Alla inlägg under augusti 2009

Av Åse - 16 augusti 2009 23:15

Idag åkte vi till landet med tjejerna. I fredags hämtade vi dom hos farmor & farfar på deras landställe och idag bar det av till mormor på landet. Tjejerna är lediga två dagar till och fick välja om dom ville vara hemma med mormor eller på landet. Dom valde landet. (Det skulle jag också ha gjort). När vi var där passade vi på att klyva lite ved och såga ner en tall. Vedförrådet behöver fyllas på inför hösten. Vi tycker nämligen om att bada i den vedeldade tunnan när höstkvällarna kommer och då behövs det ved. :-) Men nu blir det ytterligare två tysta dagar hemma innan ordningen återställs. Sen drar den riktiga vardagen igång med skola, jobb, fritids, kompisar och läxor.

ANNONS
Av Åse - 15 augusti 2009 22:54

Kom hem vid 16-tiden idag efter en härligt tur på motorcyklarna. Vi valde i år att bara åka en liten bit av Mälaren Runt 2009. Vi var med vid starten i Solna, som vanligt hur många hojar som helst. Efter lite köande och några mil på slingriga vägar kom vi till Turinge kyrka där vi stannade och satte oss i gräset med matsäck och tittade på alla hojarna som åkte förbi. Skönt och roligt. Sen vände vi hemåt och har ikväll bara tagit det lugnt.


ANNONS
Av Åse - 13 augusti 2009 21:32

Första jobbarveckan har snart passerat och det är dags för helg. I helgen går Mälaren runt. Vi ska nog försöka hänge med en bit. Sen sätter vi oss på något trevligt ställe och tittat på alla motorcyklar. Jag gissar att vi hamnar någonstans runt Nykvarn. Vädret ser ju lovande ut på prognoserna.

Som pendeltågsstickning den här veckan har jag starta upp en Tony Irving-sjal. Jag köpte garn när jag var på Syfestivalen i våras, samtidigt som jag köpte till maken som sen virkade sin egen sjal. Jag har också tagit tag i april-mönstret från Galen i Garn. Det är en grå scarf i ett underbart Merino-Silk. Men jag har inte tyckt att den har varit jätterolig att sticka, men nu har jag bestämt mig för att den ska bli klar, så jag stickar en mönsterrapport/dag. Jag gissar att jag kommit halvvägs. Har även kommit en bit på ärmen till min kofta. Känns som jag har lite mycket på gång, och ändå vill jag starta ett par nya sockor och börjar bli lite sugen på att sticka  ytterligare en del på min Curlicue.

Av Åse - 11 augusti 2009 07:33

Igårkväll fäste jag även trådarna på Galen i Garns augustimönster. Härliga halvvantar i ett underbart Alpackagarn. Mönster framträder lite dåligt, men är en typ av flätmönster på handryggen.

Av Åse - 10 augusti 2009 23:20

Så var jag tillbaks på jobbet idag. Kändes ändå rätt okej. Efter jobbet fick jag åka bak på makens motorcykel. Det har jag inte gjort sen jag tog eget motorcykelkort. Vi åkte ut till landet för att hämta hem min Smulan. Middag köpte vi på Rökeriet vid Tottnäsbron. God potatissallad, laxspett och tunnbrödsrullar med skagenröra. Smaskens. Sen var det dags att åka tillbaka hem. Vi åkte över Sorunda till cafe Rosenhill. Där svängde vi av och tog Slingerbulten (väg 257) till Tungelsta för att sen åka hem. Det är riktigt härliga motorcykelvägar. Tyvärr finns det många fartdårar på väg 257 men vi fick en härlig tur. Nu har jag precis lyssnat klart på reprisen av dagens Sommar på P1. Under tiden har jag virkat sista varvet på sjalen med kärleksknutar och satt dit träpärlor som jag köpt på Panduro idag. Sjalen är virkad efter Garnstudios mönster.

Av Åse - 8 augusti 2009 20:43

Nu har det varit ytterligare några dagar med kanonväder. Och igår var sista dagen på semestern. Har försökt att verkligen tagit tillvara på de sista dagarna och njutit. Vi har badat massor då vi nu har 23-24 grader i vår lilla vik. Grillat och suttit ute på kvällarna och försökt trotsa myggen. Inatt hade jag svårt att somna. Mycket mygg och varmt i vårt lilla hus, så klockan 01.00 gick jag ut och tog ett nattdopp. Månen sken som en strålkastare över vattnet. Sen var det lite lättare att somna.

Imorgon packar vi ihop för att åka hem och lämna barnen vidare till farmor o farfar. Barnen ska få vara på deras land en vecka innan det är dags att börja skolan.

Idag blev första halvvanten klar, men bild kommer inte förrän båda är klara. Har börjat på ärmarna till min kofta också.

Av Åse - 6 augusti 2009 21:47

Ytterligare några helt underbara sommardagar har det varit. Och mera turer med båten ut till Järflotta för att bada. Igår hade vi makens arbetskamrat och hennes familj på besök. Vi grillade och pratade långt in på natten.

Min krokade disktrasa har blivit färdig, försökte få den lite större genom att kroka/virka runt om. Och sen krullar den sig lite i kanterna. Men den är söt. Kommer få hänga här på landet. Tycker den passar in bra.

Så nu har jag börjat på halvvantarna. Supergosigt garn. Har inte kommit så långt eftersom det är för varmt att sitta i solen och sticka och just nu försöker jag få bra färg eftersom det är dags att gå tillbaka och jobba på måndag.

Av Åse - 4 augusti 2009 18:16

Så har garn och mönster kommit från Galen i Garn. Den här månaden ett Ekobomull som ska krokas till disktrasor. Jag har aldrig krokat tidigare så det var kul att få prova. Har nästan gjort en disktrasa klar, men den blir väldigt liten. Förmodligen krokar jag lite hårt och jag tycker att det tar tid. Men det blir en vacker struktur. Sen är det även ett underbart BabyAlpacka garn som ska bli halvvantar med fint flätmönster på handryggen. Det kliar i fingrarna att få börja, men har bestämt mig för att göra klar disktrasan först.

Om det är någon mer som vill prova på det här att få ett hemligt paket med garn och mönster en gång i månaden så anmäl er hos Galen i Garn. När ni anmäler er får ni gärna nämna mitt namn så får jag vara med i en tävling hos Galen i Garn och kan vinna ett garnpaket. Information finns under länken månadsmönster.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se