Direktlänk till inlägg 30 september 2013

Nu kommer svampen

Av Åse - 30 september 2013 10:32

En helg som till stor del bestått av handboll. Dottern hade två matcher i lördags och en match på söndagen Men i lördags hann jag ändå prova lyckan i svampskogen. Åkte ut till vårt favoritställe. Då det ligger på en ö och vi åker båt dit brukar det inte vara så många som hunnit före. I början var svamparna väldigt små och dom skulle behöva 1 - 1,5 vecka till för att bli lagom stora

  

Men dom var många och lite längre in i skogen blev dom även så pass stora att det kändes ok att plocka. Det blev mest höstkantareller men några gula och ett par stora taggsvampar också. Korgen blev inte jättefull, men lagom för att orka ta hand om svampen.

    

Den räckte till en härlig omelettlunch, toast med svampstuvning till lördagskvällens förrätt och svampsås till söndagsmiddagens stek. Och nu är det lite kvar som får stekas upp ikväll.

Träningen idag blir ett cykelpass till lunchen och lite yoga ikväll.


  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åse - 8 maj 2014 09:46


Hade sug att sticka sockor för ett tag sen men ingen att sticka till. Har en vän med två söner som jag stickat till förut och frågade om dom behövde nya. Självklart var svaret och nu är de klara. Pendeltågsstickning såklart. I Fabel såklart. Nu har...

Av Åse - 4 maj 2014 20:51

Måndag till onsdag var jag i Vilnius i jobbet. Den här gången med härliga varma dagar. Förra gången var det vinter grått och -15 grader. Jag kunde ta härliga morgonpromenader vid floden Neris. Här ser man kontrasterna mellan gammalt och nytt. ...

Av Åse - 23 april 2014 10:26

En fantastisk påskhelg som alla andra. Tror inte det var någon på jobbet som inte haft en härlig helg. Helgen började med att jag och storasyster S och vår lånehund Selma var själva igen. Vi kan kalla oss handbollsänkor. Men vi var iallafall på lande...

Av Åse - 17 april 2014 17:26


Av Åse - 17 april 2014 11:00


För två veckor sedan tog jag med mig storasyster S till stugan i Härjedalen. Längtade efter ett par härliga vårvinterdagar i fjällen. Det finns inget som slår soliga varma dagar med snö. Det är något speciellt med det. Vi passade även på att låna med...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se