Direktlänk till inlägg 5 mars 2011

Garn från Hjälpstickan

Av Åse - 5 mars 2011 11:48

Häromdagen fick jag ett kuvert från Hjälpstickan. Det innehöll två härliga härvor med garn. Hjälpstickan har blivit sponsrade med garn och efterlyste några som ville sticka av det och sen skicka tillbaka så att det kommer någon som behöver. Eftersom det var ett tag sen jag bidrog till Hjälpstickan var jag snabb att anmäla mig.

Garnet är otroligt mjukt och härligt, skulle nästan vilja behålla det själv. Garnet heter Amoretto från Tedman & Kvist. Nu ska jag bara komma på vad jag vill sticka. Mössa, sockor eller halsduk. Undrar vad garnet passar bäst till eftersom det är så mjukt.

  

 
ANNONS
 
Ingen bild

Tina Olander

21 mars 2011 10:36

Hej!
Jag har också varit med i utlottningen och fått sådant garn Amoretto . Har du möjligtvis ett "bra" mönster på sockor? Jag har inte stickat sockor på massor av år, och gruvar mig lite för att sätta fart med det. Kanske du kan tipsa om ett mönster som är enkelt att läsa. Jag har väldigt bra stickvana annars, men just sockor ligger det låg prio på. Varför vet jag faktiskt inte.
Kram från Tina
Hjälpstickerska i Falun

Åse

21 mars 2011 16:49

Jag använder mig av ett gammalt sockmönster som jag har urklippt från en tidning. Det är egentligen för tunnare garn, så jag följer damstorleken på antal maskor, men längden för män. Maken har provat så att det verkar bli bra. Jag skulle kunna scanna in mönstret och maila om du vill lämna din mailadress till mig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åse - 8 maj 2014 09:46


Hade sug att sticka sockor för ett tag sen men ingen att sticka till. Har en vän med två söner som jag stickat till förut och frågade om dom behövde nya. Självklart var svaret och nu är de klara. Pendeltågsstickning såklart. I Fabel såklart. Nu har...

Av Åse - 4 maj 2014 20:51

Måndag till onsdag var jag i Vilnius i jobbet. Den här gången med härliga varma dagar. Förra gången var det vinter grått och -15 grader. Jag kunde ta härliga morgonpromenader vid floden Neris. Här ser man kontrasterna mellan gammalt och nytt. ...

Av Åse - 23 april 2014 10:26

En fantastisk påskhelg som alla andra. Tror inte det var någon på jobbet som inte haft en härlig helg. Helgen började med att jag och storasyster S och vår lånehund Selma var själva igen. Vi kan kalla oss handbollsänkor. Men vi var iallafall på lande...

Av Åse - 17 april 2014 17:26


Av Åse - 17 april 2014 11:00


För två veckor sedan tog jag med mig storasyster S till stugan i Härjedalen. Längtade efter ett par härliga vårvinterdagar i fjällen. Det finns inget som slår soliga varma dagar med snö. Det är något speciellt med det. Vi passade även på att låna med...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se