Direktlänk till inlägg 30 januari 2013

Vinprovning

Av Åse - 30 januari 2013 22:16

Här kommer ett litet inlägg som varken handlar om stickning eller träning. Igårkväll var jag på vinprovning med jobbets vinklubb och hade valt en provning som hette Glasprovning. Har hört flera som varit på den tidigare och rekomenderade den. Det hela gick ut på att prova vin i olika typer av glas. Vi hade 6 olika glas och jag hade nog inte trott att ett vin kunde smaka så olika i olika glas. Vi började med att prova vinet i det glas "som var gjort" för den typen av vin och sen hällde vi över vinet i de andra glasen och provade. Tänk vad man kan förstöra ett gott vin genom att servera i "fel" glas. Alla viner smakade väldigt dåligt i det glas som flest restauranger använder. Sen tror jag att om jag inte först smakat vinet i "rätt" glas hade vinet varit OK även i restaurangglaset. Men sen kan man ju inte gå hem och slänga ut alla sina glas och köpa nya. Men man kan tänka på det nästa gång man tänker köpa glas iallafall. Det är kul att lära sig lite mer om något som jag tycker kan vara så gott.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åse - 8 maj 2014 09:46


Hade sug att sticka sockor för ett tag sen men ingen att sticka till. Har en vän med två söner som jag stickat till förut och frågade om dom behövde nya. Självklart var svaret och nu är de klara. Pendeltågsstickning såklart. I Fabel såklart. Nu har...

Av Åse - 4 maj 2014 20:51

Måndag till onsdag var jag i Vilnius i jobbet. Den här gången med härliga varma dagar. Förra gången var det vinter grått och -15 grader. Jag kunde ta härliga morgonpromenader vid floden Neris. Här ser man kontrasterna mellan gammalt och nytt. ...

Av Åse - 23 april 2014 10:26

En fantastisk påskhelg som alla andra. Tror inte det var någon på jobbet som inte haft en härlig helg. Helgen började med att jag och storasyster S och vår lånehund Selma var själva igen. Vi kan kalla oss handbollsänkor. Men vi var iallafall på lande...

Av Åse - 17 april 2014 17:26


Av Åse - 17 april 2014 11:00


För två veckor sedan tog jag med mig storasyster S till stugan i Härjedalen. Längtade efter ett par härliga vårvinterdagar i fjällen. Det finns inget som slår soliga varma dagar med snö. Det är något speciellt med det. Vi passade även på att låna med...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se