Alla inlägg under juli 2009

Av Åse - 15 juli 2009 20:04

Gjorde precis klart Sockklubbens julimönster. Stickade klart dom igår, men fäste trådarna idag. Jag tycker dom är superfina. Gillar både färgen & mönstret och dom var roliga & snabba att sticka. Garnet är Qualitas Sock. Kulören är riktigt ceriserosa. Garnet är ett något tunnare sockgarn vilket passade perfekt för det här mönstret.

Nu har jag börjat virka en korg. Ett av mönstren för juli månad från Galen i Garn. Det blir en lila korg. Är inne i en riktigt rosa/lila period just nu.

ANNONS
Av Åse - 12 juli 2009 22:25

Så var det söndagskväll och jag ska jobba imorgon. Har haft två veckors semester och ska jobba en vecka innan det är dags för semester igen. Då blir det tre veckor. Lite trist att dela upp semestern, men den lösningen gjorde att tjejerna fick mer ledigt och slapp sommarfritids. Men det känns rätt okej. Det brukar vara lugnt på jobbet på sommaren och jag hoppas på att röja undan några dåliga samveten.

Beställningen är färdigstickad. Jag har inte fotat den, men det är en likadan som jag har på mig i det här inlägget.

ANNONS
Av Åse - 12 juli 2009 11:08

Kom hem trötta igårkväll efter en heldag. Tur och retur Vansbro och simning. Det var jättekul, trots att regnet vräkte ner från det vi kom i mål och resten av dagen innan vi åkte hem. När  vi kom i mål serverades vi en härligt lunch av killar i vita skjortor och fluga. Gott och trevligt. Loppet gick över förväntan. 27 minuter. Tack vare våtdräkten frös jag inte alls under loppet. Fötterna blev  dock lite kalla de sista 200 metrarna. Då är det bra att man har hemstickade sockor att trä på fötterna efter duschen.

Stickade nästan klart socka två av julimönstret i bilen. Det är så perfekt att sticka när man åker bil. Det känns som man kan åka hur långt som helst. Dock blir maken lite lidande eftersom jag då är sämre på att byta av honom.

Här kommer en härligt bild innan det var dags för oss att hoppa i vattnet.

Av Åse - 10 juli 2009 22:44

Snart är väskan packad och frukosten förberedd. Tidigt imorgon sticker vi till Vansbro. Tyvärr har det blivit lite kallare i vattnet  de senaste dagarna. Just nu är det 16.7 grader. Förra veckan var det 20 grader. Tur jag har lånat en våtdräkt att simma i. Har hört att man kan ha vaselin på de kroppsdelar som är utanför våtdräkten. Har tagit med varma ylletröjan och raggsockor till fötterna. Kan nog vara skönt att dra på sig när man kommit upp ur vattnet.

Av Åse - 10 juli 2009 22:39

Stickhjälpen har en sommartävling. Fina priser! Jag vill vinna! Var med du också!

Av Åse - 9 juli 2009 16:00

Idag och inatt har det regnat och regnat. Vi har valt att åka hem från landet en dag tidigare än beräknat. Det är inte så lätt hålla familjen på bra humör i regn på 20 kvm fördelat på två hus, så vi valde att åka hem. Imorgon är det dags att packa och förbereda resa till Vansbro på lördag. Då ska jag göra näst sista insatsen på Tjejklassikern, Vansbro Tjejsim.

Enda fördelen med dåligt väder att man med gott samvete kan sätta sig i soffhörnet med stickningen. Beställningen, en stickad poncho går framåt med stormsteg. Den stickas i två rektanglar som sen sys ihop och jag har bara en halv rektangel kvar. Det lär bli en del stickat i bilen på lördag också. Maken följer med som chaufför och hejarklack den här gången.

Av Åse - 5 juli 2009 10:21

Ute på landet igen efter en liten tripp hem till lägenheten i fredags. Vi skulle till goda vänner på middag. En sen och trevlig kväll blev det. Igår tog jag ut Smulan till landet, så nu är vi alla samlade och kan ha semester och göra härliga utflykter. Såg att det är 1 år och 2 dagar sen jag tog mitt motorcykelkort. Härligt! Det har varit så roligt och rekomenderas varmt om det är någon som går i sådana tankar. Häromkvällen invigde vi min inköpta eldkorg. Det var hög mysfaktor på att kunna ha en liten brasa ända uppe på verandan.

Stickar gör jag till och från. Oftast för varmt på dagarna, men under ett parasoll går det bra. Jag har stickat klart julimönstret i Pulsklubben, trots att jag inte är med där inspirerade mönstret mig att göra ett par. Tog garn och pärlor som jag redan hade hemma. Hallonröd Drops Alpacka och guldpärlor. Det kommer bli fler muddar till hösten i det här mönstret.

 

Har även börjat på julimönstret i Sockklubben. Är snart klar med första sockan, även dom blir rosa. Är inne i en rosa-lila period just nu när det gäller val av garn. Har börjat på en beställning också efter strul med stickor mm. Antingen var stickorna i stan och jag på landet och när vi väl var på samma ställe tyckte jag att stickorna var för stora och då var nästa storlek också i stan och jag på landet, men igårkväll fick jag till det och har satt fart.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se