Alla inlägg under juni 2009

Av Åse - 9 juni 2009 22:50

Ikväll har vi spelat brännboll och haft picknick med lillasysters klass. Vi tog motorcyklarna dit även om det inte var så långt. Men tjejerna tyckte det var lite kul att komma dit på hoj. Imorgon har vi skolavslutning. Inte för att man kan tro det när man tittar på vädret. Just nu är det moln och 11 grader. Imorgon ska vi få 10 grader och mulet, får hålla tummarna för att det inte blir regn.

På stick och virkfronten är det ganska lugnt. Det blir lite småkakor virkade på kvällarna (beställning) och sockor stickade på pendeltåget. För övrigt ingenting, men tiden är lite knapp just nu. Har garn till en tröja som ligger och väntar på att få komma fram ur garderoben. Får se vad som händer till helgen om det får komma fram då.

ANNONS
Av Åse - 7 juni 2009 20:42

Nu är jag hemma igen efter en helg i Motala. Åkte ner i fredags och bodde hemma hos min kompis syster och hennes familj. Mycket trevligt med full service inför Tjejvättern. Även systern skulle ha åkt med oss, men blev tvungen att avstå pga ryggskott. Trist. Så på lördagen var det dags. Växlande molnighet och några droppar regn vid starten, sen var det kanonväder med ganska mycket sol, dock lite för mycket blåst resten av vägen. När  vi åkte över Omberg var det så vackert, tyvärr är jag lite för mycket tävlingsmänniska så jag stannade inte för att njuta av utsikten utan susade vidare. Loppet gick över förväntan och jag är mycket nöjd med resultatet. 4,5 timme totalt med stopp och påfyllning av vätska och energi vilket var välbehövligt. Vid sista stoppet var låren stumma och det brände som eld. Så kändes det sen de sista 25 km till mål. Men väl framme i Motala var  det så skönt. Vi fick ett härligt mottagande i mål. Det bjöds på potatisbullar i Folkets Hus, smakade mycket gott efter loppet.Hemma igen så firade vi med bubbel och sen på kvällen blev det god middag med lite gott vin. Snacka om att stupa i säng! Idag åkte vi hem på förmiddagen. Hemma väntade familjen som ville ut på en motorcykeltur. Vi åkte ut till Dalarö och hälsade på  kompisar som har sin sommarstuga där. Kroppen mår förvånansvärt bra idag och jag har faktiskt ingen träningsvärk och inte ont i rumpan. Det känns mest som efter ett lite hårdare styrketräningspass.

Nu ska jag försöka sticka några varv på sockorna jag har börjat på. Det har inte blivit något stickat på hela helgen. Men jag har ju haft lite annat för mig.

ANNONS
Av Åse - 5 juni 2009 15:44

Idag blev det en liten mus "Lillan" hur amigurumiboken. Väldigt söt. Hon kommer nog få fler kompisar. Här får hon sitta på en ljusstake som storasyster S gjort i slöjden och kom hem med igår.  Nu ska jag snart packa det sista innan bilen börjar rulla mot Motala. Får se på söndag hur ont i baken jag har :-)

Av Åse - 4 juni 2009 22:03

Här är bilden på muddarna som jag skrev om igår. Det är andra paret från Galen i garns majmönster. Ett mönster jag nog inte hade valt själv, men kul att prova något nytt.

Sen är jag ju helt fast i virkning just nu. Idag har det blivit två små nya figurer ur boken. En sköldpadda till lillasyster E och en morot till mitt brorsbarn som är drygt 1 år. Vi satt och läste i boken i söndags och varje gång  vi kom till morotssidorna blev hon glad. Försökte jag bläddra till någon annan sida bläddrade hon tillbaka till moroten, så det var ju helt klart det jag skulle virka till henne. Så nu måste jag göra något roligt till hennes syskon som är lite äldre. Får se vad det blir.

Av Åse - 3 juni 2009 22:46

Nu har jag virkat de två första sakerna ur Mia Bengtssons bok Virka Amugurumi, som jag lånade på biblioteket. Det blev en liten maskot som jag har på min väska och en liten prinsesstårta som äldsta dottern S ska ge till sin kompis som har kalas på fredag. Kompisen har ganska nyligen flyttat till Tårtvägen, så vi tyckte att det passade bra.

Idag blev jag också färdig med ett par muddar som jag haft som pendeltågsstickning. Bild kommer imorgon. Plötsligt hade jag ingen stickning på gång mer än min tråkiga sjal som jag inte känner för att göra och som kommit väldigt långt ner i stickkorgen. Så jag startade upp ett par sockor till åt maken, han klagade på att han inte hade några på landet, så vad gör man? Blir perfekt som ny pendeltågsstickning.

Av Åse - 2 juni 2009 20:06

Här är något av det jag pysslat med sista tiden. Det har som sagt blivit mest virkning.  Har virkat en korg full med småkakor. Det blev dammsugare, ballerinakex, singoalla, chokladbollar, maränger och finska pinnar. Äldsta dottern S ska ge bort till fröken på examen. Hoppas hon gillar det.

Jag fortsätter med virkningen ett tag till. En arbetskamrat ville köpa lite kakor till sina barn och jag tycker att det är så roligt.

Nu närmar sig Tjejvättern med stormsteg. Igår körde jag ett dubbelpass på spinningen. Ev blir det ett pass på torsdag också, sen smäller det på lördag. Håller tummarna för att vädret ska bli lite stabilare.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se