Alla inlägg under juli 2012

Av Åse - 15 juli 2012 14:01

Äntligen tar jag mig lite tid att blogga. Är dålig på det så här när det är sommar. Men nu har vår efterlängtade semester börjat, eller egentligen börjar den imorgon.

Jag hade en veckas semester och har sen jobbat en vecka när lillasyster E var på Stadium Sports Camp och körde handboll en vecka.  Den veckan hade jag riktigt tur med vädret och lyckades till och med bränna mig lite lagom.

Nu har vi samlat ihop oss och är på landet. Har inga fasta planer för semestern men kommer ha landet som utgångspunkt. Idag har det regnat hela förmiddagen men nu klarnar det upp och vi funderar på att ge oss ut i svampskogen och leta kantareller.

Den sista tiden har jag återigen stickat på en kofta i Fabel. Det är lika roligt som vanligt och jag har fått bakstycket klart. Storasyster S tycker det är himla kul att fotografera, så numera är det hon som arrangerar alla mina bilder. Här valde hon att vår lilla kanin skulle få vara med.

Närbild.

Förra veckan var jag både hos tandläkaren (godkänd) och hälsokontroll på företagshälsan (nästan godkänd). Alla blodprovsvärden var kanon, men jag har lite kvar att göra på BMI och midjemått. Absolut inte alarmerande, men lite på gult. Så det är bara ett fortsätta träningen under semestern. Ofta har jag goda ambitioner, men någonstans på vägen kan dom ibland försvinna. Morgonpromenaderna brukar bli av, det är sen när jag tänker att jag ska springa eller köra ett styrkepass eller tabatapass som det falerar. Men jag hoppas att denna sommar blir ett undantag.

Av Åse - 7 juli 2012 16:11

Häromdagen kom maken till landet och hade köpt ny sittmöbel till ena verandan. Vi har länge velat ha en liknande soffa men inte vetat var vi ska ha den. Men nu kom vi på att byta ut möblerna på framsidan där vi har morgonsol och brukar äta frukosten när vi är på landet. Och det blev så bra. Gruppen köpte vi på Bauhaus och den var inte den dyraste men man sitter bra. De rosa kuddarna köpte jag på IKEA till sovrummet och filtarna är från ÖB. Blev riktigt bra ihop. Nu utnyttjar vi framsidan mer än tidigare.

Av Åse - 5 juli 2012 17:26

För två år sen så började jag sticka på en kofta. Ni fick följa med på bakstycket och framstyckena. Sen vet jag inte vad som hände. Klar blev den, men någonstans var jag inte nöjd. Nu har den legat på en hylla i två år. Ibland har jag funderat på att repa upp och ibland tänkt att den blir nog bra. Så tog jag fram den häromkvällen på landet när det var lite kyligt. Nej, jag trivdes fortfarande inte i den och det är för att den känns lite för liten överallt även om den är töjbar. Då provade äldsta dottern S koftan och den satt som en smäck på henne. Nu har hon använt den i flera dagar och gillar den skarpt. Tänk vad bra det kan bli till slut. Så nu får ni en bildkavalkad på koftan som jag tycker är så fin och lite ledsen över att jag själv inte trivs i.

Framifrån i gårkvällen härliga soldis vid solnedgången.

Bakifrån. Lite enklare mönster.

Detaljbild eftersom jag älskar de olika flätorna som finns i koftan.

Spännet letade hon själv fram i min låda. PERFEKT! 

Av Åse - 5 juli 2012 11:40

Äntligen har Bloggplatsen en app för att lätt kunna blogga från mobilen. Så dax att testa. Kanske blir det lite fler inlägg och samtidigt kortare. Vi får se. Just nu är det semester och så här fint var det gårkväll.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards