Direktlänk till inlägg 9 oktober 2011

Repat upp

Av Åse - 9 oktober 2011 21:09

För ca 1,5 vecka sen startade jag på en Fritt etter Fana. Tills idag hade jag gjort ena framstycket och ungefär halva bakstycket. Då kände jag plötsligt att det här är ingen bolero för mig. Började fundera på när ska jag ha den? Vad har jag för kläder den passar? Och jag hittade inga svar, så nu är den upprepad. Garnet (Karisma) i vitt och grått kanske blir sockor i framtiden. Vad vet jag. Istället har jag under helgen funderat på en scarf. Var på Joy i fredags och såg en himla snygg scarf. Stickad med påsydd spets. Men dom skulle ha 300 kronor för den. För mycket tyckte jag och började fundera på mönster för att göra en själv. Så nu har jag letat fram ett mönster och restgarner (Alpacka i tre grå nyanser) och satt igång. Sen får jag ut och leta spets. Håller tummarna för att det kan bli bra.

I helgen har vi varit på landet. Och nu har hösten kommit. Men ändå härligt väder. Vi har passat på att elda upp en hög med löv, grenar och div annat bråte som vi samlat på hög under sommaren. Vi tände på i lördags förmiddag och när vi åkte hem idag vid 13-tiden pyrde det fortfarande. Tur att mina föräldrar är kvar och ser till att den inte sprider sig. Men det kändes lugnt. Halva brasan låg i vatten eftersom vattenståndet ljust nu är ovanligt högt.

 

Ikväll har det varit en sån där kväll när man aldrig kommer till ro. Lagat mat, haft tvättstuga, manglat lakan, bakat en cheesecake i ugnen och lite bröd till veckan. Nu längtar jag till mitt lilla soffhörn så jag kan börja sticka ordentligt på den nya sjalen så att jag kan se om mönstret blir bra.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åse - 8 maj 2014 09:46


Hade sug att sticka sockor för ett tag sen men ingen att sticka till. Har en vän med två söner som jag stickat till förut och frågade om dom behövde nya. Självklart var svaret och nu är de klara. Pendeltågsstickning såklart. I Fabel såklart. Nu har...

Av Åse - 4 maj 2014 20:51

Måndag till onsdag var jag i Vilnius i jobbet. Den här gången med härliga varma dagar. Förra gången var det vinter grått och -15 grader. Jag kunde ta härliga morgonpromenader vid floden Neris. Här ser man kontrasterna mellan gammalt och nytt. ...

Av Åse - 23 april 2014 10:26

En fantastisk påskhelg som alla andra. Tror inte det var någon på jobbet som inte haft en härlig helg. Helgen började med att jag och storasyster S och vår lånehund Selma var själva igen. Vi kan kalla oss handbollsänkor. Men vi var iallafall på lande...

Av Åse - 17 april 2014 17:26


Av Åse - 17 april 2014 11:00


För två veckor sedan tog jag med mig storasyster S till stugan i Härjedalen. Längtade efter ett par härliga vårvinterdagar i fjällen. Det finns inget som slår soliga varma dagar med snö. Det är något speciellt med det. Vi passade även på att låna med...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se