Alla inlägg under september 2009

Av Åse - 8 september 2009 10:43

Fröken Elsa lottar ut en av sina underbara små virkade möss. Torsebromusen Alice. Visst är hon helt bedårande?

  

ANNONS
Av Åse - 7 september 2009 21:56

Så var två framstycken klara till min kofta och jag har äntligen fått fram kameran.  Nu är det bara en ärm kvar. Sen ska den sys ihop och provas för att se om den passar, jag är lite osäker eftersom jag inte följt bara ett mönster utan flera för att få den som jag vill. Den är ju tänkt att ha under mc-jackan, och nu är det säsong för lite värme under jackan när man åker, så jag får väl sätta lite fart för att få den klar innan säsongen är över.

Annars så går septembersockorna riktigt fort. Har ju den som pendeltågsstickning just nu. Baktus-scarfen får vila lite för där var det fel i ena garnet. Ca 50 meter var bara 2-trådigt, istället för 3-trådigt, men nytt garn är på väg.

ANNONS
Av Åse - 6 september 2009 22:04

Söndagskväll efter en härlig helg. Åkte till landet med tjejerna i lördags. Där jobbade vi lite med nersågade träd. Tänk vad mycket grenar det blir när man sågar träd. Fick en härlig stund i solen med stickning och ljudbok som jag önskade. Idag åkte vi hem tidigt eftersom lillasyster E skulle spela handboll. Innan middagen fick jag till en löparrunda på 10 km. Puh vad det var jobbigt. Springa är absolut inte min grej så jag är lika nöjd varje gång jag är klar. Men det är skönt efteråt. Till middag blev det köttfärslimpa med potatis o morötter i samma form. Enkelt o gott.  

Jag stickar just nu på allt möjligt och har inte orkat fotografera, så tyvärr blir det lite inlägg utan bilder. Men jag ska försöka skärpa till mig.

Av Åse - 5 september 2009 08:38

Solen skiner från blå himmel. Familjen är uppe tidigt. Maken ska iväg och spela golf med kompisar, 9 år sen han höll i ett par klubbor, så han får nog roligt ;-) Jag och barnen packar och åker till landet, det gäller att passa på nu när det är fina hösthelger. Lite olika stickprojekt är med, hoppas på härlig sol på verandan, stickor i handen och ljudbok i öronen. Lyssnar just nu på Marie Ljungstedts senaste och har kommit till slutet, så nu är det spännande.

Som pendeltågsstickning den här veckan har jag haft septembersockorna, så där har jag en tå kvar på första sockan. Tony Irving-sjalen har fått ligga i stickkorgen och vila ett tag.

När det gäller utmaningen So You Think You Can Knit har jag bestämt mig för att vara med, nu ska jag bara välja dansstil, känner att jag kan passa in på flera. Ska läsa dom en gång till innan jag väljer.

Av Åse - 3 september 2009 21:14

Har ni sett utmaningen?

Vilken kul idé. Jag har inte bestämt om jag ska hänga på, man har ju alltid så många olika projekt på gång. Här blir det ett till. Men det verkar så himla kul. Läs de olika stilarna. Jag skrattade åt beskrivningarna och funderar nu på var jag passar in. För även om jag låtsas att jag inte har bestämt mig, så vet jag att jag innerst inne redan har gjort det ;-)

Av Åse - 1 september 2009 20:44

Idag hade jag två paket i brevlådan när jag kom hem. Dels ett från Lilla 

Stickfrossa och ett från Galen i Garn. Man ser lätt att jag är inne i min lila period. Sockgömman blir perfekt i min väska till pendeltågsstickningen. Garnet från Galen i Garn är ett supermjukt garn som är tänkt att sticka sockor i, men jag kommer nog göra en sjal. Har just nu två olika sockmönster på gång och min låda svämmar snart över av alla sockor jag stickar, för det är ju så kul! Sjalen ska bli en Baktus-sjal. Bilder finns här och här också. Det är många i Norge som sticker den just nu och modellen passar mig perfekt. Jag hoppas att två nystan räcker, annars får jag köpa till ett nystan till.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28 29
30
<<< September 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se