Direktlänk till inlägg 13 december 2009

Sammanfattning av mina ballettpiruetter

Av Åse - 13 december 2009 21:31

Så var vi inne i december och jag har lärt mig att dansa/sticka nytt. Jag har varit med i en utmaning som heter So You Think You Can Knit! Där fick jag dessa fina ord i min utmaning: 

Din utmaning blir att dansa BALETT!
Åh, så underbart olika saker du stickar! Och jag satt och stirrade på
de vackra flätorna på den där vita ärmen en lång stund! En
folkdanserska av rang, men en snabb titt i din blog fick mig att lista
upp quickstep, poppin’ & lockin’ och allt möjligt annat också! Så hur
utmanar man någon som du? Men så tittade jag lite närmare, och
särskilt på dina sjalar. Hålmönster och strukturer av alla möjliga
slag, men jag hittade faktiskt ingen regelrätt spets! Och det du säger
om hur du följer mönster borde ju betyda att spetsdiagram skulle passa
dig perfekt! Så din utmaning blir att trippa på tå i en stilren
balett! Stort eller litet projekt är helt upp till dig, men jag ser
fram emot att se vilket rytmiskt spetsmönster du väljer, och hur dina
piruetter kommer att snurra i total kontroll! Lycka till!

 Jag började leta mönster och garner. Det första jag fastnade för och kände att jag klarade av var ett litet grövre garn i mina färger och en härlig sjal. Det blev en Swallowtail i Kauni.

Sen provade jag att sticka sockor med spets. Fortfarande i ett lite grövre garn. Kände mig fortfarande lite osäker på det här med spets.

  

Men sen tänkte jag att nu måste jag våga ta ut piruetterna lite, för det var ju så kul. Det blev ytterligare en sjal, men nu i ett tunt naturfärgat garn och mönstret jag valde nu var Zetor Scarf.

  

Eftersom jag gillar pärlor satte jag in pärlot i uddarna på den här sjalen. Det var ju så roligt att dansa balett, men man kan ju inte har hur många sjalar som helst. Tog en paus och gjorde lite annat, men sen var det dags igen. Nu tolkade jag min utmaning lite annorlunda och gjorde mig ett par benvärmare, för det behöver man ha om man dansar balett. Självklart har jag gjort dom med spetsmönster.

  

Som slutspurt nu har jag stickat två mössor. Lite spetsmönster har det varit och mönstret hette So You Think You Can Hat (ravelrylänk). Tyckte det var passande här.

  

Att dansa balett var inte så svårt som jag trott. Varför har jag inte gjort det tidigare? Tack för att jag fick den här utmaningen och tog mig över den tröskeln. Det var första gången, men inte den sista. Förutom att jag har lärt mig göra piruetter med mina stickor har jag hittat en massa nya underbara bloggar att läsa och följa och få inspiration ifrån. Så jag kan bara avsluta med att säga ett stort TACK till Visalisa som har gjort ett underbart jobb för oss som varit med.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åse - 8 maj 2014 09:46


Hade sug att sticka sockor för ett tag sen men ingen att sticka till. Har en vän med två söner som jag stickat till förut och frågade om dom behövde nya. Självklart var svaret och nu är de klara. Pendeltågsstickning såklart. I Fabel såklart. Nu har...

Av Åse - 4 maj 2014 20:51

Måndag till onsdag var jag i Vilnius i jobbet. Den här gången med härliga varma dagar. Förra gången var det vinter grått och -15 grader. Jag kunde ta härliga morgonpromenader vid floden Neris. Här ser man kontrasterna mellan gammalt och nytt. ...

Av Åse - 23 april 2014 10:26

En fantastisk påskhelg som alla andra. Tror inte det var någon på jobbet som inte haft en härlig helg. Helgen började med att jag och storasyster S och vår lånehund Selma var själva igen. Vi kan kalla oss handbollsänkor. Men vi var iallafall på lande...

Av Åse - 17 april 2014 17:26


Av Åse - 17 april 2014 11:00


För två veckor sedan tog jag med mig storasyster S till stugan i Härjedalen. Längtade efter ett par härliga vårvinterdagar i fjällen. Det finns inget som slår soliga varma dagar med snö. Det är något speciellt med det. Vi passade även på att låna med...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se