Alla inlägg under oktober 2009

Av Åse - 19 oktober 2009 22:39

Ikväll har jag susat fram på dansgolvet. De sista varven på min sjal är gjorda och imorgon ska jag maska av. Detta gick mycket snabbare än jag tänkt mig. Nu måste jag ut och leta reda på något nytt spetsmönster att prova. Kände äatt jag snöade in väldigt mycket på sjalar när jag letade mönster förra gången. Nu vore det kul att hitta något annat. Tyvärr är jag inte någon spetstjej för övrigt, men något roligt ska jag väl hitta. Dags att ge sig ut i cyberrymden igen. Den här gången vill jag prova något med tunnare garn. Mer utmaning!

ANNONS
Av Åse - 18 oktober 2009 16:50

Förstår inte varför jag varit rädd för detta och låtit mönstret ligga oanvänt i korgen. Jag kommer säga det många gånger men det tål att upprepas. Det är så kul att dansa balett! Hela kvällen igår blev en enda lång balettdans. Har nu kommit till 3c & 3d på Lily of the Valley Border. Tittade samtidigt på lite VM i dans men sen blev det motorcykelfilm  med Wild hogs. Rolig film, men ingen man kommer att minnas så länge, möjligtvis motorcyklarna och att åka fritt i USA. Jag har tillochmed blivit så biten, så efter det här spetsmönstret blir det nog en till stickad. Beställde två nystan, men inser nu att jag inte behöver det. Så jag har en beställning som ligger och väntar. Får se om jag då vågar mig på ett nytt mönster, eller väljer det trygga med att sticka likadan. När man ska ge bort något är det inte alltid man vill göra nytt. Snart ska det ätas middag, köttgryta med vin som puttrat i 2,5 timme. Allt för att orka dansa vidare ikväll.

  

ANNONS
Av Åse - 17 oktober 2009 20:35

blev det till middag ikväll. Det var längesedan, men vad gott det är. Lite annat småplock blev det också så att även barnen fick det dom ville ha. Idag har vi varit hos kusinerna och varit barnvakt. 3 små härliga bustroll mellan 1,5 - 6 år. Intensivt men kul. Kusinerna har lekt hela dagen. Tyvärr regnade det så vi fick hålla hos inomhus hela dagen. Jag stickade klart torgvantarna i bilen på väg dit. Vet inte om kameran börjar ge upp eller om det är jag som har blivit skakig, men även den här bilden blev suddig.

  

Jag har inte dansat balett på två dagar! På tv är det VM i tiodans och min stickning ligger på bordet och känner sig utanför. Jag blir nog tvungen att ta hand om den en stund, för visst kan det passa med lite balettinslag till tiodansen?

Av Åse - 15 oktober 2009 20:21

Känner att de senaste inläggen har varit väldigt fokuserade på min balett. Så nu tänkte jag skriva lite annat. I går kom den första snön, som dessutom låg kvar som ett puder en liten stund. Det har plötsligt blivit kallt. Tänk att i lördags satt jag o maken ute i solen på Snaps och tog ett glas vin innan vi gick till Birka Paradise. Det var så himla härligt och fullt med folk som njöt. Och när kylan kommer är det dags att lägga täcke på Smulan och säga att vi ses till våren. Känns lite sorgligt, men så är det. Ser fortfarande några som åker till jobbet på sina motorcyklar, men det kan inte vara skönt. Jag har faktiskt lite annat än Balettstickningen på gång också. Jag känner att jag måste varva lite. Ett par torgvantar med lock, en klar och en halvklar. Ett par sockor som är beställning. Skaftet påbörjat på första sockan och till sist Bella. Mysteriestickningen till Syfestivalen som jag började på samma dag som Syfestivalen startade. Ibland är man en slowstarter. Bilden blev tyvärr lite suddig.

  

Av Åse - 14 oktober 2009 22:48

Åh vad det är kul att "dansa balett" Jag har fått riktigt flyt i den första delen av sjalen. Jag är klar med den delen som heter Budding Lace Repeat. Visst låter det som många fina piruetter på rad? Jag har nu gjort den mönsterdelen

14 gånger = 195 maskor på stickorna. Och varven börjar redan kännas långa. Jag har också gjort 4 varv på nästa mönsterdel Lily of the Valley Border med dom smått berömda Nupperna (purl 5 stitches together). Det var lite pilligt, men gick över förväntan. Känns riktigt bra att jag valt den tjocklek på garnet som jag gjort. Hade nog fått lite spader om garnet var tunnare. Så utöver att varven börjar bli långa, så är det även varv som blir lite extra pilliga och tar lite tid. Eftersom jag gillar när stickningen flyter och inte stannar upp blir det här en prövning för mig.

Det känns även som om garnet byter färg där jag vill.

  

Av Åse - 12 oktober 2009 18:27

Så här långt kom jag igårkväll. Var tvungen att sova lite middag för att orka sticka. Det är så roligt! Mönstret upprepar sig ett tag nu, så jag hoppas att jag ska lära mig det utantill. Garnet är kanske lite tjockare än man väntar sig för balettstickning, men jag tänkte att det är dumt att ta sig vatten över huvudet. Det här känner jag att jag klarar av. Nu ska jag alledels strax dansa vidare. Det går ganska fort så här i börjanm men jag förstår att det kommer gå långsammare och långsammare. Men det borde ju vara tvärtom. När man väl lärt sig göra pirutter borde piruetterna gå snabbar.

  

Av Åse - 12 oktober 2009 18:23

Ett av de fyra par sockor som är beställda är klara. Inbillade mig att ytterligare en socka skulle blivit klar på hemfärden på båten igår, men jag var alldeles för trött för det. Jag har även fått en av vantarna klar till lillasyster E. Bild på sockorna blir det när alla är klara. Tänkte att det kan bli en kul bild. Och vanten får också vänta tills den får en maka. Imorse blev det även några varv på Mysteriestickningen till Syfestivalen.

Av Åse - 11 oktober 2009 19:40

Trött och ont i fötterna. Har dansat natten lång ända in på småtimmarna. Vi har haft så roligt! Men borde kanske tänkt på att man behöver mer sömn än dans när det är dags att dra igång Balettstickningen. Men händerna har fått vila ett helt dygn och är absolut sugna på att börja dansa Balett. Jag har stickat några varv på min nya Balettstickning. Kul och än så länge är mönstret inte för avancerat. Och så här kommer det vara nu i ett antal varv innan det är dags för ett nytt diagram.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se