Alla inlägg under november 2010

Av Åse - 13 november 2010 17:57

I onsdags hade jag min lediga onsdag. Hade tänkt vara duktig och gå en långpromenad, men vädret var inte på min sida, så det blev att sitta i soffhörnet och virka. Jag virkade en hel hög med Engelsk konfekt. Ser riktigt läckert ut.

Dels var det till en arbetskamrat som hade önskat det för ett tag sen. Och sen var det till en scarf som en annan jobbarkompis beställde för ett bra tag sen. Hon beställde en svart scarft där det var engelsk konfekt istället för fransar. Det tog ett tag innan jag hittade inspirationen, men sen har jag haft scarfen som pendeltågsstickning i höst och nu var den äntligen tillräckligt lång och det var dags att fixa godisarna. Det var lite svårfotat, men så här blev den och hon blev supernöjd.

 ANNONS
Av Åse - 9 november 2010 20:43

Med tanke på dagens väder är det tur att jag förra veckan blev klar med min mössa. Stickad i Nepal som är ett underbart garn. Tyvärr blev det naturvit. Hade tänkt att vara lite mer färgstark, men kom på att jag har så många olika sjalar i massa färger som jag gärna har över axlarna och då är det bra med en mer neutral färg på mössan. Men eftersom jag är nöjd med mössan får det kanske bli en till som är lite mer färgstark. Mönstret är Garnstudio's Baskermössa. Som tur är ville dotter S ställa upp som modell.

  

ANNONS
Av Åse - 7 november 2010 12:37

En helt underbar söndag. Blå himmel och strålande sol. Ett par minusgrader. Vi har precis kommit hem från en härlig skogspromenad i Tyrestaskogen. För en gångs skull var vi ute redan på förmiddagen. Nu ska det ätas lite lunch och tittas på film. Vi hyrde 3 filmer i fredags och tänkte att vi hade ju "hela helgen" på oss att se på film. Nu är det söndag och vi har två filmer kvar att se. Så det är bara att sätta igång att titta. Nu är iallafall mina socktober klara. Fint mönster som tyvärr inte kommer till sin rätt med det garnet jag har valt. Men garnet är mjukt och skönt.

  

Närbilden blev inte tyvärr inte tydligare

  


Av Åse - 5 november 2010 17:40

Idag har jag och min dotter E varit på Syfestivalen på mässan i Älvsjö. Massor av folk trots att vi åkte redan på förmiddagen. Vi hittade trots alla människor lite garn och tyg och workshopar att vara med på. Det tråkiga var att det fanns bara ett café och dit var det superlång kö. Att dom inte förstår att när det är mässa för tjejer behöver dom ha många fikaställen.

Här ser vi tyg till två kjolar. Dotter E ska prova att sy själv. Två Noro garner som Nysta hade REA på. Inköpta till min Curlicue-filt. 3 nystan Opal, ett till en mössa åt dottern, den ska göras efter Tony Irvings mönster från Förkväll och två TV 4-nystan åt min mamma. Två nystan Alpaca till mössa åt maken och två nystan Fabel för att jag gillade färgen. En liten box som dottern gjorde på en workshop. Jag gjorde även en skyddsängel på en workshop, men den glömde jag att ta med när jag fotade. Så det verkar som att det är dax att sticka mössor istället för sockor ett tag. Skönt med omväxling även om jag gillar att sticka sockor.


Av Åse - 5 november 2010 15:01

Helt galet. Jag som aldrig vinner har vunnit ett virkpaket på Mönsterarkivet i deras utlottningsfinal. Garn till en helt underbar filt. Nu har jag att göra. Superkul!!

  

Bilden är från Garnstudio.


Av Åse - 4 november 2010 21:00

I somras började jag sticka på en rätstickad sjal i ett mönster från Drops. Det har varit färdig ganska länge, men jag har inte kommit mig för att fota den. Min yngsta dotter E står modell. Den är stickad med garnet Delight. Fin färg men kvaliten är inte favorit.

  

Av Åse - 3 november 2010 21:54

Nu Mia är dina sockor klara. Hoppas dom blir bra. Här får du se dom på bild innan du får dom. Får se när vi får till en träff. Jag har som synes stickat ytterligare ett par av Drops mönstersockor. Ett roligt mönster och lagom tjockt garn.

Annars så stickar jag slutet på mina Socktobersockor. Har inget större projekt på gång sen, så det är tur att det är Syfestival på mässan i helgen så att man kan fylla på idé- och garnförrådet. Tänkte gå dit på fredag och hoppas att det är lagom med folk.

Idag har jag varit ledig och eftersom barne har höstlov passade vi på att gå på bio. Min första 3D-film. Kul, men jag fick lite ont i ögonen. Efter bion passade vi på att äta lunch och shoppa ljus på IKEA. Dags att fylla på det förrådet också nu inför jul. 

Av Åse - 1 november 2010 19:34

Igårkväll blev det två små virkade spöken. Virkade till Frida och Ludvig. Tyvärr vill inte min kamera göra som jag så bilden blev lite suddig. Eller så är det så att spökena inte vill vara med på bild utan försöker fly....

  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< November 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se