Direktlänk till inlägg 9 augusti 2011

Älskade farmor

Av Åse - 9 augusti 2011 14:51

Idag har min älskade farmor och barnens farmor Gundel lämnat oss. Hon blev 92 år. Här är en bild tagen för några år sen. En av de första vi tog när vi köpte ny digitalkamera. Och det är så här jag vill minnas henne. På sommaren, brunbränd och på landet.

 Hon har levt ett aktivt liv och varit pigg i stort sett in i det sista. Hälsade på henne senast i lördags. Trots att hon amputerat sin ena ben bara några dagar innan var hon positiv och vi pratade om många glada minnen. Vi har förmånen att bo i hennes hus på landet nu i sommar då hon inte haft möjligheten att vara här och jag passade på att fråga lite om hur hennes älskade luktärtor som växer utmed huset ska skötas. Jag har ingen erfarenhet av blommor och behövde hjälp. Det känns lite tugnt idag och "guds änglar gråter" utanför fönstret. Jag har tänt ett ljus och försöker tänka positiva tankar. Hon får nu efter att levt många år ensam träffa sin älskade make. Det är iallafall så jag försöker tänka idag. Dessutom slipper hon ha mera ont och jag vet att hon själv sa att hon var klar med att leva.  Så här fina var hennes luktärtor tidigare i somras.

 

 
ANNONS
 
Monica

Monica

12 augusti 2011 10:38

Du skriver fint om din farmor. Alltid skönt att veta att de själva kände sig klara med livet, min farfar sa likadant och det blev på något sätt mindre sorgligt då. Men saknaden finns ju där ändå.

http://kamolini.blogspot.com

Åse

12 augusti 2011 23:36

Tack, ja det är skönt och även om man är ledsen känns det bra också.

 
garnlivet

garnlivet

12 augusti 2011 17:43

Vad tråkigt men det låter som att ni har fina minnen!

http://garnlivet.bloggplatsen.se

Åse

12 augusti 2011 23:35

Ja, många minnen och många år ihop.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åse - 8 maj 2014 09:46


Hade sug att sticka sockor för ett tag sen men ingen att sticka till. Har en vän med två söner som jag stickat till förut och frågade om dom behövde nya. Självklart var svaret och nu är de klara. Pendeltågsstickning såklart. I Fabel såklart. Nu har...

Av Åse - 4 maj 2014 20:51

Måndag till onsdag var jag i Vilnius i jobbet. Den här gången med härliga varma dagar. Förra gången var det vinter grått och -15 grader. Jag kunde ta härliga morgonpromenader vid floden Neris. Här ser man kontrasterna mellan gammalt och nytt. ...

Av Åse - 23 april 2014 10:26

En fantastisk påskhelg som alla andra. Tror inte det var någon på jobbet som inte haft en härlig helg. Helgen började med att jag och storasyster S och vår lånehund Selma var själva igen. Vi kan kalla oss handbollsänkor. Men vi var iallafall på lande...

Av Åse - 17 april 2014 17:26


Av Åse - 17 april 2014 11:00


För två veckor sedan tog jag med mig storasyster S till stugan i Härjedalen. Längtade efter ett par härliga vårvinterdagar i fjällen. Det finns inget som slår soliga varma dagar med snö. Det är något speciellt med det. Vi passade även på att låna med...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se