Alla inlägg under april 2009

Av Åse - 19 april 2009 20:40

Den här helgen har definitivt varit en dag för kort. Har inte hunnit med det jag tänkt men så blir det ibland. Nu är det redan söndagkväll. Jag har iallafall hunnit träna på förmiddagen och nu ikväll har vi sprungit i tvättstugan. Räknar med att sätta mig i soffan till nio och kolla på film på tv och äntligen få sticka några varv.

Idag var jag till svägerskan och fick låna en cykel. Måste ju ha en cykel om jag ska kunna cykla Tjejvättern om ca 1,5 månad. Det börja bli mer än dags att cykla utomhus om jag ska få till lite mil i benen. Det kändes väldigt ovant när jag satte mig på cykeln och provade. Har kört spinning inomhus hela vintern på stadiga cyklar, det här var något helt annat. :-)

ANNONS
Av Åse - 18 april 2009 15:23

Feo flyttar idag till Åland. Jag har sålt min Feo, och det med  blandade känslor. Lite sorg i bröstet eftersom det var min första motorcykel och den som fick tampas med mig förra våren när jag skulle lära mig köra. Samtidigt är det skönt att någon annan ville ha Feo. Nu blir det dessutom bättre plats i garaget när det "bara" är två motorcyklar kvar. Tjejen som köpte Feo var trevlig och jag tror att Feo kommer få det bra på Åland. Det blir kanske till och med tillfälle att åka över till Åland och hälsa på. Det ska vara fint att åka motorcykel där har jag hört.

Feo
ANNONS
Av Åse - 18 april 2009 00:34

Hemma efter en "vi ses efter middagen och dricker lite vin"kväll hos grannarna.  En mycket trevlig kväll och så lite vin vet jag inte om det blev, men nu ska jag gå och sova och ingenting blev det stickat ikväll. Man ska inte planera så mycket i förväg, för då blir man lite besviken. Får se om det blir bättre imorgon (eller jag menar idag). Sov Gott!

Av Åse - 17 april 2009 10:01

Oj då. Två dagar har farit förbi och jag har inte lyckats skriva ner något här. I onsdagskväll hade vi ost & vinprovning med jobbet på kvällen. Det var himla trevligt och framförallt gott. Ost & vin är en stor last hos mig. Därför inget skrivet då och ingenting stickat den dagen förutom på pendeltåget på morgonen. Igårkväll var en vanlig torsdagskväll hemma hos oss med pannkaka till middag. Men sen blåste en städvind förbi och jag satte igång att städa våra badrum ordentligt. Välbehövligt måste jag säga och man mår ju så bra efteråt. Så när det var klart och även djuren fått rent och barnen ramlat i säng, ramlade jag ner i soffan och prioriterade stickning framför bloggning.

Tyvärr har jag ingen riktigt rolig stickning just nu. Både sommarscarfen och sjalkoftan känns just nu som "måstestickningar". Aprilsockorna är himla roliga, men dom lär bli klara i helgen, har bara ett halvt skaft kvar. Har köpt garn till en tjocktröja till mig, men lovat mig själv att inte starta på den förrän åtminstone sjalkoftan är klar. Får se om jag kan hålla mig. Jag tror att det ska bli en tröja i den här modellen.

Av Åse - 14 april 2009 19:59

Så var det vardag igen. En dag på jobbet och en härlig sol när man gick hem. Hemma ser det ut som ett bombnedslag. Orkade inte packa upp alla väskor igår och det mesta är ändå sådant som ska tvättas. Dags att lägga undan alla vinterkläder. Lite mössor och vantar får väl vara kvar till efter valborg med resten ska bort nu!

Så här ser sommarscarfen som jag stickar i Merinosilke från Galen i Garn. Som jag skrev igår är den inte jättekul, kan lätt bli liggande i stickkorgen om jag inte skärper mig, får sätta något slags beting tror jag för att få den färdig.

Sista aprilsockan har jag kunnat fortsätta med när jag kommit hem till mönstret. Den får bli min pendeltågsstickning nu. Snart är det bara skaftet kvar. Här kommer en bild på makens virkning. Ungefär ett nystan har hittills gått åt. Jag tycker den blir superfin och är stolt av att han vill och tycker det är kul och vågar visa resultatet här.

Sjalkoftan har ett stycke klart och jag har precis nystat nästa härva. Så kvällen ska ägnas åt start av stycke två.


Av Åse - 13 april 2009 22:28

Tillbaka efter några härliga dagar i Härjedalen. Växlande väder och väldigt varmt. Fjällen var lätt brunprickiga idag när vi åkte hem. Lite skidåkning på tvären har det blivit och några skoterturer över fjället. Den vackraste dagen var vi kvar runt stugan och satt i solen. Grillade hamburgare, lekte, stickade och hade det bara mysigt. Så här såg det ut på eftermiddagen när jag och dottern tog en tur runt myren.

Och här kan man se att snön börjar försvinna.

Stickat och virkat har det blivit ganska mycket. Båda döttrarna har starta varsit projekt. En virkar grytlapp och en stickar pulsvärmare, makens sjal går framåt med stormsteg. Själv glömde jag mönstret till aprilsockorna, så jag kunde sticka fram tills det var dags för hälen, sen fick jag lägga det åt sidan, som tur var hade jag med mig ett par projekt till, så första stycket på min sjalkofta blev klart och jag har kommit en bit på sommarscarfen, tyvärr var det inte den roligaste stickning jag gjort, men har man inget annat så...

Bilder på det får jag återkomma med.

Av Åse - 8 april 2009 11:26

Vill önska alla en riktigt härlig påskhelg. Snart packar vi bilen och rullar mot Härliga Härjedalen. Åter i staden på tisdag.

Av Åse - 8 april 2009 10:10

När jag var på Syfestivalen köpte jag Opal garn och mönster till en Tony Irving halsduk. Eftersom maken för några år sen virkade sig ett par mössor (typ KASK-mössorna) så fick jag för mig att nu var det dags för honom att utveckla virkningen. Så häromkvällen började han faktiskt på halsduken. Jag är superimponerad! Nu är det han som sitter kvar i soffan när det är läggdags och har svårt att slita sig från virkningen. - Bara ett varv till.........

Så här såg det ut efter första kvällen.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se