Direktlänk till inlägg 29 januari 2012

Härlig landethelg

Av Åse - 29 januari 2012 22:04

I helgen passade vi på att åka till landet. Vi har inte varit där sen Trettonhelgen. Då var jag ganska nöjd med att vara där och det har varit skönt att vara hemma på helgerna. Träffa lite kompisar och vara sociala. Men den här helgen kändes det skönt att åka dit igen. Var ganska snabba ut efter jobbet på fredagen. Hade förberett mat hemma redan på torsdagen,potatisgratäng och sen var det bara att steka köttet och fixa såsen när vi kom dit. Ett glas rött till maten ohc lite ost och kex, sen blir man väldigt lugn så fort man kommer ut. Jag brukar säga att veckans stress rinner av mig när jag går över bron till vår ö. Ja vi bor på en ö med en gångbro över. Oftast väldigt härligt, utom när man har mycket packning eller t ex som i somras när vi hade köpt nya sängar på IKEA och det spöregnade. Då hade man önskat att man kunde köra bilen ända fram till huset. Men här kommer iallafall lite härliga bilder från helgen.

Vattnet har nu sjunkit undan och är närmare normalhöjd, även om det fortfarande är ganska högt vatten.

Idag låg det en tunn hinna med is på vattnet. 

Satt en stund i soldiset på verandan. Inte så att solen värmde, men det var ändå skönt att få ljuset i ansiktet. Det märks att vi går mot ljusare tider.

Vi valde att åka till landet trots att lillasyster E hade hanbollsmatcher i lördags. Men dom spelades i Huddingehallen, så det gick bra att åka från landet. 3 matcher och 3 vinster! Grattis lillskrutt! Idag var det lugnare och tjejerna passade  på att åka en del pulka innan vi åkte hem. Storasyster S bakade bullar med mormor, så vi fick härliga nybakade kanelbullar med oss hem.

   


 
ANNONS
 
Monica

Monica

31 januari 2012 10:36

Vad vackert det är! Det låter så skönt att dra ut på fredag kväll och njuta av tystnad...

http://kamolini.blogspot.com

Åse

31 januari 2012 16:37

Ja, vi har det bra där och det är verkligen retreat efter en jobbvecka. :-)

 
garnlivet

garnlivet

31 januari 2012 22:23

Vackra bilder. Vad härligt att ha ett lantställe som ligger så nära att det går att åka ut en fredag efter jobbet och ändå kunna vara med på handboll t ex.

http://garnlivet.bloggplatsen.se

Åse

1 februari 2012 17:51

Ja, det är fantastiskt. Det tar oss 40 minuter med bil till vår parkering. Sen ska bara cykelkärran packas och gå ca 500 meter till tomten. Det är livskvalité

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åse - 8 maj 2014 09:46


Hade sug att sticka sockor för ett tag sen men ingen att sticka till. Har en vän med två söner som jag stickat till förut och frågade om dom behövde nya. Självklart var svaret och nu är de klara. Pendeltågsstickning såklart. I Fabel såklart. Nu har...

Av Åse - 4 maj 2014 20:51

Måndag till onsdag var jag i Vilnius i jobbet. Den här gången med härliga varma dagar. Förra gången var det vinter grått och -15 grader. Jag kunde ta härliga morgonpromenader vid floden Neris. Här ser man kontrasterna mellan gammalt och nytt. ...

Av Åse - 23 april 2014 10:26

En fantastisk påskhelg som alla andra. Tror inte det var någon på jobbet som inte haft en härlig helg. Helgen började med att jag och storasyster S och vår lånehund Selma var själva igen. Vi kan kalla oss handbollsänkor. Men vi var iallafall på lande...

Av Åse - 17 april 2014 17:26


Av Åse - 17 april 2014 11:00


För två veckor sedan tog jag med mig storasyster S till stugan i Härjedalen. Längtade efter ett par härliga vårvinterdagar i fjällen. Det finns inget som slår soliga varma dagar med snö. Det är något speciellt med det. Vi passade även på att låna med...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se