Direktlänk till inlägg 16 april 2012

Renoveringen går vidare

Av Åse - 16 april 2012 09:49

Under påskhelgen var vi på landet och hade gott om tid att fortsätta att sakta renovera vidare i huset. Det finns en kökssoffa i köket som jag vet att vi laserade i en gråblå färg för kanske 15 år sen. Det är ingen gammaldags fin soffa utan jag gissar att den är från slutet av 70-talet har varit vit och hade då tyg som var brun/vit- rutigt. Men jag älskar den här kökssoffan. Att ligga i den med en stor kudde och titta när maken lagar mat. Det är helt perfekt. Nu när köket har fått vita väggar har inte kökssoffan med sin gamla lasering direkt passat in. Så vi har funderat på vad vi ska göra med den. Har sett att på utsatta ställen har laseringen nötts bort så det kanske man skulle kunna göra över hela soffan? Fram med en våt trasa och lite diskmedel och prova. JA, laseringen försvann. Så nu är soffan rentvättat från gammal lasering och fram kom den slitna vita, dock med lite spår av laseringen där det är svårt att komma åt, men den blev så mycket bättre. Sen hade jag köpt ett överkast i bra färg som jag klippte till och gjorde nytt tyg av.

Här kommer några före och efter bilder.

Innan något var gjort.

Här har jag börjat gnida bort laseringen.

  

Och så här ser den ut nu.

   

 
ANNONS
 
Monica

Monica

17 april 2012 10:21

Vi har en nästan identisk soffa i vårt kök, inköpt för 10 år sedan för en hundring. Jag har hela tiden tänkt att jag ska fixa iordning den, den är avskavd vit nu, med ett lager ljusblått under och längst ner ett lager svart plastfärg.... Kanske till sommaren! Er soffa blev jättefin, din pläd passar så bra där!

http://kamolini.blogspot.com

Åse

17 april 2012 19:55

Tack, ja pläden matchar bra.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åse - 8 maj 2014 09:46


Hade sug att sticka sockor för ett tag sen men ingen att sticka till. Har en vän med två söner som jag stickat till förut och frågade om dom behövde nya. Självklart var svaret och nu är de klara. Pendeltågsstickning såklart. I Fabel såklart. Nu har...

Av Åse - 4 maj 2014 20:51

Måndag till onsdag var jag i Vilnius i jobbet. Den här gången med härliga varma dagar. Förra gången var det vinter grått och -15 grader. Jag kunde ta härliga morgonpromenader vid floden Neris. Här ser man kontrasterna mellan gammalt och nytt. ...

Av Åse - 23 april 2014 10:26

En fantastisk påskhelg som alla andra. Tror inte det var någon på jobbet som inte haft en härlig helg. Helgen började med att jag och storasyster S och vår lånehund Selma var själva igen. Vi kan kalla oss handbollsänkor. Men vi var iallafall på lande...

Av Åse - 17 april 2014 17:26


Av Åse - 17 april 2014 11:00


För två veckor sedan tog jag med mig storasyster S till stugan i Härjedalen. Längtade efter ett par härliga vårvinterdagar i fjällen. Det finns inget som slår soliga varma dagar med snö. Det är något speciellt med det. Vi passade även på att låna med...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se