Alla inlägg under augusti 2009

Av Åse - 4 augusti 2009 18:01

Nu har vi haft kanonväder i några dagar och jag har inte orkat blogga eller öppna datorn. Nu sitter jag på verandan och tittar ut på "plattvatten" solen är bakom några molnskyar. Maken står i köket och lagar middag. Livet kunde inte vara bättre. Möjligtvis saknas det ett glas rött på verandaräcket. Och nu kom det ett glas från köket. Perfekt! Vi har varit ute med båte en dag på en ö som heter Järflotta. Där finns det härliga långgrunda stränder. Vi hade med oss engångsgrill och hamburgare så vi blev kvar ända till halv åtta på kvällen. Min pappa har fyllt år och det firade vi med kräftskiva igår. Tänk att de första kräftorna varje år alltid är så goda.

Jag har nästan virkat klart sjalen med kärleksknutar. Bilden togs igår och idag har jag virkat på en kant. Kanten är klar så när som på sista varvet där jag tänkte virka in några pärlor och det får jag införskaffa nästa vecka när jag är tillbaka på jobbet igen. Sjalen har varit riktigt rolig att virka och jag

kommer gilla den bara för namnet. Kärleksknutar.

Jag har även fått klart bakstycket till min kofta. Nu är jag nöjd med både flätmönstret och motivet. Motivet inspirerades jag av när MC-Chick stickade en kofta med det. Dödskallemönstret hittas här. Garnet är Alaska från Drops köpt på deras senaste rea. Färgen är beige med mönster i lila. Nu får jag fundera ett tag på hur jag ska få till framstycken och krage. Vill förmodligen göra framstycke som knäpps med stora tryckknappar.

ANNONS
Av Åse - 1 augusti 2009 21:53

Så var vi inne i augusti. Sista sommarmånaden och en vecka kvar på semestern. Känns lite vemodigt. Men vi har haft en riktigt härlig dag. På dan åkte vi på "marknad" vid Torö Bygdegård. Var mer en loppis än marknad. Sen fortsatte vi med motorcyklarna till Sjöbodarna vid Ankarudden där vi åt en god lunch. Vi tog fikat hemma då solen äntligen tittade fram ordentligt. Lagom när fikat var kvar kom det mörka moln och några regnstänk för att sen spricka upp igen och bli en riktigt härlig kväll. Maken och äldsta dottern S metade från bryggan och fick två fina abborrar som vi grillade till middag.

Middagen intogs vid gräsmattan vid sjön eftersom det var alldeles spegelblankt. Vi kunde inte slita oss från gräsmattan utan tände en brasa en stund. Det är något magiskt med brasa. Vi blev sittande till alldeles nyss och det blev en kaffe med whiskey innan vi drog oss upp mot huset.

Bilden blev med blixt så det ser nästan ut som dagsljus.

ANNONS

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se