Alla inlägg under september 2009

Av Åse - 17 september 2009 21:33

Jaha, så var pendeltågsstickningen (eller virkningen) klar. En Tony Irving- sjal i Opal-garn. Ett garn som jag köpte i våras på Syfestivalen. Garnet heter Magic och 20:-/nystan går till Cancerfonden. Jag gillar den och färgerna stämmer bra överens med övrigt jag stickar och virkar just nu.

Nu måste jag komma på något nytt som är lagom stort att ha i väskan till och från jobbet. Jag vet att jag har en socka kvar att sticka på ett tidigare mönster, men tyvärr måste jag räkna varv och då passar det inte så bra som pendeltågsstickning. Får se vad jag hittar på. Börjar bli lite sugen på att sticka pulsvärmare med pärlor igen. Det var ett tag sen sist. Men skåpet är fullt av dom så jag får kanske sticka några som jag kan ha att ge bort i present.

En ny ärm är klar till koftan. Nu ska jag sy fast den och se om den är lagom innan jag repar upp och börjar om på nästa ärm.

ANNONS
Av Åse - 16 september 2009 17:52

Häromkvällen var det virkningen som vann. Inte för att jag virkade något ur den lånade boken, men inspirerad av Ulliga Gulliga Sakers utlottning ville jag prova att virka mig ett par egna höstpumpor. Snabbt, roligt och lättvirkat mönster. Det blir nog några fler pumpor vikrade. Barnen ville ha Halloween-pumpor.

Igår var jag på 4good's föreläsning. Jag blir alltid superinspirerad och glad av dom här kvällarna. Igår var det Malin Berghagen som höll ihop trådarna. Jag var lite tveksam till henne, men efter att ha hört henne vid två tillfällen så har jag helt ändrat uppfattning. Har till och med börja läsa hennes blogg.

ANNONS
Av Åse - 15 september 2009 17:10

Idag har jag valt dansstil i So You Think You Can Knit. Det har varit svårt att välja. Jag känner att jag passar in på flera dansstilar, men till slut valde jag Folkdans. Jag tycker att flätmönster är så snyggt och så roligt att sticka. Nu väntar jag med spänning på utmaningen. Som jag skrev i kommentaren när jag anmälde mig så har jag dansat nästan hela mitt liv. Allt från Folkdans, Jazzdans, Bugg och Internationella danser. Jag älskar att dansa och jag älskar musik. Tänk vad det kan påverka humöret. Fastnar lätt vid Spotify och letar musik på kvällarna. Oftast är det maken som letar och jag sitter i soffan och stickar, minns och skrattar. När det gäller dansstilarna i den här utmaningen har jag provat flera av dom. Hoppas jag valt rätt....

Ikväll ska jag iväg på en inspirerande föreläsning igen med 4good. Ska bli riktigt kul. Ikväll heter föreläsningen Eat Love Live!!

Av Åse - 14 september 2009 19:59

Så blev ju Baktus-scarfen färdig  i helgen. Mjuk & gosig, dessutom lagom stor att ha i halsen i vinter. Fina färger också. Det ska vara lila i år har jag hört.

    

Jag har använt det garn som jag fick från Galen i Garn som septembergarn. Det skulle ha blivit sockor, men jag har så många och jag tyckte garnet passade alldeles utmärkt till den här scarfen istället. Grignasco Top Print, färg 441. Nu ska jag sticka vidare på på min koftärm, men jag är bra sugen på att virka lite småsaker just nu. Jag har lånat Tasty Crochet på biblioteket. Rolig bok som gör att man får många ideér. Får se vad som vinner när jag väl hamnar i soffan.

Av Åse - 13 september 2009 16:36

Valde att åka till landet i fredags kväll. Det har varit en väldigt skön helg. Plockat undan ytterligare, hösten närmar sig med stormsteg. Hem idag för att lillasyster E tränar handboll på söndagseftermiddagen. Önskar att träningstiden låg senare, men de yngsta får ju de sämsta träningstiderna. I helgen har jag först sytt ihop min kofta, men när jag kom till ärmarna så var mina misstankar befogade. Dom var för smala! Så nu har jag repat upp dom och har börjat sticka om dom. Puh! Som tur är är dom ganska snabbstickade, så jag hoppas att den blir färdig nästa helg istället.

Men resten av koftan verkar sitta bra. Däremot så fick jag klart Baktus-scarfen. Tar bild och lägger in den imorgon. För idag har jag fotat en liten mus som jag gett bort. Den här gången till min mamma. Den heter Molly och ska få bo i deras hus på landet. Här provar hon att sitta i orkideén.

  

Av Åse - 11 september 2009 12:37

Så blev mina septembersockor färdiga igår. Ett roligt och lätt mönster. Jag stickade dom i en sommarglad färg i Fabelgarn. Det sista på dom gjorde jag hemma i soffan efter att ha varit på Stickcafé. Där träffade jag Monica och Ulrica + några till. Det är alltid kul att träffa människan bakom bloggar man läser. Vi pratade, stickade o fikade. Mycket trevligt.

  

Annars så är jag hemma med sjuk dotter idag. Just nu spelar vi Monopol Sverige.  Hon är snorig och utan feber, så vi åker troligen till landet i helgen. Hoppas att det fina vädret som är just nu håller i sig. Just nu går stickorna varma med sista ärmen till koftan. Jag ser ett slut på den. Räknar med att den är ihopsydd efter helgen och att jag funderat ut hur jag vill ha kragen.

Av Åse - 9 september 2009 20:33

Nu är jag TRÖTT. Åkte till jobbet, sen iväg till Lidingö. Där sprang jag hela sträckan för Lidingö Tjejlopp = 10 km. Några riktigt jobbiga backar! men jag är mycket nöjd att jag tog mig runt. Löpningen är ju inte min grej fast jag försöker lära mig tycka om det. Kastade mig sen hem, käkade middag som tack och lov stod på bordet när jag kom hem. Härligt med en make som fixar det! Studsade vidare till föräldra möte i skolan. Nu har jag snart landat och ska sätta mig i soffan och STICKA! Fick nytt garn till min Baktus-scarf så nu ska det blir några varv på den. Jag har inte orkat läsa och bestämma mig för dansstil i So You Think You Can Knit. Men ska försöka skärpa till mig och göra det senast till på fredag.

  

Av Åse - 9 september 2009 09:54

Idag skulle det ha varit min lediga onsdag, men har redan insett att jag jobbat 1 timme, fast hemifrån, så jag packar snart ihop här och åker in till jobbet. Har ett möte i eftermiddag som jag ändå skulle ha åkt in till. I eftermiddag ska jag åka till Lidingö och provspringa banan inför Lidingö Tjejelopp. Dessutom får jag med mig en coach som ska tala om för mig hur jag ska springa. Kul & spännande. Eftersom vädret är så strålande så tar jag Smulan. Det gäller att passa på att åka nu, snart är säsongen slut.  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28 29
30
<<< September 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se