Alla inlägg under april 2012

Av Åse - 21 april 2012 22:38

Vilken grym dag det har varit idag. En dag fylld av träning av olika slag. Roligaste och tuffaste passet var träningspasset med Robert Kronberg, Train like Athletes. Och med det menar jag inte att det andra passen inte var roliga. För alla pass var riktigt roliga. Men om man nu ska gradera inom roliga så väljer jag det passet. Kul var även dagens första träning som hade fokus på funktionell träning och det är min favoritträning. Sen är jag ju lite spinningnörd så det passet var kul och svettigt. Det avslutande yogapasset var helt rätt för min kropp. Även om jag ibland fick göra lite pauser och börja om då musklerna var trötta efter dagens alla övningar. Mellan passen hade vi lite andra småtävlingar. Bla Jägarvila och plankan. Var långt ifrån vinnarna som var helt grymma. Kommer inte ihåg exakt vad det blev men har för mig att jägarvilan var över 6 minuter och plankan 7 min. Kanske något att sträva efter i sommar. Vi fick en helt grym goodiebag som stod i skåpet när vi kom.

 

Den innehölla bland annat:

Axa - müsli & gröt

Bonnier – LHCQ, av Fredrik Paulun

Craft- Vattenflaska

Gococo - funktionsstrumpor

Kari Traa - funktionströja

Löplabbet - Nike+sportband

och mycket mer.


Nike+sportband ska bli väldigt intressant att prova. Kanske kan den hjälpa mig att komma igång med löpningen ordentligt. Jag tyckte jag hade flyt för en månad sen, men blev förkyld och gjorde uppehåll två veckor och nu kommer jag inte igång igen. Sitter i huvudet, hittar inte rätt motivation, så kanske en liten pryl kan hjälpa mig. Den verkar kunna mycket iallafall.

"SportBand håller koll på löparens hastighet, avstånd, tider och kaloriförbränning. Den insamlade datan går sedan att ladda upp till Nike+ webbplats och där kan löparen följa sin utveckling och annat. "

Efter sista passet var det dags att hoppa in i duschen och packa ihop all packning, att man alltid ska ta med sig så mycket "bra ha", fast idag har jag nästan använt allt. Imorgon hoppas jag att väska blir lite lättare. Sen var det bara att ta tåg och buss och ta mig till min svägerska i Nykvarn. Resan gick bra och väl framme var jag hungrig som en varg och blev serverad god lax med potatis & sås, härlig tårta och kaffe efteråt. Nu har jag äntligen landat hemma i soffan och ska strax byta till sängen för det blir en tidig dag imorgon också.
ANNONS
Av Åse - 20 april 2012 19:34

Lugnet börjar lägga sig och jag är mest förväntansfull inför helgen. Det ska bli riktigt spännande med BBC i helgen. Väskan med träningskläder är packad. Den blir lite större än vanligt då det är många pass och jag gissar att jag vill byta till torra kläder mellan passen. För svettig lär man defintivt bli och ett intensivt schema är det. Vi börjar tidigt kl 9 så det är bara att kliva upp som en vanlig jobbardag för att komma fram i tid. Vissa pass är för alla och en del pass är valbara. Det blir träning med SPARTAN direkt. Sen blir det ett valbart cykelpass med Tessan som har bloggen Spark i baken. Sen är det dags för välförtjänt lunch, så lunchlådan är förberedd och klar. Sen blir det träning med Robert Kronberg, KRONBEE, lär blir ett utmanande pass gissar jag. Sen avslutar jag dagen med ett valbart Poweryoga-pass.


Jag har gjort mig ett gäng Fruktbollar som mellanmål. Tar med lite banan och något powerbar också. Sen ska jag klara mig. Namnskylten till namnskyltstävlingen  är klar. Valde att virka och brodera. Köpte lite nya träningskläder idag också så att de ska matcha namnskylten. Kanske skulle jag gjort tvärtom, men det var dags att förnya även träningsgarderoben.

Två fjärdedelar av familjen har stuckit iväg på handbollscup i Katrineholm, så det blir till att försöka hålla tummarna för att det ska gå bra samtidigt som jag tränar.   

ANNONS
Av Åse - 18 april 2012 19:08

Softar i soffan efter middagen. Idag har jag varit och tränat före middagen, då blir kvällen riktigt lång. Idag var det ett Shape pass jag körde. Tycker att namnet är lite dåligt mot vad passet verkligen är. Det är ett av de tuffaste passen jag kör. Kanske beror det på instruktören med trots att det är så tufft så är det grymt kul och man mår himla bra efteråt. Helgen kommer gå helt träningens tecken, vet inte om jag gjort något galet, men i januari anmälde jag mig till Blogger Boot Camp och nu är det dags. Två dagars träning och massor av olika pass blir det. Jag har försökt utmana mig själv i de fall man har fått välja. Eftersom jag mest gilla träning som ger mig adrenalinkickar ska jag bla prova yoga. Spännande. Blogger Boot Camo är Sveriges största träningsbloggsevent. Undra om jag kommer känna mig malplacerad? Jag gissar att de flesta som kommer dit är minst 10 år yngre än jag och har träningsbloggar. Men det är bra med utmaningar ibland. För även om jag inte bloggar så mycket om min träning så försöker jag iallafall träna regelbundet och blanda olika typer av träning. Jag får väl låtsas att jag har en träningsblogg ett par dagar så kan jag skriva här om hur det är i helgen. Inför helgen håller jag på och göra en namnskylt som man ska ha. Det kommer vara namnskyltstävling, så jag ska fundera ut vad det ska bli. Tänkte att den ska visa vem jag är.  En handarbetande 40-plus mamma i sina bästa år.

 

Av Åse - 17 april 2012 22:10

På landet har vi ett skåp från IKEA. När man skulle öppna skåpet finns bara det lilla handtaget eller vad man ska kalla det för bara på ena dörren, något som jag stört mig på. Varje gång jag skulle öppna och stänga dörren som inte hade handtaget blev jag irriterad. Så för att försöka göra det lite bättre köpte jag fyra små söta knoppar och bytte ut de gamla och satte dit nya på den dörr som saknade knopp. Skåpet blev både sötare och nu fungerar det bättre att både stänga och öppna dörren som tidigare saknade handtag. Har försökt ta bilder för att visa före och efter nya knoppar. Hoppas det syns något. Ska se hur jag ska få till det lilla extrahålet som är kvar.

Före


efter


   

   

Av Åse - 16 april 2012 09:49

Under påskhelgen var vi på landet och hade gott om tid att fortsätta att sakta renovera vidare i huset. Det finns en kökssoffa i köket som jag vet att vi laserade i en gråblå färg för kanske 15 år sen. Det är ingen gammaldags fin soffa utan jag gissar att den är från slutet av 70-talet har varit vit och hade då tyg som var brun/vit- rutigt. Men jag älskar den här kökssoffan. Att ligga i den med en stor kudde och titta när maken lagar mat. Det är helt perfekt. Nu när köket har fått vita väggar har inte kökssoffan med sin gamla lasering direkt passat in. Så vi har funderat på vad vi ska göra med den. Har sett att på utsatta ställen har laseringen nötts bort så det kanske man skulle kunna göra över hela soffan? Fram med en våt trasa och lite diskmedel och prova. JA, laseringen försvann. Så nu är soffan rentvättat från gammal lasering och fram kom den slitna vita, dock med lite spår av laseringen där det är svårt att komma åt, men den blev så mycket bättre. Sen hade jag köpt ett överkast i bra färg som jag klippte till och gjorde nytt tyg av.

Här kommer några före och efter bilder.

Innan något var gjort.

Här har jag börjat gnida bort laseringen.

  

Och så här ser den ut nu.

   

Av Åse - 12 april 2012 21:58

Det är redan torsdag denna förkortade veckan. Barnen har påsklov och har hunnit vara på bio med mormor i tisdags och lekt med kusinerna hemma hos mormor både onsdag och torsdag. Imorgon gissar jag att dom bara vill vara hemma och ta det lugnt, för sen är redan påsklovet slut och det är vanlig helg igen. Den här veckan stickar jag vidare på ärmen på tröjan och nu har jag lyckats spara den bild jag tagit på ena framstycket. Tänkte att jag stickar en ärm mellan framstyckena som är roligast att sticka och ärmar är tråkigast.

 

Av Åse - 6 april 2012 18:21

Sitter på landet och tittar up på snön. Det har kommit lite snö som just nu bestämt sig för att ligga kvar. Det började med regn imorse så man kunde ju hoppas att den lovade snön inte skulle komma, men så var det inte. Så det har blivit en innedag med ovanlig sovmorgon för min del och sen div pyssel. Lite målning i vardagsrummet där väggarna nu kan räknas som klara. Flyttat ett skåp från våran friggebod upp till "nya" huset och samtidigt lite sortering bland prydnadssaker. Stickat vidare på framstycket som nu är klart och har precis börjat på ärmen. Skulle visa framstycket här men inser precis att jag lyckats radera bilden. Får göra nytt försöka senare. Tills dess visar jag vår nya fina påskkärring som lillasyster E har knåpat ihop idag med mormor.

 

Jag köpte fina påskägg på Coop som jag satte ihop med lite blåbärsris och ljus till påskpynt. Fin vintagekänsla på dom. GLAD PÅSK!

 

Av Åse - 5 april 2012 12:21

Vill önska alla en riktigt GLAD PÅSK och till alla kärringar därute idag. Kör försiktigt. Själv starta jag snart min resa och efter Blåkulla landar jag på landet och firar min påsk med förhoppningsvis lite fint väder och krattning.

Om ni inte kör försiktigt idag kan det gå så här, mötte henne i Vega.

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se