Alla inlägg under december 2009

Av Åse - 13 december 2009 21:31

Så var vi inne i december och jag har lärt mig att dansa/sticka nytt. Jag har varit med i en utmaning som heter So You Think You Can Knit! Där fick jag dessa fina ord i min utmaning: 

Din utmaning blir att dansa BALETT!
Åh, så underbart olika saker du stickar! Och jag satt och stirrade på
de vackra flätorna på den där vita ärmen en lång stund! En
folkdanserska av rang, men en snabb titt i din blog fick mig att lista
upp quickstep, poppin’ & lockin’ och allt möjligt annat också! Så hur
utmanar man någon som du? Men så tittade jag lite närmare, och
särskilt på dina sjalar. Hålmönster och strukturer av alla möjliga
slag, men jag hittade faktiskt ingen regelrätt spets! Och det du säger
om hur du följer mönster borde ju betyda att spetsdiagram skulle passa
dig perfekt! Så din utmaning blir att trippa på tå i en stilren
balett! Stort eller litet projekt är helt upp till dig, men jag ser
fram emot att se vilket rytmiskt spetsmönster du väljer, och hur dina
piruetter kommer att snurra i total kontroll! Lycka till!

 Jag började leta mönster och garner. Det första jag fastnade för och kände att jag klarade av var ett litet grövre garn i mina färger och en härlig sjal. Det blev en Swallowtail i Kauni.

Sen provade jag att sticka sockor med spets. Fortfarande i ett lite grövre garn. Kände mig fortfarande lite osäker på det här med spets.

  

Men sen tänkte jag att nu måste jag våga ta ut piruetterna lite, för det var ju så kul. Det blev ytterligare en sjal, men nu i ett tunt naturfärgat garn och mönstret jag valde nu var Zetor Scarf.

  

Eftersom jag gillar pärlor satte jag in pärlot i uddarna på den här sjalen. Det var ju så roligt att dansa balett, men man kan ju inte har hur många sjalar som helst. Tog en paus och gjorde lite annat, men sen var det dags igen. Nu tolkade jag min utmaning lite annorlunda och gjorde mig ett par benvärmare, för det behöver man ha om man dansar balett. Självklart har jag gjort dom med spetsmönster.

  

Som slutspurt nu har jag stickat två mössor. Lite spetsmönster har det varit och mönstret hette So You Think You Can Hat (ravelrylänk). Tyckte det var passande här.

  

Att dansa balett var inte så svårt som jag trott. Varför har jag inte gjort det tidigare? Tack för att jag fick den här utmaningen och tog mig över den tröskeln. Det var första gången, men inte den sista. Förutom att jag har lärt mig göra piruetter med mina stickor har jag hittat en massa nya underbara bloggar att läsa och följa och få inspiration ifrån. Så jag kan bara avsluta med att säga ett stort TACK till Visalisa som har gjort ett underbart jobb för oss som varit med.

ANNONS
Av Åse - 13 december 2009 21:16

Så var helgen över igen! Den här helgen har vi haft som tradition att åka till stan och träffa några vänner. Titta på alla vackra lampor och julskyltningar i stan. Tyvärr synkade inte våra kalendrar den här gången. Allför många aktiviteter för våra barn. Men vi åkte ändå till stan igår. Började med att åka skridskor i Kungsträdgården. Sen promenerade vi upp mot NK, men där var det så trångt och gick inte att komma fram till skyltfönstret, så det tar vi en annan dag. Vi fikade i Gallerian istället och sen åkte vi hem till våra vänner och var på luciafirande i Riala kyrka. Efter det åkte vi hem och åt en härlig gryta med gott vin hemma hos dom. Vi fick även se lite snö igår, men idag är den borta. Idag har det varit hanbollsmatcher för lillasyster E.

Har stickat ännu en SYTYCK-mössa, men den vill inte vara med på bild. Den tyckte den var för lik den förra. Har bakat supergoda Saffransskorpor idag. Det kommer förmodligen behöva bakas en till innan jul, för så goda var dom. Annars har jag nu bara en stickning på gång och det är Swallowtailsjalen som är en beställning.

ANNONS
Av Åse - 10 december 2009 15:24

Så var mitt sista bidrag i SYTYCK klar. Den här gången blev den en mössa. Nästan i samma mönster som benvärmarna och med samma garn men i annan färg. Garnet är Love Garn, Iceland, den gör sig himla bra på lillasyster E. Tanken var att jag skulle ha mössan först, men icke. Ser att den gör sig bättre på E.

Och självklart vill storasyster S också ha en, så jag har redan lagt upp för att göra nästa. När det gäller spetsstickning sitter även nästa sjal på stickorna. Den blir en Swallowtail till i samma garn och färg. Den här gången är det en beställning. Ska sammanfatta mitt deltagande i SYTYCK någon dag.

Av Åse - 7 december 2009 22:18

Så blev min benvärmare till min balettstickning klara. Dom är väldigt varma och gosiga. Vill bara ha klänning eller kjol nu så jag kan använda dom. Känns väldigt bra att nu kombinerat spetsstickning som var min tolkning av Balettutmaningen i ett par benvärmare som om något symboliserar Balett.

  

Sen kunde jag inte låta bli. När jag surfade runt på Ravelry hittade jag ett mönster till en mössa. So You Thin You Can Hat.(ravelrylänk). Så det kommer bli mitt sista projekt som jag startar i den här utmaningen. Som har varit så rolig. Kom på att jag haft huvudet så fullt med Balett att jag glömt bort alla härliga kalenderstickningar som brukar finnas så här års. Jag har de senaste två åren deltagit i två kalenderstickningar varje december. Men iår har jag missat det. Får komma igen nästa år.

Av Åse - 6 december 2009 15:11

Idag är det redan andra advent. Halvvägs till julafton. Igår tog jag paus med balettstickningen och stickade ännu en Åremössa. De är så snabbstickade och mysiga tycker jag. Den här gången var det storasyster S som ville ha en. Den blev riktigt snygg i den här färgen. Det har ju kommit lite fler garner som passar att sticka dessa mössor i. Den här gången stickade jag i Hjertegarns Milano.

  

I bakgrunden ser man mina fynd från förra årets julskyltning. Jag fick ta hur många jag ville när Benetton "julade av".

Ikväll har vi lite gäster på middag. Maken har fyllt år och det ska självklart firas med god mat.

Av Åse - 3 december 2009 21:10

Igårkväll kom jag hem från Göteborg. Lite trött och sliten efter två dagars jobb på annan ort. Inte något jag är van vid. Men det var kul som omväxling. Och inte att förglömma att man får äta en härlig hotellfrukost. Blev inte så mycket stickat på tåget som jag trodde. På nervägen blev det mest jobb, däremot på hemvägen blev det stickning och ljudbok hela vägen. Skön avkoppling. Lyssnar just nu på Hypnotisören. Riktigt bra bok. Ikväll har vi haft sista stickcafét för iår. Jag virkade en prinsesstårta. Har fått beställning på två, så nu är en gjord.

Såg att mönstren kommit i sockklubben, men tyvärr känner jag inte för det. Inser att jag måste välja något annat nu om jag ska "få" vara kvar. Men har samtidigt bestämt mig för att inte hoppa på om det blir en ny nästa år. Jag har så mycket egna ideér att jag inte behöver hjälp.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se