Direktlänk till inlägg 14 juni 2012

Vad hände?

Av Åse - 14 juni 2012 20:50

Helt plötsligt har det gått en vecka sen jag var här sist. Fattar inte vad som hände. Jag trodde det var häromdagen. Och vad har hänt under den här veckan då?

En riktigt härlig helg på landet hade vi. Började lördagen med en av årets två städdagar av den gemensamma vägen. Vi klipper gräs, fyller igen gropar och tar bort buskar mm som kan skymma sikten. På eftermiddagen hade vi en lite släktträff. Vi är inte så många, men min mammas bror med fru, två barn (mina kusiner) och den ena kusinens respektive två barn, och sen vi som är mina föräldrar, mina två brorsor, min ena brors fru och tre barn och till sist min egen familj, man och två barn. Vi hade knytis där alla tog med varsin paj. Mitt bidrag var en Grekisk salamipaj.  Min äldsta dotter tog fina bilder både före och efter gräddning.

 

Den var mumsigt god och eftersom vi hade så många pajer räckte den till lunch dagen därpå också.

På söndagen var det blåsigt hela dagen, men vi röjde ur vår gamla friggebod där vi har bott under alla åren när barnen har varit små. Där hade vi en bäddsoffa och en platsbyggd våningssäng (max 170 cm lång). Så nu har vi kvar bäddsoffan och en vanlig säng. Friggeboden passar nu perfekt som boende för gäster som vill sova kvar när dom hälsar på. Vi valde att stanna kvar och äta middag på landet. Efter maten bestämde vi oss för att prova fiskelyckan. Vi byltade på oss rejält med kläder eftersom det blåste och styrde mot vårt vanliga fiskeställe för att pilka strömming. Och gissa det fanns väldigt gott om strömming. Lillasyster E behövde aldrig rycka utan släppte bara ner sin rev och hade minst 3 strömmingar med sig upp hela tiden. Samtidgt försvann molnen och solen började skina och blåsten avtog till nästan vindstilla. En riktigt härlig söndagskväll blev det.

   

Måndag och tisdag rullade på som vanligt med träning båda dagarna.

Igår onsdag var det dags för skolavslutning. Det är något speciellt med det. Även om man har flera veckor kvar att jobba innan det blir semester så infinner sig en lite mer avslappnad känsla när barnen får sommarlov. Som vanligt en fin avslutning på skolan med sång och tal. Fika i respektive klassrum. Sen fortsatte vi som vi gjort i alla år till stan för att äta lunch, och för att inte bryta traditionen så gick vi på T.G.I Friday's  i Kungsträdgården. Det är barnen som får välja och där känner dom igen sig och vet att det finns mat som dom gillar.

På kvällen åkte vi sen till Enskede för att titta på Parkteaterns föreställning. Fröken Fleggmans Mustascher. En skön kväll med skratt.

Det blev ett lite längre inlägg än vanligt, men då har jag summerat upp veckan och så får vi se vad som händer till helgen. Vet att det blir mycket handboll då det är dag för Eken Cup. Håller tummarna för sol hela helgen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åse - 8 maj 2014 09:46


Hade sug att sticka sockor för ett tag sen men ingen att sticka till. Har en vän med två söner som jag stickat till förut och frågade om dom behövde nya. Självklart var svaret och nu är de klara. Pendeltågsstickning såklart. I Fabel såklart. Nu har...

Av Åse - 4 maj 2014 20:51

Måndag till onsdag var jag i Vilnius i jobbet. Den här gången med härliga varma dagar. Förra gången var det vinter grått och -15 grader. Jag kunde ta härliga morgonpromenader vid floden Neris. Här ser man kontrasterna mellan gammalt och nytt. ...

Av Åse - 23 april 2014 10:26

En fantastisk påskhelg som alla andra. Tror inte det var någon på jobbet som inte haft en härlig helg. Helgen började med att jag och storasyster S och vår lånehund Selma var själva igen. Vi kan kalla oss handbollsänkor. Men vi var iallafall på lande...

Av Åse - 17 april 2014 17:26


Av Åse - 17 april 2014 11:00


För två veckor sedan tog jag med mig storasyster S till stugan i Härjedalen. Längtade efter ett par härliga vårvinterdagar i fjällen. Det finns inget som slår soliga varma dagar med snö. Det är något speciellt med det. Vi passade även på att låna med...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se