Direktlänk till inlägg 3 januari 2014

Inspirationen smyger på

Av Åse - 3 januari 2014 13:34

Sakta sakta känner jag hur sticklusten återkommer. Har tagit fram min stickning flera kvällar i rad. Börjar titta på mönster och vill starta något nytt. Ska bara göra klart det som är påbörjat först. Men det är svårt. När lusten legat nere ett tag är det inte direkt det man håller på med som känns roligast. Särskilt inte koftan i rätstickning. Fast den är bra som pendeltågsstickning. Enkelt utan att tänka så mycket. Man vill börja nytt. Som många andra blev jag inspirerad av tröjan som Johanna Ojala hade på sig i Vinterstudion i helgen.

På Online Stickcafé var det en lång tråd och till slut hade någon vänlig själ hittat vilket mönster det var.

 

Perfekt! Nu är det utskrivet och bara väntar på att jag ska köpa garn. Men vilkekt garn ska jag välja? Risken är at jag tycker det är lite tjockt garn. Karisma kom upp som ett alternativ till bomullsgarnet som är använt i mönstret. Jag är inget fan av bomullsgarn och gillar ullgarn men jag har stickt en kofta tidigare i Karisma och den blev något för tjock för att jag ska använda den. Även den hade flätmönster. Så kanske får jag söka vidare efter en flätstickad kofta i tunnare garn. Eller var det Alaska jag stickade i?  Jag det tåls att tänka på. Men sugen blir jag.


Tog på mig en liten virkbeställning också före jul. Ska bara vara några små amigurumi-figurer. En är klar och har börjat på nästa. Tog mörkbrunt garn och inser att det behövs mycket ljus numera för att se ordentligt. Har det med årstiden eller ålderna att göra?


Idag är det iallafall fredag och i helgen blir det troligen handbollsturnering med lillasyster E. Tyvärr har hon hostat precis hela julledigheten så jag vet inte hur det är med orken. Men frågar man henne finns det bara ett svar. Jag orkar!

 
ANNONS
 
MammaPuhStickar

MammaPuhStickar

3 januari 2014 15:49

Ser nu när jag tittar i Ravelry att min kofta var stickad i Nepal. Så då förstår jag att den är tjock. Då kanske Karisma eller Lima blir bra.

http://mammapuhstickar.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åse - 8 maj 2014 09:46


Hade sug att sticka sockor för ett tag sen men ingen att sticka till. Har en vän med två söner som jag stickat till förut och frågade om dom behövde nya. Självklart var svaret och nu är de klara. Pendeltågsstickning såklart. I Fabel såklart. Nu har...

Av Åse - 4 maj 2014 20:51

Måndag till onsdag var jag i Vilnius i jobbet. Den här gången med härliga varma dagar. Förra gången var det vinter grått och -15 grader. Jag kunde ta härliga morgonpromenader vid floden Neris. Här ser man kontrasterna mellan gammalt och nytt. ...

Av Åse - 23 april 2014 10:26

En fantastisk påskhelg som alla andra. Tror inte det var någon på jobbet som inte haft en härlig helg. Helgen började med att jag och storasyster S och vår lånehund Selma var själva igen. Vi kan kalla oss handbollsänkor. Men vi var iallafall på lande...

Av Åse - 17 april 2014 17:26


Av Åse - 17 april 2014 11:00


För två veckor sedan tog jag med mig storasyster S till stugan i Härjedalen. Längtade efter ett par härliga vårvinterdagar i fjällen. Det finns inget som slår soliga varma dagar med snö. Det är något speciellt med det. Vi passade även på att låna med...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Webshopar jag gillar

Nordljus

 

 

 

 Julias vita drömmar

 

Länkar

Knappar

  

 

        

Kategorier

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Puh Stickar med Blogkeen
Följ Mamma Puh Stickar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se