Direktlänk till inlägg 18 juli 2012

Fågelbesök

Av Åse - 18 juli 2012 10:37

Har haft två riktigt fina semesterdagar. Igår hörde vi rapporter innefrån stan om regn och åska, men vi klarade oss och hade sol. Ett mörkt moln kom in vid 3-tiden och jag trodde att nu blir det regn och åska här också, men det for förbi lika snabbt och sen visade sig solen och det blev kanonväder resten av kvällen. När molnen drog in bakade jag en kladdkaka, för något roligt måste man ju ha när det blir regn. Men eftersom regnet aldrig kom kunde vi fika ute i solen när kakan var klar. En härlig fikabricka blev det.

Den fina brickan och melittafiltret är sådant som jag hittat efter min farmor. Det är så kul att sakerna kommer till användning igen. Jag tror att det var i en artikel som handlade om Johan & Nyström som jag läste att det bästa kaffet brygger man i en melitta av porslin och med vitt kaffefilter. Melittafiltret är lagom stort så vi brygger direkt ner i glasen. Kaffeglasen köpte vi i våra ögon ganska dyrt på vårt favoritcafé Chill In Inredning Och Café i Port 73. Lite senare hittade vi dom till nästan halva priset på Lagerhause. Så kan det vara ibland. Men då passade vi på att köpa några fler. De färgade glasen har vi köpt på Mio.

I veckan har jag utanför huset gjort iordning en liten plats för småfåglarna. Ett betongfat som jag gjorde för några år sen och ett fågelbad som gjordes ungerfär samidigt. De har stått på like olika ställen tidigare och jag har aldrig sett att någon fågel har använt fågelbadet, men nu när det står tillsammans så både dricker och badar fåglarna i det. Imorse var det inte riktigt lika fint väder så vi satt inne vid köksbordet och åt vår frukost. När jag tittade ut så satt en Bofink med sina ungar och åt och även drack och badade. För att inte störa försökte jag fotografera genom fönstret. Det är så kul att ha småfåglar så nära inpå.

Här är det en liten som får hjälp med maten.

Här kan man faktiskt se tre små bofinkar och en stor.

 


 
ANNONS
 
Elisabeth

Elisabeth

18 juli 2012 16:22

Jag ser tillochmed fyra små och en stor på bilden. Så härligt fångat på bild...

http://parlorochstickor.blogspot.com

Åse

18 juli 2012 17:33

Du rätt, tack!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åse - 8 maj 2014 09:46


Hade sug att sticka sockor för ett tag sen men ingen att sticka till. Har en vän med två söner som jag stickat till förut och frågade om dom behövde nya. Självklart var svaret och nu är de klara. Pendeltågsstickning såklart. I Fabel såklart. Nu har...

Av Åse - 4 maj 2014 20:51

Måndag till onsdag var jag i Vilnius i jobbet. Den här gången med härliga varma dagar. Förra gången var det vinter grått och -15 grader. Jag kunde ta härliga morgonpromenader vid floden Neris. Här ser man kontrasterna mellan gammalt och nytt. ...

Av Åse - 23 april 2014 10:26

En fantastisk påskhelg som alla andra. Tror inte det var någon på jobbet som inte haft en härlig helg. Helgen började med att jag och storasyster S och vår lånehund Selma var själva igen. Vi kan kalla oss handbollsänkor. Men vi var iallafall på lande...

Av Åse - 17 april 2014 17:26


Av Åse - 17 april 2014 11:00


För två veckor sedan tog jag med mig storasyster S till stugan i Härjedalen. Längtade efter ett par härliga vårvinterdagar i fjällen. Det finns inget som slår soliga varma dagar med snö. Det är något speciellt med det. Vi passade även på att låna med...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se