Alla inlägg under januari 2010

Av Åse - 9 januari 2010 14:51

Hemma efter skridskoåkning på Drevviken. Skönt trots att det är -10 grader. Solen värmde lite i ansiktet. Nu kan jag med gott samvete ta fram stickningen och sätta mig i soffan. Makens tröja har jag börjat på nu ett antal gånger, repat upp, gjort provlappar och nu tror jag att det ska bli bra. För självklart har jag beställt en tjocklek på garn som inte stämmer med mönstret som jag vill sticka efter. Ett tips att sticka när det är kallt ute är små "tåvärmare". Perfekt restgarnsstickning och perfekt att ha i stövlar när inte raggsockor får plats. Man är iallafall varm om tårna.

  

ANNONS
Av Åse - 8 januari 2010 14:20

Jag som hade bestämt mig för att inte hänga på några stick eller virkklubbar eller annat iår utan bara sticka/virka sådant som jag sjäv hittade på, fick beställningar på eller från min villgöralista. Men idag föll jag dit iallafall. Ulliga gulliga saker ska ha en Virkalong och eftersom jag just nu är inne i en virkperiod kunde jag inte låta bli att vara med. Ska hem idag och kolla garnlagret, förmodligen finns alla färger i gömmorna. Börjar på måndag.

ANNONS
Av Åse - 7 januari 2010 21:34

Snart är det semeldags. Jag vet att dom redan finns i butikerna, men jag försöker hålla mig undan. Semlor är en svaghet hos mig. Men det brukar bli ett par stycken under februari. För att försöka hålla mig borta från semlorna har jag nu provat att virka två stycken. En stor och en liten. Den lilla blev finast. Jag har en liten hylla på jobbet där jag nu byter små virkade saker allt efter årstid. Så nu ska snart är det julgransplundring och det är dags för en semla.

  

Av Åse - 4 januari 2010 21:23

Koftan blev klar igår. Jag är supernöjd. Hade den på jobbet idag. Den var varm och skön.

  

  

Den är virkad efter Dropsmönster men jag bytte garn och virkade i Karisma istället för Alpacka. Alpackan skulle virkas med dubbel tråd, så garnbytet gjorde koftan billigare. Kanske något hårdare, men inte så att jag tycker att det stör.

Av Åse - 2 januari 2010 22:23

Nej, jag har inga speciella löften iår. Jag hoppas att jag ska få ett lika bra år som 2009. Det har i stort sett varit ett väldigt bra år. Några lite tråkigare saker på hösten och slutet av året. Men det lämnar vi bakom oss och går vidare. Idag har vi haft en underbar dag på landet. Hela familjen, mormor & morfar och brorsan med kusinerna. Massor av lek i snö. -10 grader men ändå härligt att vara ute. Min kofta har bara ärmarna kvar och den ena är redan färdigvirkad och den andra är iallafall över hälften, hoppas den blir klar så att jag kan sy ihop den imorgon, då kan jag ha den på jobbet på måndag. Skulle vara roligt. Imorgon ska jag tvätta alla härvorna med garn från Kilafors som sen ska bli en herrtröja.

  


Av Åse - 1 januari 2010 03:20

  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se