Direktlänk till inlägg 24 maj 2009

Länge sen sist

Av Åse - 24 maj 2009 20:04

Oj vad många dagar det har gått utan bloggande. Har tillbringat hela långhelgen på landet utan tillgång till internet. Men nu är vi tillbaka i stan och med alla moderniteter man kan behöva.

I helgen har jag provat att virka innehållet till kakfat. Äldsta dottern vill ge det i present till fröken på examen och jag har en längre tid varit sugen på att pröva, så i onsdags for jag iväg till garnaffären och skaffade "kakgarner". Passade även på att köpa garn till en kofta i Alaska eftersom det är 40% rea på det garnet just nu.

Så här såg mitt första försök ut.

Här har kanelbullen inte fått något pärlsocker ännu. Helgen fortsatte och det  blev även en Singoalla-kaka och fler maränger, kanelbulle och provade att göra en något mindre chokladboll. Som ni ser på den här bilden och ännu bättre på nästa så är det kakor i olika storlekar. Insåg att jag virkar så pass hårt så att om jag vill få dom hyfsat naturtrogna måste jag öka 0,5 i storlek på virknålen och då blev det bättre resultat.

Det här var riktigt beroendeframkallande och roligt. Det kommer nog bli många kakor framöver och garnet lär ju räcka ett tag.


Annars så håller jag på att sy ihop min tjocktröja och fixa kragen och det går sakta framåt med pulsvärmare från Galen i Garn. 


Jag lyckades få till en cykeltur på landet på 2 mil. Och idag blev det cykel fram och tillbaka till träningen (1 mil åt vardera håll) och sen 55 minuters intensiv spinning med 4 pulstoppar. Puh!! Barnen var uthysta på två olika håll, så på eftermiddagen blev det en härlig motorcykeltur långt ut på Tyresö med fika på hemvägen. Ett väldigt mysigt ställe. Notholmen. Dit kommer vi att åka fler gånger.

 
ANNONS
 
mc-chick

mc-chick

25 maj 2009 10:08

Så fina kakor! Dom ser jättegoda ut.

http://mc-chicksomsticks.blogspot.com

 
Ingen bild

Monica

25 maj 2009 18:30

Jag blir sugen, både på att äta kakor och att virka dess:-) Finns mönstret gratis någonstans??

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åse - 8 maj 2014 09:46


Hade sug att sticka sockor för ett tag sen men ingen att sticka till. Har en vän med två söner som jag stickat till förut och frågade om dom behövde nya. Självklart var svaret och nu är de klara. Pendeltågsstickning såklart. I Fabel såklart. Nu har...

Av Åse - 4 maj 2014 20:51

Måndag till onsdag var jag i Vilnius i jobbet. Den här gången med härliga varma dagar. Förra gången var det vinter grått och -15 grader. Jag kunde ta härliga morgonpromenader vid floden Neris. Här ser man kontrasterna mellan gammalt och nytt. ...

Av Åse - 23 april 2014 10:26

En fantastisk påskhelg som alla andra. Tror inte det var någon på jobbet som inte haft en härlig helg. Helgen började med att jag och storasyster S och vår lånehund Selma var själva igen. Vi kan kalla oss handbollsänkor. Men vi var iallafall på lande...

Av Åse - 17 april 2014 17:26


Av Åse - 17 april 2014 11:00


För två veckor sedan tog jag med mig storasyster S till stugan i Härjedalen. Längtade efter ett par härliga vårvinterdagar i fjällen. Det finns inget som slår soliga varma dagar med snö. Det är något speciellt med det. Vi passade även på att låna med...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se