev upp imorse.

I söndags mötte jag en motorcykel som var ute och åkte. Nog för att jag tyckte det var tidigt, men det suger alltid i motorcykeltarmen när man tror att våren ska närma sig. Men imorse insåg man dock att det är en bit kvar innan Smulan kan få komma ut på vägarna.

Nu har jag bestämt mig, jag ska inte vara med i Pulsklubben 2009 och jag kommer inte sticka marssockorna i Sockklubben 2009. Jag har för mycket annat som jag vill sticka. Och man hittar nya saker nästan varje dag när man surfar runt bland alla härliga bloggar och ser hur kreativa alla är. Jag tycker det är så kul att se alla färdiga alster.

ANNONS
Av Åse - 9 mars 2009 21:47

Jag känner fortfarande i lår och biceps att jag körde Body Pump i fredags. Sex veckor sen sist var det och jag har svårt att ta det lugnt när jag kommer in på ett pass, utan kör på ganska hårt. Det resulterade i att jag i lördags knappt kunde gå i trappor utan att oja mig. Både igår och idag har jag kört spinningpass. Det har varit ok trots träningsvärken, men det känns. Men som spinninginstruktören säger: -Smärtan lämnar vi utanför dörren när vi går in här! Så då är det bara att bita ihop.

När det gäller stickning så går det sakta framåt just nu, har inte riktigt tiden på min sida. Men så blir det ibland. Jag känner att det är något som saknas när jag inte får sitta i soffan en timme på kvällen och sticka. Blir nästan lite stressad, men det blir bättre. På onsdag är jag ledig och hoppas få till lite sticktid.

Av Åse - 8 mars 2009 21:27

Nu är det söndagkväll. Idag har jag varit på språng nästan hela dagen. Började med spinning på förmiddagen, vidare på en föreläsning på Mariatiorget med 4good.  Idag var temat Easy Does It! Hur kan vi göra livet lite enklare, lite skönare med mer lust och glädje och mindre krav? Man är alltid så inspirerad när man går ifrån dom här föreläsningarna. Man vill verkligen försöka leva så som dom här härliga tjejerna säger att man kan göra. När jag kom hem stod middagen serverad på bordet. Så härligt. Och efter middagen kom kompisar över med kanin och marsvin som vi ska låna på obestämd framtid. Deras barn har tröttnat och våra barn vill ha något djur, så då bestämde vi att det här är ett bra sätt att prova på. Kaninen heter Molle och marsvinet Alfons. Ska bli spännande att se hur vi tycker det är att ha djur. Jag gillar och har alltid gillat djur. Hade kanin och undulat som barn. Jag och maken har haft nymfparakit och hund. Så helt ovana är vi inte.

Ytterligare ett par muddar som jag började på under resan hem från fjällen har blivit klara under veckan då jag haft dom som pendeltågsstickning. Stickade i svart sockgarn och med stålgrå pärlor.

Av Åse - 7 mars 2009 15:09

Idag har vi varit till närmaste centrum och lyckats göra av med pengar. Lite nya kläder till barn och make. Jag hade också sett ut kläder jag ville köpa, men i provrummet visade det sig att jag såg inte ut som provdockorna i affären ;-) någon som varit med om det förrut? Medans vi var i centrum ringde kompisar som vi inte sett på länge och bjöd över på spontan middag ikväll. Det ska verkligen bli riktigt trevligt. Barnen har skällt på mig för att vi inte träffat dom på länge.

Igår var jag på Marias Garn och handlade lite garn. Dels ska det bli ett par Gotlandsmuddar och sen köpte jag lite rea-garn som ska bli disktrasor. Har läst om så många som blivit nästan besatta av att sticka disktrasor, så jag tänkte att jag måste prova. Garnet jag köpte till det var Eco Bomull och till Gotlandsmuddarna är det Alpacka.

Av Åse - 6 mars 2009 23:20

Igår virkade jag snabbt på Galen i Garns marsmönster som ska bli en basker, tänkte att det är bra om det blir klar innan det blir för mycket vår ute. (ser iochförsig inte ut som det, men iallafall). Imorse försökte jag känna om den började bli lagom efter ett antal varv med intagningar. Men icke. Jag vet inte om det är mitt huvud som är ovanligt stort, eller jag som virkar otroligt hårt. Har ändå gått upp en halv storlek på virknålen. Men den var så liten. Provade även på döttrarna, men den var för liten på dom också, så det var bara att repa upp. Trist. Så ikväll var jag lite sur på den och stickade istället på min svarta spetssjal. Tyvärr är det lite för mycket färg i garnet, så jag blir alledels svart om fingrarna. Tack och lov lätt att tvätta av.

Idag var jag och tränade Body Pump. Börjar redan känna lite överallt att det kommer vara träningsvärk imorgon, det är nog 6 veckor sen jag körde pump. Ska försöka bättra mig på det. För det behövs!!

Nästa vecka börjar ny gåtävling med jobbet. Förra året gick vi till Amsterdam, iår ska vi gå till Berlin. Så nu åker stegräknaren på igen. Får se om jag får upp samma gnista som förra våren.

Av Åse - 5 mars 2009 21:22

Igår fick jag paket från Galen i garn. Det var mars månadsgarn och mönster. Ett underbart mjukt garn som ska bli en virkad basker. Ska bli kul och se hur den blir. Det går ganska fort att virka. Jag har redan börjat med intagningarna. Så till helgen blir det kanske en bild. Intressant om jag får behålla den själv eller om någon av döttrarna tycker att den passar bättre på dom, har ju lite erfarenhet av det sen tidigare mössprojekt.

Imorgon är det redan fredag och en vecka har gått. Det är så härligt med fredagar. Då är det riktigt kul att gå till jobbet. Dessutom tänkte jag träna på lunchen imorgon. Body Pump. Flera veckor sen jag gjorde det sist, så jag kommer nog ha grym träningsvärk i helgen. Men det är dags att börja köra lite muskelträning, det har blivit alldeles för mycket spinning.

Av Åse - 4 mars 2009 21:53

Nu har jag lyckats fota lite av det jag gjorde under sportlovet.

Jag gjorde klart ett par Dominotossor till åt lillasyster. Här ser dom lite små ut, men töjer sig bra på foten.

På bussen på väg till Mora och i bilen på väg hem stickade jag dessa muddar. Tyvärr svårfotade. Dom är bruna med guldfärgade pärlor.

Jag stickade även en tredje del på min Curlicue. Den är bara så rolig att sticka och eftersom garnet är lite dyrt så stickar jag bara som belöning. Den här gången som belöning att jag tog mig i mål på Kortvasan.

Jag har också i några dagar funderat på om jag ska göra marsmönstret i Stickamera Sockklubb, men tror faktiskt att jag hoppar över den här månaden och stickar på lite andra projekt. Har även bestämt mig för att inte vara med i Pulsklubben 2009. Man kommer ju åt mönstren även om man inte är med så skulle det dyka upp ett roligt mönster kan man ju sticka iallafall. Jag är ändå mest förtjust i de olika pärlmuddarna jag stickar och just nu har jag beställningar som väntar och som jag skrivit tidigare är det perfekt pendeltågsstickning.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20 21 22
23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se