Alla inlägg under augusti 2012

Av Åse - 13 augusti 2012 19:50

Idag var det dax att komma tillbaka på jobbet. Gick bättre än väntat. Har ägnat dagen åt att sortera alla mail som trillat in under sommaren. Imorgon börjar det med möten igen. Det var skönt att ha en mötesfri dag idag. Sen var det en snabbvisit hemma för lite middag och nu sitter jag i bilen utanför SATS efter ett härligt crosstrainingpass. Väntar på att maken ska komma springandes. Han ska springa midnattsloppet på lördag och ville ha några km i benen. Det är alltid skönt att bara behöva springa åt ett håll och slippa vända tillbaka.

ANNONS
Av Åse - 12 augusti 2012 17:24

Idag "flyttar" vi hem från landet. Semesterveckorna är slut och imorgon är det dags att vara tillbaka på jobbet. Men det känns ganska OK. vi har haft riktigt fina 4 veckor. Vi har gjort lite små utflykter, men mest tagit det lugn på landet. Fixat och donat. När man hör och läser om andras semester känns det som vi har haft riktigt tur med vädret. Inte särskilt mycket regn och det regn som har kommit har oftast kommit kvälls- eller nattetid. Precis som det ska på sommaren. Däremot har kanske inte den riktiga värmen kommit som den brukar och tyvärr inte i vattnet. Vi har som mest haft 20 grader någon enstaka dag. Detta gör att vi tyvärr inte varit ute med båten och badat som vi brukar på sommaren.

Men sen vi numera bor i ett större hus på landet blir det inte riktigt samma "flyttahem" känsla. Visst lite extra packning av kläder, men vi vet att vi troligen är tillbaka till helgen igen. Dessutom ska lillasyster E vara kvar med mormor och kusiner, så vi kanske åker ut någon kväll i veckan. Det är lyx att ha så nära till landet. Det tar oss 40 minuter från dörren hemma tills vi parkerar bilen på parkeringen. Sen har vi ca 400 meters promenad på ön. Så att åka ut för en kväll är inte jobbigt.

Stickat har jag gjort en del i sommar. Håller på med en kofta i Fabel och mönster från Garnstudio. Bakstycke och framstycken är klara. Håller på med första ärmen, men igår när jag stickade som bäst tog garnet slut och jag får vänta tills jag kommer hem där garnlagret är. Lite felberäknat där. Men hade som tur är med mig garn och stickor till ett par raggsockor. Även dom i Fabel och är en beställning från maken. Perfekt stickning till finalen i Handbollen. Blev lite stickat till Sommar i P1 också. Jag gillar att lyssna på Sommar och sticka. Som tur är har jag några kvar att lyssna på i höst också då man inte hinner lyssna varje dag.

Träningen i sommar har  mest bestått av morgonpromenader, men det har det blivit nästan varje dag. Men nu längtar jag tillbaka till SATS och alla härliga gruppträningar. Går ut hårt imorgon och kör Crosstraining en klass jag verkligen gillar och på tisdag ska jag prova den nya träningen DeadBall, ska bli riktigt spännande. Sen får vi se hur mycket mer jag hinner i veckan. Är anmäld till olika träningar alla dagar tom torsdag. Men vet att jag behöver boka tvättstuga någon dag och förmodligen åka till landet någon dag. Men går man ut hårt så kan det iallafall bli något kvar.

Avslutar med en bild som är sommar på landet.

 


ANNONS
Av Åse - 8 augusti 2012 22:12

Äntligen kommer det sista inlägget om vårt vardagsrumsbord. Men jag har varit så stolt över makens arbete med bordet och det blev bara så HIMLA snyggt. Så därför har jag plågat bloggen med en följetong och alla olika delar som bordet har genomgått. Från rå ekplanka till tjusigt bord.  Men här kommer några bilder på det färdiga bordet. Eftersom jag inte är en superfotograf är det svårt att ge bordet rättvisa.

   

Ni får ursäkta den fula mattan, men det är ett av hösten projekt att hitta en passande matta. Ser dessutom att vår kära lilla kanin har lämnat spår som jag inte såg när jag fotograferade. Men det är väl tur att allt inte är perfekt hela tiden. Fokus den här gången var bordet.

Av Åse - 6 augusti 2012 15:56

Slutet på följetongen om vårat vardagsrumsbord börjar närma sig sitt slut. När det var färdigslipat var det dags att fixa slutfinishen med olja. Det blev otroligt vackert. Kan inte sluta älska ek. Här ser man tydligt skillnaden mellan oljad och ooljad ek.

Så här fina är bordsskivorna när dom är färdigoljade.

Idag börjar sista semesterveckan. Semestern som känns oändlig när den börjar och man ska hinna göra så mycket. Men som nu känns som "är det redan slut?" Men det har varit en fantastisk skön semester, och det är en hel vecka kvar. Vi kan hinna väldigt mycket. Men de senaste dagarna har det blivit en del jobbat på huset. Maken är duktig och byter alla vindskivor på huset. Förra året bytte vi alla knutbrädor och det vita runt fönstren samt målade hela huset, men vi valde då att vänta till iår med vindskivorna. Ska bli skönt och kunna säga att det sen är nästan helt färdigt utvändigt. Fast helt färdig blir man aldrig med ett hus.   

Av Åse - 5 augusti 2012 21:02

Så har juli månads Glossybox kommit. Lika spännande som vanligt. Vad är det i den här gången?

Temat den här månaden är Summer Romance. Vad passar bättre så här i månadsskiftet juli/augusti. Den mest romantiska tiden på sommaren om jag får välja. Varma dagar, förhoppningsvis varma kvällar och mörkret har börja komma. Man kan tända mysiga ljus och njuta av sommarkvällarna. Dessutom har vi de senaste dagarna haft en otroligt vacker måne. Har försökt fota men den gör sig inte riktigt på bild. Här är den mellan grenarna på en ek vid huset.

 

Vad var det då i min låda den här månaden?

Korres Quercetin & Oak Nightcream, prov av en kräm så att min hud ska bli ännu yngre ;) Med alla fina krämer jag fått i Glossybox kommer jag snart vara hur ung som helst. Har inte hunnit prova den ännu, men ska bli spännande.

Alessandro Heel Rescue Balm, prov av en fotkräm. Passade perfekt idag när jag passade på att fila mina sommarfötter. Har inte riktigt skött fötterna som jag borde så det här blir bra. Fantastikt mjuk och skön kräm och som doftade fantastiskt gott. Kändes lyxigt att få smörja in mina fötter idag.

Brilliantsmile Whitening + toothpaste,  fullstorlek, för vitare tänder. Bra smak och tyckte nog att tänderna glänste lite extra direkt efter tandborstningen, men det tar nog några dagar innan jag egentligen ser resultat.

Anatomicals mud mask, en ansiktsmask som ska göra rent huden på djupet. Ska bli skön att prova.

Alessandro Pro White Nail Polish, ett lack som ska ta bort missfärgningar på naglarna och göra dom blanka. Provade direkt när den kom och naglarna blev riktigt blanka och det har suttit bra. Naglarna såg naturliga och fina ut.

Det är lika roligt varje gång att öppna boxen och prova. Jag som aldrig annars köper särskilt mycket skönhetsprodukter. Väntar redan på nästa box.


Av Åse - 1 augusti 2012 22:30

När underredet var klart var det dags att börja snygga till bordsskivan. Jag trodde från början att det inte var så mycket att göra, men när man väl hade börjat hyvla bort det grova såg man vilken skönhet som fanns därunder. Ek är så fantastiskt vackert. I vår verkstad på landet fanns det en underbar Rubank. Den var perfekt för det här jobbet.

Här är en del klar och vi har starta på nästa

På slutet använde vi även en moderna slip för att få till den sista fina ytan.

Hur det går med träningen den här sommaren kan man ju undra eftersom jag inte skrivit ett ord om det. Men det går faktiskt hyfsat. Kanske inte riktigt som planerat. Jag går mellan 4-6 km varje morgon. Det är så himla skönt att gå upp före alla andra och sen gå. Antingen med musik i öronen eller ljudbok. Tyvärr är det begränsat med vägar, så det blir ofta samma vägar. När jag sen kommer tillbaka hem har maken påbörjat frukosten. Jag gör mina plankor 3x1 minut och armhävningar. Försöker komma upp i 20 stycken på tårna innan sommaren är slut. Är iallafall uppe i 15 nu så vem vet, det kanske går. Sen går jag och tar ett dopp i havet innan frukost. Det är livskvalité. Vissa dagar har jag joggat. Tyvärr tycker jag inte det är så kul, så det har inte blivit så många gånger som jag önskat. Det som jag däremot tycker är kul är att göra ett Tabata-inspirerat cirkelpass. Så det har det blivit. Senast idag. Med bra musik i öronen och en Tabata-app är det hur enkelt som helst att följa. Jag varvar ofta två övningar. En styrkeövning och en konditionsövning. Ett varv är på 8x30 sek med 10 sek vila emellan. Försöker få ihop ungefär 8 olika kombinationer. Sen brukar jag vara lagom svettig.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se