Alla inlägg under oktober 2009

Av Åse - 9 oktober 2009 18:40

Nu är jag startklar! Garnet är hämtat. Stickor framtagna. Mönster redo. Dock på engelska men eftersom det är diagram går det säkert bra. Har ju faktiskt stickat några sockor efter engelska mönster.

Det är tur att jag åker bort mellan lördag och söndag så jag inte blir sugen på att tjuvstarta, men ikväll måster jag iallafall prova fram vilken tjocklek jag ska ha på stickorna och vilket nystan jag ska välja, eftersom dom börjar med olika färg. Garnet är Kauni Effekt ET från Garnkorgen. Ett garn helt i mina färger i höst. Svart, grå, lila. Mönstret jag till slut har valt är Evelyn Clark's Swallowtail Lace Shawl. Ett mönster som jag haft i garnkorgen minst ett år men inte vågat ta fram det, men nu är det dags. Dags att ta hoppet ut i Balettvärlden.

För att hålla mig borta från stickorna i helgen ska vi (jag + maken) åka med Birka Paradise. Kompisar har bjudit på 40-årsfest. En perfekt uppvärmning. Discodans, styrdans och lite bugg. Sen är jag redo att dansa balett tills jag är färdig med sjalen. Nu är det dags att provsticka!!

  

ANNONS
Av Åse - 8 oktober 2009 22:06

Ja, mitt garn har kommit, men jag har inte hämtat ut det. Det får jag göra efter jobbet imorgon. Ska bli så spännande och se om det stämmer med mina förväntningar. Så nu är mönster valt, garnet är nästan hemma. Stickor har jag inte hunnit titta över. I väntan på söndag så har jag startat en liten extra stickning efter diagram. Det var ett tag sen jag stickade efter det och kände att jag behöver värma upp den sidan ordentligt inför Baletten. För då ska det stickas efter diagram och dessutom efter ett mönster på engelska. Jag värmer upp med mysteriestickningen till Syfestivalen som är i helgen. Försökte läsa och sticka efter diagram på stickcafé idag och insåg att diagram ska man sitta hemma i soffan och följa, helst utan störningar runtomkring.

ANNONS
Av Åse - 7 oktober 2009 10:52

Har precis varit ute på en träningsrunda. Tänkte att det kan behövas lite extra kondition nu inför starten av min balettkarriär. Det blev 5 km i härligt höstväder. Imorse när jag tittade ut var det grått o trist och ett riktigt stickväder, men när jag suttit i soffan en stund kom solen fram och det var lika bra att passa på att ge sig ut. Nu har mina funderingar kring mönster o garn klarnat och jag vet vad jag vill göra. Det blir ett av mina mönster som jag faktiskt skrivit ut tidigare men aldrig vågat ge mig på. Samtidigt har jag beställt ett garn som jag också många gånger tänkt att göra något i men aldrig kommit mig för. Så nu när jag ska prova det här med balett känns det perfekt att prova även ett nytt garn. När man väl bestämt sig för att hoppa är det lika bra att hoppa högt. Ikväll tänkte jag ta itu med att se över vilka stickor jag vill använda. Jag tror att jag har härliga Knit Picks till det här, för vad ska man annars använda när man dansar Balett?

Av Åse - 7 oktober 2009 07:54

Idag är det ledig onsdag. Vädret är inte det bästa. Regnet hänger i luften och det är gråtrist. Perfekt väder för att krypa upp i soffan med ljudbok i öronen och stickning i händerna. Igår kom månadsgarnet från Galen i Garn. Den här månaden ska det stickas halsduk och stickfodral. Får se om det blir det. Halsduken är faktiskt påbörjad. Sen kom det en  härva Handfärgat Merinosilke från Stäkets Hantverk & Design. Det ska bli mysteriestickningen till Syfestivalen som är i Kista i helgen. Tyärr kommer jag inte ha möjlighet att gå på den, men stickningen såg fin ut, så den vill jag göra. Och så köpte jag de sista garnerna till sockbeställningen. Så nu är garnkorgen full igen. Sen håller jag ju på att leta mönster & garn till So You Think You Can Knit. Just nu säger jag bara att det går framåt.

  

Av Åse - 4 oktober 2009 20:01

Så har Hollywood week börjat. Idag har jag exakt en vecka på mig att finna mönster och garn som tillsammans ska ta mig ut på dansgolvet. Kanske inte det dansgolv jag är van vid för den här gången ska jag dansa balett. Eftersom jag såg min utmaning redan igårkväll kunde jag inte hålla mig, utan gav mig ut i cyberrymden och började leta efter ett mönster som säger "sticka mig". När jag tog mig från sida till sida därute kände jag igen några mönster. Tog mig då till "mina egna" mönster som jag någon gång skrivit ut och tänkt att det här vill jag göra. Där fanns redan två av mina favoritkandidater. Men jag har ännu inte vågat ta de första dansstegen ut i denna nya dans. Men nu, nu är det dags! Jag har även hittat en tredje kanditat, men inatt lyckades jag inte riktigt förstå mönstret. Ska skriva ut det och försöka se om jag då kan förstå hur dansstegen ska tas. Jag vill ju inte vricka några fötter på vägen utan vill ha ett mönster som jag kan hålla mig till. Precis som ledstången vid speglarna i balettsalen.

  

Av Åse - 4 oktober 2009 19:27

Idag är det Kanelbullens dag. Så självklart passade vi på att baka kanelbullar idag. Ett härligt lass på ca 40 bullar blev det.

  

I fredags gjorde klart mina pärlmuddar som jag haft som pendeltågsstickning den här veckan. Stickade i min favoritfärg just nu. Plommon. Men det var svårt att återge det på kort. Av ca 10 bilder var det bara den här med bara en hand som blev mest lik verkligheten. Men jag har självklart gjort två. Mönstret är från Pulsklubbens julimönster Rani. Men jag har lagt till en picotkant.

  

Som ny pendeltågsstickning kommer jag nu har sockor, jag ska sticka 4 par till kompisar som beställt.

Av Åse - 3 oktober 2009 22:22

Idag har jag fått min utmaning från VisaLisa som är den som har anordnat bland det häftigaste i bloggvärlden i höst. Tycker iallafall jag. So You Thin You Can Knit? Hon har i helt underbara ordalag sammanfattat min stickning med en precision som jag är imponerad av endast genom att läsa i min blogg. Jag har blivit utmanad i dansstilen Balett. Känns helt underbart att få ge mig ut i denna värld och nu börja leta efter det perfekta mönstret som kan få mig att bli en balettdansös. När jag sen valt mönster ska jag få göra nästa underbara resa, att leta efter garn. Jag vet inte om det räknas som tjuvstart på Hollywoodweek, men jag kan inte låta bli.  Så nu har jag inte tid att skriva mer för jag ska starta min mönsterresa.

Av Åse - 2 oktober 2009 19:46

Idag var jag till garnaffären och inhandlade lite sockgarn till den beställning av sockor jag fått. Tyvärr fanns inte alla färger inne, så jag fick beställa också. Skulle komma nästa vecka. En av färgerna ska bli torgvantar med nedfälld hätta till lillasyster E. Har redan börjat på ett par av sockorna. Kunde inte låta bli. Flört

I helgen är det dags för säsongens första handbollsmatch för lillasyster E och andra halvan av familjen ska åka till landet där det är städdag på vägen imorgon.

  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se