Alla inlägg under januari 2011

Av Åse - 9 januari 2011 21:38

Ikväll har vi städat ut julen. Tänk vad kul det är när man får ta fram adventsstjärnor, adventsstakar och alla tomtar. Och tänk vad skönt det är när man får städa undan dom. För att inte tala om vad skönt det är att få bort den barrande granen. Någon som dock blir besviken är vår kanin Molle som älskar julen och ligga under granen och tugga på grenarna.

Helgen har varit så skön på landet. Mycket snö har vi skottat. Men nu känns det bra eftersom det är plusgrader och snön på taken hade blivit väldigt tung.

Här har jag nu spänt ut min virkade filt. Tyvärr blev den inte så stor, men jag har garn kvar och funderar på om jag ska virka några fler rader eller välja att göra någon typ av kant runt. Finns det någon därute som har några bra tips? Nu får den ligga till sig lite.

  

ANNONS
Av Åse - 5 januari 2011 21:42

Nu ska jag vara ledig. Skulle skrivit det igår så hade det känts längre, men igårkväll gav internet upp hemma och dagen har jag ägnat åt snöskottning på landet. Jag och barnen har idag tagit tåg och buss till landet för att komma ut i tid och värma upp och skotta innan maken slutade på jobbet. Ett tag kändes det lite hopplöst att få bort snön, men jag har iallafall lyckats få fram ett par gångar och fyrhjulingen ur sitt lilla hus. Nu har vi fått värme i huset och vi bara myser. Hoppas på många härliga stickstunder i soffan under helgen. Tyvärr måste vi åka hem redan lördagkväll då det är handbollsdax igen på söndag. Här kommer lite härliga vinterbilder.

 

Farmors hus som vi lånar i vinter.

Vår sjöutsikt som blivit isutsikt  

ANNONS
Av Åse - 3 januari 2011 22:36

Någon gång i november/december stickade jag den här kragen till lillasyster E. Raggi som vi köpte redan i somras på Garntjänst. Lillasyster kom på när vi var där att hon ville göra något på semestern. Men så mycket blev inte gjort och garnet har legat i en påse sen dess. Jag har frågat ibland vad hon vill göra göra med garnet, men hon har inte haft några särskilda önskemål. Till slut kom jag på vad jag ville göra av garnet och det var hon med på. Det var en snabb och rolig stickning. Ingen av dom har velat ställa upp som model tidigare och det är väldigt tråkigt att fota en sån här krage liggandes på bordet. Men ikväll lyckades jag övertala storasyster S att stå model.

Annars så virkar jag vidare på filten. Just nu är det bara en rad kvar att virka. Sen ska jag spänna ut den och se vad jag ska göra med den.  

Av Åse - 2 januari 2011 22:55

Under eftermiddagen idag fick jag klart de sista rutorna och kunde använda bordet för att lägga upp alla rutorna enligt mönstret. Det blir riktigt fint.

 

Nu är det bara ihopvirkningen kvar. Jag har ikväll hunnit med att virka allt på längden. Imorgon räknar jag med att göra dom på tvärsen. Sen får vi se hur jag ska göra. Har ganska mycket garn kvar, så antingen gör jag fler rutor eller så funderar jag på att virka en kant runt. Men det får jag se när jag fått hela filten ihopvirkad.

Av Åse - 1 januari 2011 16:30

Jag bestämde mig för att ta tag i min virkade filt under julledigheten och det gav resultat. Nu har jag bara 5 rutor kvar. Sen ska det "bara" virkas ihop. Ska bli spännande att se resultatet.

Annars så har jag repat upp min pendeltågsstickning (den var alldeles för tråkig). Lite kul måste det ändå vara. Blir nog ett par sockor igen. Det är lagom meditativt för pendeltåg. Inte för att jag behöver fler sockor. Men man kan ju ge bort eller så. Har även börja sticka på en ny mössa. Återkommer senare med information och bilder på vad det blir.

Och till sist vill jag önska alla ett riktigt härligt 2011!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se