Alla inlägg under november 2009

Av Åse - 12 november 2009 17:05

Så blev dom klara. Snygga, men är ändå inte helt nöjd med resultatet, då dom blivit lite stumma. Jag har svårt att sticka med 3 färger och få det bra. Jag hoppas att mottagaren har något smalar händer än jag så ska det gå. Ett mönster från Garnstudio, men har lagt in lite pärlor. En present till storasyster S lärare. Jag vet att hon gillar leopardmönster och nu ska hon operera sig, så S vill ge en liten present som vi tror passar. Hoppas hon inte kikar här innan hon får paketet imorgon.

  

ANNONS
Av Åse - 9 november 2009 21:16

En brödkorg skulle det virkas av månadsgarnet från Galen i Garn. Jättefin blev den. Något ojämn i kanten, men då syns det att den är hemgjord. FlörtAnnars fortsätter jag med raggsockorna och mudden. Försöker hålla mig från att starta något nytt nu. Men när muddarna är klara tänkte jag hitta på något. Idéer är det gott om.

  

ANNONS
Av Åse - 8 november 2009 21:26

Så här blev min sjal. Blockad och de sista garnändarna har jag fäst.

  

Idag har jag varit på spinning. Superkul och skönt. Gör det varje söndagsförmiddag, sen kan man fira söndag med gott samvete. På eftermiddagen tog jag och storasyster S och åkte till mässan. Det var Allt för Hälsa, Scandinavian Boatshow och Det goda köket. Vi hade en väldigt trevlig eftermiddag. Provsmakade mycket och tittade på massa roliga saker om att leva & äta hälsosamt. Vi ställde oss frågan -Undra hur man skulle må om man verkligen åt alla olika tillskott som dom står där och säger att man inte kan leva utan? Men av någon anledning mår åtminstone vi ganska bra utan dom. Sen var det väl motsatsen i nästa hall med mycket vin, ost och korvar som man kunde prova. Vi hoppade över vinet men provade lite annat. Vi tog även en tur bland alla stora båtar, känns nästan som dom skulle vara större än vår lägenhet, 3 sovrum, 2 toaletter med dusch, kök och vardagsrum och sen en härlig uteplats.

Av Åse - 7 november 2009 21:48

Vet inte om blockning är en tur man kan dansa i balett, men nu är min senaste balettsjal där. Stickad i ett naturfärgat ullgarn som jag hade kvar från en bröllopssjal jag gjorde för ett år sedan. Mönstret är Zetor Scarf, ett roligt och snabbstickat mönster. Eller är det så att jag också nu fått snurr på mina piruetter och det går lätt att dansa även balett. Jag har valt att sticka in små guldfärgade pärlor i uddarna, svårt att se på bilden. Sen ska jag bara fästa trådarna så är jag klar. Nu har jag en idé kvar på vad jag vill sticka i min utmaning, den här gången blir det en lite annorlunda tolkning. Men jag ska faktiskt göra uppehåll med balett i några dagar. Har gett mig på muddarna med tre färger igen. Den här gången känns det bättre. Hoppas den ena blir klar nu ikväll. Skulle vilja få båda färdiga under veckan så att jag kan ge bort dom före nästa helg.

  

Av Åse - 4 november 2009 09:19

Idag har jag ledig onsdag, det är verkligen en favorit. Även om dagen idag inte blir så mycket hemma, så är det skönt att hinna med en del saker på dagtid som man ska använda kvällen till annars. Iförrgår kom månadsgarnet från Galen i Garn, den här gången Katia Linen, ett lin/bomullsgarn som ska bli en brödkorg. Den här månaden följer jag det medskickade mönstret. Förra veckan sålde en billighetsaffär i närheten garn för 10:- nystanet. Bara att passa på. Trodde det skulle vara Acrylgarn och det vill jag inte ha, men det här var Iceland från Love Garn. En blandning av ull, acryl & alpaca. Det blev 10 nystan i grafitgrått. Har inte bestämt vad som ska stickas, men troligen en Baktusscarf till maken. Försöker peppa honom att han ska prova att göra den själv. Han har ju virkat en sjal, så varför inte prova att sticka också. Idag blev jag äntligen klar med andra paret sockor på min beställning, vet inte varför det här paret har tagit så lång tid, förmodligen för att jag har så många stickningar på gång och dom har varit helt hänvisade till pendeltåget, då kommer man inte så lång bit per dag. Men nu har jag iallafall fått på det tredje paret på stickorna. Så familjen S håll ut, det kommer sockor så småningom.

  

Av Åse - 2 november 2009 20:09

Även min nya Balett går framåt. Har gjort 5 rapporter av mönster 2 i Zetor Scarf. Den blir väldigt fin tycker jag och passar garnet perfekt. Jag riktigt längtar till mina danspiruetter. Varv på varv.  När får jag göra ett nytt. För nu börjar jag kunna mönstret. Visst är det en viss trygghet att kunna dansa turerna, men extra roligt är det att få lära sig en ny tur och sen känna när den sitter.

  

Av Åse - 2 november 2009 19:40

Ja, jag tränar fortfarande för fullt. Har inte skrivit så mycket om det sen jag blev klar med tjejklassikern. Nu har jag fått lite fart på variationen igen. Spinning, Body Pump och något som dom kallar för Sats Flow. Så här skriver Sats själva om den klassen: En klass inspirerad av tai chi, kampsport, dans och pilates. SatsFlow är en holistisk klass där öst möter väst. Du förbättrar din styrka och rörlighet samtidigt får du även den mentala biten i denna klass.  Spännande för mig som tycker att träning ska man flåsa av och bli väldigt svettig, det blir man inte här. Men det är faktiskt riktigt roligt.

Av Åse - 1 november 2009 09:51

Nu när båten är upptagen på land är det höst och nästan vinter. Igår hade vi en härlig dag på landet och tog upp båtarna. Både vi och brorsan var där. Det tog nästan hela dagen. Här är två härliga bilder tagna från bryggan.

  

  

Min balettstickning har fått vila i helgen. Jag har ägnat mig åt en mudd som ska bli present, men tyvärr måste jag repa upp hela och göra om mönstret lite. Den stickas med tre färger och jag har svårt att inte dra i trådarna och då blir den för smal. Så nu åkte den tyvärr långt ner i korgen, ska försöka hitta lite lust att repa upp och göra om. Igår ägnade jag mig åt sockstickning, känner att min beställning inte går framåt som jag tänkt mig.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se