Alla inlägg under maj 2009

Av Åse - 13 maj 2009 23:03

Fick för mig att jag skulle göra en minisocka och en minivante, och så här blev det. Lite i pilligaste laget för min smak. Men ändå ganska kul. Vet inte riktigt vad jag ska göra med dom. Kanske dekoration på väskan eller .....?

Idag var jag på ett spinningpass. Första gången på två veckor och så kul att vara tillbaka. Måste verkligen komma igång med cyklingen nu. Tjejvättern närmar sig med stormsteg.

ANNONS
Av Åse - 12 maj 2009 21:02

Idag har jag äntligen kunnat träna igen. Det är två veckor sen sist. Det blev ett bodypump-pass för att känna mig för. Ville inte ta ett konditionspass som första pass efter uppehåll. Men det kändes så bra. Imorgon blir det nog spinning på lunchen. Vår restgarnsfilt går sakta framåt. Nu har vi kommit så här långt. Det är kul att restgarnerna går åt och att välja vilken ordning så att det passar ihop. Jag är lite förmycket passaihop för att låta det bli helt slumpmässigt.

Sen kom det nya fina stickor med posten idag så jag kan sticka mudd 2 av majgarnet.

ANNONS
Av Åse - 10 maj 2009 18:34

Äntligen lyckades jag få till ett par bilder på min sjalkofta. Jag har ännu inte använt den, men tror att den blir bra till sommaren. Garn och mönster köpte jag av Umbra.  

Igår stickade jag klart mudd ett av mönstret som hette blomma. Mudden blev fin, men tyvärr gick ena stickan av så slutet gjorde jag på 4 stickor istället för 5 vilket gjorde det hela lite krångligare. Så nu får mudd 2 vänta, jag har nämligen inga andra 2,5 (tror jag) får kanske gå och leta lite djupare i sticklådan när jag tänker efter, för jag är lite sugen på att få mudd 2 färdig.

Av Åse - 9 maj 2009 19:26

Idag har det varit full fart i bakhuset. Kanelbullar, kladdmuffins med dajmhack och havrebollar. På måndag fyller lillasyster E 8 år, så imorgon ska vi ha kalas. Igår kom majpaketet med garn från Galen i Garn. Den här månaden ska det stickas muddar. Dels i Mjölkfiber garn från Viking och i Babyull också från Viking. I paketet följde det även med stickor. Jag har inte kunnat hålla fingrarna i styr och har redan börjat på muddarna i mjölkfiber. Kul och lätt mönster.

Tröjan i Raggi går undan eftersom garnet är så tjockt. Bakstycket är klart och framstycket påbörjat. Jag har även haft ett virkprojekt i några dagar. Kolla vad jag gjort. Barnen tycker det är konstigt med pepparkakshus när det är nästan midsommar, men nu vet jag att det är klart till jul. Roligt mönster från Crochetra.

Av Åse - 8 maj 2009 15:39

Jag måste berätta om något som nästan blivit lika beroendeframkallande som att sticka eller virka. Jag har köpt mig en spikmatta. En Shaktimatta. Den har 6 000 piggar som man lägger sig på. Och JA det gör ont när man lägger sig ner första gången, men om man står ut en stund så är det så skönt. Jag har somnat flera gånger på den. Jag lyssnar gärna på någon typ av avslappningsmusik när jag använder den. Och den är helt suverän mot lite stela stickmuskler vida axlar, skuldror och nacke. Jag använder den nästan varje kväll.


Av Åse - 6 maj 2009 09:22

Så var det en av mina lediga onsdagar igen. Tyvärr har jag en förkylning som ligger och skvalpar, så jag ska varken cykla eller träna idag. TRIST!

Idag har jag spänt upp min sjalkofta så jag hoppas att jag kan fota den någon av de närmaste dagarna. Jag har börjat sticka min "tjocktröja" i Järbo Raggi. Det går verkligen undan när man stickar med tjockt garn och stickor 6. Men min nya restgarnsvirkning är riktigt rolig, så den snor lite tid från min tröja. Ska försöka hålla mig och ha virkningen som pendeltågsstickning, eller blir det pendeltågsvirkning nu? Eftersom makens sjal är klar så virkar han på den på kvällarna, så det blir ett gemensamt projekt. Ikväll tänkte jag ta mig till garnaffären då Drops nu har 40% rabatt på utvalda garner. Det gäller att passa på. Ska även titta på lite bomullsgarn för virkning.

Av Åse - 3 maj 2009 20:02

Så här fin blev makens sjal när den sitter på! Jag har väldigt stolt över att han gjort den och jag tror att han är ännu stoltare än vad jag är.

För övrigt har det hänt en del i helgen. Lillasyster E har varit på sin första handbollsturnering. Hon var jätteduktig och idag spelade dom final, men förlorade den. Storasyster S har idag haft vernissage på sin konstskola. Många fina saker hade hon gjort. Ska fråga om jag kanske får visa något här. Hon tycker att sånt är lite pinsamt. Igårkväll var vi till kompisar och åt en god grillad middag och satt faktiskt ute till nio på kvällen. Dock med lite hjälp av infravärmare.

Jag håller precis på med kantvirkning på min sjalkofta, så snart är den också klar! Det händer lite mer när man bestämmer sig för att göra en sak i taget.

Av Åse - 1 maj 2009 22:33

Här är bilden på början till en filt.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se