Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012

Rapport från helgen

Av Åse - 21 oktober 2012 18:29

En skön helg som började redan i fredags när jag och maken möttes upp inne stan. Började med ett glas vin, vandrade vidare till restaurang för lite middag och sen blev det buss o spårvagn till Djurgården där vi såg Tomas Ledin Showtime Cirkus. Ett fantastisk drag och en fantastisk show. Satt på första raden så vi såg nog mer än bra.

På lördagen var det handling och städning samt lite matlagning för vi hade vänner som kom på kvällen. En lång och trevlig kväll med mycket mat, vin och snack.

Idag har det vara en lite lugnare dag. Vilket har gjort att jag fått två färdiga stickningar. Jag försöker just nu använda mig av restgarner som jag hittar i skåpet. Först blev det ett par halvvantar till men nu i tjockt garn. Hittade lite Alaska i en påse i en fin lila färg. Tyvärr räckte inte garnet till tummarna, så där fick det bli en svart tråd och en lila tråd av annat garn. Men det är ju så det blir när man använder restgarner. Mönstret jag har använt heter Dashing, men jag har gjort dom lite kortare.

När jag var klar med dessa ville jag hitta något nytt, in i skåpet och letade fram en påse. Kanske inte går att säga att det var restgarn, men ett nystan som jag köpte för över ett halvår sen och glömt bort, men nu åkte det fram. Garnet är Schachenmayr Argentina. Otroligt snabbstickad sjal. Svårt att få rätt färg den är svart med lila små bollar inte blå som det ser ut som här. Lillasyster E är modell.

 

Sen blev det faktiskt ett härligt Crosstraining pass. Så skönt när man suttit still hela dagen. Nu blir det snart en riktig söndagsmiddag. Tjälknul, Hasselbackspotatis, Gräddsås och Pressgurka. Efter maten får jag dyka in i garnskåpet och leta fram lite mer garn och mönster. 

 
ANNONS
 
Monica

Monica

22 oktober 2012 17:33

Härlig helg! Och underbart att dyka in i garnskåpet och göra "tabberas" (som de säger i Småland)! Ofta får man ju nya idér när man gräver runt där bland garnet.

http://kamolini.blogpsot.com

Åse

22 oktober 2012 18:26

Ja det är kul, men kul att köpa nytt oxå.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åse - 8 maj 2014 09:46


Hade sug att sticka sockor för ett tag sen men ingen att sticka till. Har en vän med två söner som jag stickat till förut och frågade om dom behövde nya. Självklart var svaret och nu är de klara. Pendeltågsstickning såklart. I Fabel såklart. Nu har...

Av Åse - 4 maj 2014 20:51

Måndag till onsdag var jag i Vilnius i jobbet. Den här gången med härliga varma dagar. Förra gången var det vinter grått och -15 grader. Jag kunde ta härliga morgonpromenader vid floden Neris. Här ser man kontrasterna mellan gammalt och nytt. ...

Av Åse - 23 april 2014 10:26

En fantastisk påskhelg som alla andra. Tror inte det var någon på jobbet som inte haft en härlig helg. Helgen började med att jag och storasyster S och vår lånehund Selma var själva igen. Vi kan kalla oss handbollsänkor. Men vi var iallafall på lande...

Av Åse - 17 april 2014 17:26


Av Åse - 17 april 2014 11:00


För två veckor sedan tog jag med mig storasyster S till stugan i Härjedalen. Längtade efter ett par härliga vårvinterdagar i fjällen. Det finns inget som slår soliga varma dagar med snö. Det är något speciellt med det. Vi passade även på att låna med...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se